Confidències   Confidències - Entrevista a Rafael Ribó 06/12/2014 59:58

Una autèntica lliçó de "cultura democràtica" és el que ens dona Rafael Ribó, el Síndic de Greuges, a "Confidències". Amb ell, abordem els principals problemes que té ara mateix la societat, molts dels quals arriben fins a ell en forma de queixa dels ciutadans o els investiga d'ofici: malnutrició infantil, habitatge, pobresa energètica, el magatzem Castor, corrupció... 

El Síndic assegura que no es poden justificar les retallades en nom de la crisi, que els polítics han de saber on estan les prioritats i treballar per la inclusió social. I reconeix el mèrit de les entitats socials que treballen suplint les polítiques públiques. 

Rafael Ribó defensa la feina de tants i tants polítics, de tots els colors, que treballen per l'interès general, però la seva tasca queda tapada pels casos de corrupció. I reclama rigor, transparència i informació als ciutadans per evitar la corrupció. "No tot val" a la política --assegura-- "hem d'anar millorant en adquisició de cultura democràtica", que vol dir responsabilitat i treballar per l'interés general i el bé públic. "La democràcia no es limita a votar cada 4 anys" --diu Ribó. 

El Síndic no entèn que la picabaralla política, legalista, entorpeixi la solució dels problemes de la gent i convida els polítics a "mirar per la finestra", veure la realitat i protegir els ciutadans. Donar una "segona oportunitat" als que que no poden pagar la hipoteca o el rebut de la llum: rescatar les persones.  El que ell fa, a través de la Fundació "Ulls del món", que presideix, i que combat la ceguesa als països més pobres del món.

Confidències
Más opciones