Enlaces accesibilidad
Eleccions 9J

Mapa dels resultats de les eleccions europees a Catalunya

Per
Mapa interactiu amb els resultats dels a les eleccions europees per municipis
Mapa interactiu amb els resultats dels a les eleccions europees per municipis

Analitza a fons els resultats per municipi de les eleccions europees del 9 de juny en el nostre mapa interactiu. Podràs comprovar d'un cop d'ull quin ha estat el partit més votat en cada localitat catalana. També podràs veure quin bloc s'ha imposat en cada municipi, si l'esquerra o la dreta i conèixer quines localitats han experimentat un canvi de partit o bloc guanyador.

A Catalunya, el PSC ha tornat a revalidar els seus resultats del 12-M i torna a guanyar les eleccions, seguit de Junts, que perd dos escons i percentatge de vot. ERC (14,8%) que es deixen pràcticament 923.000 vots pel camí, constant davallada generalitzada de l'independentisme, que perden gairebé un milió de vots respecte a les eleccions europees del 2019.

Els colors predominants d'aquests tres partits més votats esquitxen i pinten el mapa actual dels resultats del 9-J a Catalunya. Els socialistes catalans clarament es pot veure com han guanyat a Barcelona, Tarragona, Lleida i les Terres de l'Ebre. A l'interior ha predominat el suport a Junts i ERC ha quedat menys representat com es pot comprovar al mapa.

Tot plegat, tenint en compte que Catalunya és la segona comunitat on més s'ha desplomat el nombre de votats amb gairebé 17 punts menys respecte als anteriors comicis europeus.