Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Mientras la Generalitat insiste en que todo serían ventajas si se independizara del Estado español, desde el Gobierno se lanza un mensaje de tranquilidad aunque se alerta de las consecuencias. Según el ministro de Economía y Competitividad Luis de Guindos, desde el punto de vista económico sería completamente irracional. Mientras, el conseller de Empresa de la Generalitat considera que el consenso constitucional se ha roto.

El PSOE rebaja su rechazo a la aplicación del artículo 155 en Cataluña a medida que aumenta la deriva soberanista de la Generalitat y se acerca la fecha del referéndum de independencia del 1 de octubresuspendido por el Tribunal Constitucional.

El portavoz de la Ejecutiva del PSOE, Óscar Puente, ha señalado este lunes, en una rueda de prensa en Ferraz, que "no sería deseable" la aplicación de esa medida constitucional, aunque ha afirmado que "en función de las circunstancias se decidirá".

El secretario general de Podemos, Pablo Iglesias, ha propuesto este lunes a "todas las fuerzas políticas comprometidas con la democracia" y a los alcaldes reunirse en una "asamblea extraordinaria" para que presionen al Gobierno para que busque una solución dialogada y pactada al desafío soberanista en Cataluña, que, a su juicio, debe pasar por un referéndum acordado y con garantías.

La Generalitat vol que la justicia suspengui la decisió del govern d'assumir la gran majoria dels pagaments de l'executiu català per evitar que es destini diner públic al referèndum suspès pel Constitucional. Pel vicepresident Junqueras es busca el  col.lapse de l'administració.

A partir de demà començaran a declarar davant la fiscalia els alcaldes que donen suport al referèndum. Mentrestant, la Guardia Civil hauria incautat a una empresa de Sabadell uns cent mil díptics en els que es donava informació sobre la consulta. A Barcelona, Tranports Metroplitans ha retirat la publicitat que portaven sobre l'1 d'octubre.

Se celebra a Madrid el judici final en el que la jutgessa ha decidit finalment si Pilar Bel és o no és filla de Salvador Dalí i en la que la prova clau és la prova genètica que es va fer i que va concloure que no té res a veure amb l'artista. Una prova que obligar a exhumar les restes del pintor al Museu de Figueres.

És la decepció del seguidors de Lady Gaga que fa temps que esperaven al Sant Jordi  els concerts de dijous i divendres i que a primera han sabut que la cantant ajorna fins a principis del 2018 pels problemes de salut que la setmana passada va anunciar. La promotora demana que es guardin les entrades fins que hi hagi noves dates.

Veure la millor versió d'Ousmane Dembélé també haurà d'esperar. Avui estrella del Barça ha marxat cap a Finlàndia on demà l'operen del trencament al tendó del bíceps femoral de la cama esquerra. S'haurà d'estar uns quatre mesos de baixa. De l'absència de Dembélé de ben segur en parlarà avui el president Josep Maria Bartomeu, convidat avui a 'El Rondo' de La 2

INTERVENCIÓ COMPTES. LA GENERALITAT DEMANA A LA JUSTICIA QUE SUSPENGUI LA DECISIÓ DEL GOVERN.

UNA NOVA PREOCUPACIÓ. BARCELONA CALCULA QUE UN 3% DELS ADOLESCENTS POT ESTAR ENGANXAT A LES TECNOLOGIES.

JUDICI PILAR BEL. LA MAGISTRADA CONCLOURÀ SI LA RECONEIX COM A FILLA DE DALÍ DESPRÉS DE LA PROVA GENÈTICA NEGATIVA.

LADY GAGA. LA CANTANT AJORNA FINS AL 2018 ELS DOS CONCERTS QUE HAVIA DE FER AQUESTA SETMANA A BARCELONA.

BARTOMEU A 'EL RONDO'. DEMBÉLÉ MARXA A FINLÀNDIA ON L'OPERARAN DEL BÍCEPS FEMORAL I NO TORNARÀ A JUGAR FINS L'ANY VINENT

El Govern pren el control de les finances de la generalitat...i assumeix el pagament dels serveis essencials i nomines dels treballadors públics...La decisió d'Hisenda arriba després que el Vicepresident Junqueras anunciés que deixa de informar setmanalment de les despeses. L'ofensiva per aturar el referndum obre un nou front: l'economic. Mentre, el front judicial avança i la guardia civil segueix buscant material electoral a impremtes.

I en ple xoc de trens, Puigdemon i Colau demanen per carta a Rajoy que pacti el referèndum....una oferta que el govern ja ha rebutjat. Hi ha temps encara pel diàleg? tindrà efectes la intervenció dels comptes de la generalitat? moltes preguntes que passarem per la nostra taula d'anàlisi amb Odei Etxearte, Rafel de Ribot i Nacho Martin Blanco.

Pel que fa als alcaldes pro-referèndum, la fiscalia ha començat a citar a alguns dels més de 700 alcaldes que donen suport a l'1 d'octubre. També ha demanat a la fiscalia superior de Catalunya i a la del suprem que investigui als batlles aforats... el de Mollerusa, la Seu d'Urgell, Valls i Vilanova i la Geltru perquè són diputats al Parlament I a l'alcalde de Tortosa, que es diputat al Congrés.

La Fiscalia, en aquest cas de Tarragona, també ha obert diligències per l'acte d'anit d'inici de campanya al Tarraco Arena. El President del Tribunal Suprem , ha explicat avui que els jutges no actuaran d'ofici prohibint actes de campanya del referendum sinó que esperaran a rebre una petició de la Fiscalia o l'adocacia de l'estat, i cada magistrat decidirà.

El exministro y expresidente del PP catalán Josep Piqué, coautor del libro Escucha Cataluña. Escucha, España, ha defendido en Las mañanas de RNE la decisión del Estado de intervenir las cuentas de la Generalitat de Cataluña.

"Cualquier empresa que estuviera en esa circunstancia sabe perfectamente que si hay un banco que le presta el dinero para que pueda seguir pagando las nóminas va a fiscalizar el uso de ese dinero, y lo que no se puede admitir es que ese dinero, en lugar de servir para pagar las nóminas o para pagar a las farmacias, por poner un ejemplo bien concreto, sirva para irse de copas, sirva para hacer una fiesta que, evidentemente, no tiene nada que ver con los fines de la institución", ha argumentado. 

El pulso continúa en Cataluña a dos semanas del referéndum convocado el 1 de octubre y suspendido por el Tribunal Constitucional. La Generalitat ha activado una cuenta en Twitter para informar sobre todo lo relacionado con la consulta tras el bloqueo judicial a las páginas web mientras continúan los registros e incautaciones de material electoral por parte de la Guardia Civil. Este domingo han requisado 1,3 millones de carteles en Montcada i Reixac. Por su parte la Generalitat ha activado una cuenta de Twitter que se presenta como el "canal oficial" sobre este referéndum y pide ayuda para difundir la información que publique. También se explica desde esta cuenta cómo evitar el bloqueo judicial a las webs del referéndum y poder acceder así desde España a la web www.ref1oct.eu, un dominio de ámbito europeo.

Pedro Sánchez acusa els promotors de l'1 d'octubre de voler dividir Catalunya amb un camí unilateral i fora de la llei. El líder del PSOE ha receptat diàleg i més autogovern i s'ha compromès a donar suport a Rajoy si busca una sol·lució política al conflicte.

primer detingut arran d'un acte pel referèndum. És un membre de la CUP que la Guàrdia Urbana de Barcelona va arrestar ahir al barri de Sant Andreu. Va ser després de no voler-se identificar i, segons la urbana, per haver intentat agredir a un agent.

Avui fa un mes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, que van deixar 16 morts i més d'un centenar de ferits. Ja no n'hi ha que estiguin greus però encara en queden 4 ingressats a l'hospital.

Avui també ens farem ressò de la caiguda en la producció de mel. Els apicultors preveuen que serà del 70 per cent. Diuen que cada cop hi ha més abellarols que desinhibeixen la tasca de les abelles i això n'ha afectat la producció.

Als esports, continua la bona ratxa del Barça, que ahir va aconseguir una nova victòria al camp del Getafe. Partit que els blaugrana van començar perdent, però que després Denis Suàrez va empatar i, a cinc minuts pel final, va sentenciar Paulinho. La nota negativa, la lesió de Dembelè, que s'estarà entre 3 i 4 mesos de baixa

 

Segurament haureu sentit parlar del crossfit, una tècnica d'entrenament que combina diferents disciplines i que té fama de ser força dura. Tot i això, hi ha esportistes amb discapacitat visual que poden practicar-lo gràcies a grups de voluntaris que els ajuden a entrenar

A mesura que ens acostem a l'1 d'octubre tota l'actualitat se centra en el referèndum, els actes per promoure'l i les reaccions polítiques i judicials per frenar-lo. Començàvem la setmana amb la manifestació de la Diada i l'hem acabat amb la concentració dels alcaldes del Sí ahir a la Plaça Sant Jaume.

Us parlem ara de la caiguda de producció de mel. Els apicultors reclamen compensacions a l'administració davant les pèrdues que preveuen que siguin d'un 70%. Denuncien que cada cop hi ha més abellerols i que desinhibeixen la tasca de les abelles.

El secretario general del PSOE, Pedro Sánchez, ha dicho que su partido apoyará al presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, en su estrategia contra el referéndum del 1-O, si bien le ha reprochado que no haya dialogado antes y haya permitido que se llegara a la situación actual. Lo ha dicho en su intervención en la tradicional Festa de la Rosa que el PSC celebra anualmente en Gavà (Barcelona), donde ha lanzado un mensaje de apoyo a los alcaldes que no apoyan el referéndum del 1-O en especial a los del PSC y se ha mostrado orgulloso de que éstos resistan a los insultos y coacciones en defensa de la legalidad y la convivencia.