Cataluña Informativos   Edició Matí Catalunya - 03/04/19 03/04/2019 14:56

El president de la Generalitat Quim Torra se sotmet aquest dimecres al control del Parlament, després de què el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi admès a tràmit la querella de la Fiscalia per pressumpta desobediència a la Junta Electoral Central per no haver retirat els llaços grocs quan li va demanar. En l'ordre del dia del ple també hi ha una moció del PSC perquè Torra convoqui eleccions o se sotmeti a una qüestió de confiança després d'haver perdut la seva majoria i no haver pogut aprovar els pressupostos. Precisament el govern ha donat llum verda aquest dimarts a una petició de crèdit per fer front a l'augment de les nòmines dels treballadors públics i al retorn de part de l'extra de 2013.

D'altra banda el Parlament demana al Constitucional que desestimi el recurs d'ampara a l'ex president Carles Puigemont per no haver-li permés mantenir el seu vot delegat.

Al Tribunal Suprem continua el judici del procés avui amb la declaració del comissari dels Mossos d'Esquadra, Ferran López. Aquest dimarts un comandament de la Policia Nacional ha acusat als Mossos d'haver fet seguiments a agents de la Policia i la Guàrdia Civil. 

L'atur a Catalunya baixa de 900 persones el més de març, el descens més tímid des de 2012.  El Doctor Music Festival confirma el seu trasllat a Montmeló. En clau esportiva cap dels equips catalans de primera divisió ha aconseguit guanyar els partits jugats corresponents a la trentena jornada de lliga.

Cataluña Informativos
Más opciones