Confidències   Entrevista a Araceli Segarra 17/11/2013 58:12

L'alpinista Araceli Segarra acaba de publicar un llibre on explica la seva experiència a la muntanya."Ni tan alt ni tan difícil" és una mena de llibre d'auto-ajuda, on l'Araceli compara la vida amb un cim que hem d'anar pujant, graó a graó. L'important --diu-- no és la meta en sí, sinó el camí. I si finalment no fem el cim, no haurem fracassat. El que és fonamental --assegura-- és "intentar-ho sempre, atrevir-nos a fer coses, perquè encara que res no és fàcil, tampoc no és impossible. Cal arriscar-se i lluitar pel que vols".

Una màxima que serveix a la muntanya i a la vida. L'Araceli ens anima a no tenir por, malgrat la crisi, i a buscar solucions, "la sort s'ha de buscar". I està convençuda que l'aventura que està vivint Catalunya, l'escalada cap a la independència, acabarà en cim.

L'Araceli Segarra confessa que la muntanya, la natura, l'ha permès escoltar el seu silenci interior i l'ha donat l'equilibri entre el cos, l'ànima i el cor. Quan no està a la muntanya, no para de fer coses noves i d'aprendre, perquè "si deixes d'aprendre --afirma-- et fas gran".

En una empresa --diu-- "et poden comprar el teu temps, però no la teva voluntat".

Confidències
Más opciones