Amics i coneguts   Amics i coneguts - 8 d'octubre de 2017 2a hora 08/10/2017 52:52

Comencem parlant de com aprendre a gestionar les emocions amb el nostre sherpa emocional, en Francesc Miralles.

A continuació a la secció d'empresa i emprenedoria parlem d’una de les espècies més preuades per la gastronomia occidental, el safrà. Conegut pel seu fort i exòtic aroma i pel seu gust lleugerament amarg, és tracta d’un ingredient clau per plats tan nostrats com son la paella, els guisats o la fabada entre molts d’altres.

Un condiment que es comercialitza al mercat a partir 8.000 euros el quilo. No és d’estranyar, doncs, que sigui conegut, també, amb el sobrenom d’or vermell.

Això sí, cal tenir present que per obtenir tan sols un gram de safrà es necessita, poca broma, vora duescentes flors. És a dir, que per aconseguir un quilo cal recollir,atenció, vora 200.000 flors.

El procés d’obtenció, a més, és d’allò més laboriós, delicat i no es pot mecanitzar.

Per parlar del tema i aprofitant que la campanya de recollida ha començat tot just aquesta setmana... ens acompanya un dels responsables de la primera cooperativa dedicada a la producció d’aquesta caríssima espècie, en Manolo Ramírez impulsor i president de la Cooperativa Safrà les Garrigues.

Amics i coneguts
Más opciones