Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

ERC ha fet el sorpasso a Junts per Catalunya, i és la primera força a Catalunya en regidors i vots. I tot indica que Ernest Maragall serà el primer alcalde independentista de Barcelona. Els republicans estan més que satisfets amb els resultats./ Els socialistes són la segona força més votada al conjunt de Catalunya i recuperen bona part del cinturó de Barcelona./ A Tarragona, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, podria retenir l'alcaldia, tot i que li calen pactes. Mentre que a Lleida, el republicà Miquel Pueyo ha desbancat els socialistes després de 40 anys d'hegemonia a la Paeria. Junts per Catalunya manté Girona amb Marta Madrenas, tot i que perd pes.

Carles Puigdemont ha guanyat el duel amb Oriol Junqueras a Europa, que queda tercer, darrera els socialistes. I això fa que reivindiqui el lideratge independentista. Ara l'estratègia de Junts per Catalunya passa per aconseguir que Puigdemont i Toni Comín puguin exercir com eurodiputats. Qui també ha aconseguit un seient a l'eurocambra és Oriol Junqueras, en la candidatura conjunta amb BNG i BIldu. Entre aquesta setmana i la que ve el líder d'Esquerra té previst renunciar a la seva acta al Congrés.

A la Generalitat, un cop passat el període electoral, han tornat a penjar a la façana la del llaç groc, que demana la llibertat dels polítics presos.

La mort dissabte d'un repartidor de Glovo que va xocar amb un camió d'escombraries a Barcelona ha provocat les protestes dels treballadors: Denuncien que són falsos autònoms perquè depenen de les condicions que marca l'empresa i l'aplicació els puntua en funció de les hores que treballen.

El Barça ha donat per acabada la temporada amb la Lliga i la Supercopa. Però les desfetes a la Champions i a la final de la Copa del Rei, han deixat un regust amarg que fa que no es descartin canvis importants, començant per la banqueta.

Nuevas elecciones, y misma foto fija en Cataluña. En el tablero, dos bloques, independentista y constitucionalista y una bisagra, la de Podemos y sus confluencias. Esquerra se impone en votos, Junts per Cataluña en alcaldías y el PSC mantiene el cinturón Rojo de Barcelona, ahora haciendo de contrapeso a un ayuntamiento independentista. Para ello Esquerra pide recuperar la unidad con Junts per Cataluña:

Un pacto de izquierdas, es lo que le reclama Colau, con la mirada puesta también en el Congreso. Los socialistas, reforzados tras las elecciones generales, se erigen como cortavientos. Sin apenas representación municipal, PP y Ciutadans ven como su papel protagonista se reduce en Cataluña.
 

Les notícies de L'Informatiu del 27/05/2019:

Primera força: ERC guanya en número de vots i regidors aconseguint fer el 'sorpasso' a JXCat

Segona força: El PSC recupera el cinturó de Barcelona i descarta donar suport als independentistes

Quarta força: Els Comuns admeten la davallada però es reivindiquen com la clau per als pactes

Eleccions europees: Junqueras renunciarà els propers dies a l'escó al Congrés per recollir l'acta d'eurodiputat

L'endemà de les eleccions: La Generalitat torna a penjar el llaç groc a la façana

Judici del 'procés': En la fase documental, les parts demanen al Tribunal quins escrits volen que es tingui en compte

Cambra de comerç: La candidatura que va guanyar a Barcelona vol ajudar en la construcció d'una República

Valoració 26-M: Pimec veu "equilibrats" els resultats a Barcelona i assegura que la governança no afecta l'economia

Conflicte laboral: Glovo no reconeix com a laboral l'accident mortal d'un repartidor perquè no el té contractat

Cocaïna al port: La Policia Nacional n'intervé més de 5 tones en tres contenidors de mercaderies

Decepció i eufòria: Debat sobre la continuïtat de Valverde al Barça en bàsquet, els tres catalans seran al Play-off

L'actualitat de Catalunya a L'Informatiu en 3 minuts: 

Lluita per les alcaldies: Maragall parlarà amb JxCat i Comuns mentre el PSC recupera el cinturó de Barcelona

Negociació per Barcelona: Maragall proposa un eix sobiranista i un eix progressista

L'endemà de les eleccions: La Generalitat torna a penjar el llaç groc a la façana

Conflicte laboral: Glovo no reconeix com a laboral l'accident mortal d'un repartidor perquè no el té contractat

Decepció i eufòria: Debat sobre la continuïtat de Valverde al Barça en bàsquet, els tres catalans seran al Play-off

Esquerra Republicana guanya les eleccions municipals a Badalona. Empata a 10 regidors amb Ada Colau de Barcelona en Comú però obté gairebé cinc mil vots més. Ernest Maragall s'obre a explorar pactes amb altres partits per poder governar. El PSC s'impossa als municipis considerats del "cinturó vermell", sobre tot al Baix Llobregat. A Badalona torna a guanyar el popular Xavier García-Albiol tot i que l'ex alcaldessa Dolors Sabater de Guanyem i el fins ara alcalde Alex Pastor, del PSC, també es postulen per ser el proper batlle. La participació a Barcelona ha estat del 64 per cent, l'abstenció del 42 per cent. 

Cambio también en la segunda ciudad más poblada del país. En Barcelona los pactos, a priori, no están tan claros como en Madrid.Esquerra y los Comunes emptan on 10 concejales seguidos del PSC con ocho. La lista que apoyaba Cs se queda con seis, Junts con cinco y PP con dos.

 Amb entrades exhaurides hem entrat a l'assaig de "Dones d'Aigua", que s'estrena aquesta nit a l'Auditori Municipal de Terrassa. I ens ha acompanyat el Franklin. És sord i aquest nit gaudirà de l'espectacle amb les més de 300 persones que ompliran la platea gràcies a les mediadores comunicatives que hi haurà al teatre.

 Jornada de reflexió per a les eleccions municipals i europees del 26 de maig. Els col·legis es preparen avui per rebre els prop de 5 milions i mig de catalans que tenen dret a vot. Els candidats per Barcelona aprofiten per fer-se la tradicional fotografia de grup per als diaris.

Barça i València juguen aquesta nit la final de la Copa del Rey a Sevilla. Serem en directe als punts més destacats d'aquest partit que La 1 de TVE ofereix en directe.

Ousman Umar va arribar de Ghana amb 13 anys. Ha plasmat la seva experiència com a migrant en un llibre i en una ONG que lluita per canviar la situació des de l'origen.

Els fans de Friends poden visitar escenaris reals de la sèrie en una exposició interactiva que acull el Poble Espanyol.

 La mort de Déu és el final de l'Absolut, però no de la religió. El filòsof Joan Carles Mèlich proposa una religió contrària a la metafísica, una religió prosaica en la que la bondat ha substituït el bé i en la que compassió ocupa el lloc de la justícia. En parla al seu llibre "La religió de l'ateu" i a l'Entrevista d'avui.

 Amb 86 anys, la Georgina Regàs competeix per un premi a l'emprenedoria per a majors de 60 anys. Porta prop de mig segle fent melmelades i ara ha muntat una cooperativa en un poblat del Senegal.

 Els escenaris principals d'una de les sèries més estimades i de més éxit de la televisió han arribat a Barcelona en una exposició interactiva. Els fans de "Friends" es poden passejar pel pis de la Mònica o per la cafeteria Central Perk.

Con la suspensión de los cuatro diputados en prisión preventiva el Congreso vuelve a adentrarse en territorio inexplorado.

Mientras Junqueras, Rull, Turull y Sánchez no renuncien al acta, en la práctica, habrá cuatro diputados menos en las sesiones del Congreso. ¿Quiere eso decir que el umbral de la mayoría absoluta también baja?

Una información de María Gámez.

Després d'uns dies d'estira-i-arronsa entre el Congrés i el TS, aquesta migdia la Mesa de la cambra ha acordat finalment SUSPENDRE a tots els efectes els 4 diputats en presó preventiva: Junqueras, Rull, Turull i Sánchez./ A falta de saber els efectes que tindrà, PP i C's s'han felicitat. En canvi, Unidas Podemos no hi ha està d'acord.

Tot i veure-la venir, ERC lamenta la decisió de la Mesa  i acusa l'estat, via Twitter, de voler silenciar els líders independentistes en presó. També s'hi suma Oriol Junqueras. Junts per Catalunya anuncia que presentarà una reconsideració a la decisió de la mesa.

La nova jornada d'aturades al Metro de Barcelona, novena i última de les convocades, ha complicat i molt la mobilitat, agreujada per la pluja i una avaria a Rodalies.

El jutge que inevstiga la mort d'una noia menor d'edat a l'avinguda mistral de Barcleona ha enviat a la presó el sospitós d'haver-la matat

Barça i València es disputen demà a Sevilla una final de Copa que veurem en directe a la 1 de TVE, i amb possibilitat de locució en català. Al Benito Villamarin ja esperen els blaugrana./ Pendents de la compareixença de Messi i Piqué, dos dels capitans

Les notícies de L'Informatiu del 24/05/2019:

Suspensió dels diputats: La Mesa decideix suspendre Junqueras, Rull, Turull i Sànchez

Recta final: Últims debats i propostes per fer decantar la balança entre els favorits mirant els indecisos

Xavier Rodamilans: Salut obre un expedient al regidor del PSC a Lleida que presumptament va demanat el vot als seus pacients

A Brians 1: Oriol Pujol ha reingressat a presó després que un jutjat li revoqués el tercer grau

Viladecans: Minut de silenci aquest migdia a la plaça de la Vila per la mort violenta de Janet Jumillas

Conflictes laborals: Les protestes per l'amiant al Metro continuen els bombers i la generalitat tanquen acords

Dia europeu dels parcs: Fem una radiografia de l'estat dels aiguamolls de l'Empordà, del Delta de l'Ebre i de l'Alt Pirineu

Final de copa a La 1: Màxima expectació per la compareixença d'aquesta tarda dels capitans Messi i Piqué

Preparatius a les fan zone: Més de vint mil aficionats faran costat al Barça demà a l'estadi Benito Villamarín

Òpera Turandot: L'orquestra simfònica de Barcelona tanca temporada abans d'una gira pel Japó