Cataluña Informativos   Edició Matí Catalunya - 02/05/19 02/05/2019 14:55

Tres dies després de les eleccions generals, els sindicats CCOO i UGT aprofiten l'1 de Maig per demanar un govern progressista que derogui les reformes que consdieren lesives pels drets laborals. Els sindicats independentistes reclamen al seu torn una República catalana per garantir els drets dels treballadors.

Aquest dijous es reuneix la Mesa Sectorial d'Educació. Els sindicats demanen a la Generalitat recuperar l'horari lectiu anterior a les retallades, reduir les ratios, evitar els tancaments de grups a l'escola pública o estabilitzar el personal interí i substitut.  De no ressoldre's aquests temes els docents faran vaga el proper 16 de Maig.

Aquest 2 de Maig és el Dia Internacional contra l'Assetjament Escolar, un fenòmen que 1 de cada 10 alumnes catalans d'entre 12 i 18 anys afirma haver patit en algun moment. D'acord amb l'Enquesta de convivència escolar i Seguretat a Catalunya, prop del 95% creuen que hi ha alumnes maltractats als centres educatius.

En plana esportiva, el Barça guanya per 3 a 0 el Liverpool en l'anada de semifinals de la Lliga de Campions. En basquet, el Barça no s'ha pogut classificar per la "Final Four" de l'Eurolliga en haver perdut 80-71 contra l'Anadolu Efes turc.

Cataluña Informativos
Más opciones