Enlaces accesibilidad

La tempesta continua provocant retards als aeroports catalans

  • Les fortes pluges d'aquest diumenge impedien enlairaments i aterratges de gran part de les aerolínies

Per
La tempesta dibuixa un escenari de cancel·lacions i retards en nombrosos vols
La tempesta dibuixa un escenari de cancel·lacions i retards en nombrosos vols

Les pluges de les darreres hores estan provocant afectacions a diversos aeroports catalans. A l'aeroport del Prat, s'estan produint diversos retards en algunes sortides i arribades en els vols previstos. De moment, hi ha alguns vols que ja estan programats mitja hora més tard.

A Girona i Reus també hi ha problemes. Hi ha prealerta del Pla Inuncat al Prepirineu, la Catalunya Central i bona part de tot el litoral català. Aquest diumenge, el temporal ja causava demores de fins a quatre hores i alguna cancel·lació per les tempestes del matí i la tarda.

Retards a desenes de vols

Desenes de vols de sortida i arribada acumulen retards aquest dilluns a conseqüència del mal temps a l'Aeroport del Prat. En les sortides s'han registrat almenys una setantena de demores, d'entre el quart d'hora i les tres hores.

A més, altres vols han hagut de ser cancel·lats, com dos de Vueling a Sant Sebastià i Bilbao; i d'altres desviats en aeroports pròxims, com els de Girona i Reus, com per exemple vols procedents de Viena, dels aeroports de Londres Heathrow, Luton i Gatwick, i Màlaga, Sevilla, Gran Canària, Tenerife i Florència, entre d'altres.

Diumenge amb cancel·lacions de vols

El nucli tempestuós de diumenge s'ha situat durant tot el matí davant de mar, des de les 7:30 h fins a les 12:00 h, i ha impedit enlairaments i aterratges de gran part de les aerolínies a l'aeroport del Prat. La situació ha millorat a la tarda, però encara s'arrossegaven nombrosos retards en vols i alguna cancel·lació.

Retards a l'Aeroport del Prat per la forta tempesta