Confidències   Entrevista a Eudald Carbonell 23/03/2014 57:25

L'arqueòleg i antropòleg Eudald Carbonell ha recopilat tot el seu pensament crític en un llibre, "L'arqueòleg i el futur", que ha volgut deixar com a llegat al seu fill, Olopte, de dos, anys, i a tota la seva generació, la que governarà d'aquí 40 anys.

Carbonell ha estat un pare tardà, un "pare-avi" --diu. Sempre va tenir clar que no volia perpetuar l'espècie, però va canviar d'opinió a prop dels 60, per amor. Ara, ha volgut deixar al seu fill el compendi del seu pensament, les seves idees sobre l'economia, la societat, la família, la religió, la ciència, l'amistat... En definitiva, sobre l'"homo sapiens" que tant ha estudiat a Atapuerca i que, de vegades, no resulta tan "sapiens".

No són consells --assegura-- sinó reflexions. "Una fotografia crítica" del món que deixem als nostres fills, amb l'esperança que el puguin millorar. "Un altre món és possible" sostè el professor Carbonell, que desitja que el seu fill sigui una persona "tolerant, que lluiti contra les desigualtats, consistent i amb pensament crític. Com ha intentat ser el seu pare."

Confidències
Más opciones