Enlaces accesibilidad

Cap de setmana de contrastos meteorològics a Catalunya

  • Les tempestes de diumenge han provocat afectacions i bloquejos a l'aeroport del Prat
  • A Lleida els termòmetres superen els 35 graus

Per
El termòmetre baixa 10 graus de dissabte a diumenge
El termòmetre baixa 10 graus de dissabte a diumenge

Aquest cap de setmana, Catalunya ha viscut una sorprenent diversitat meteorològica que ha agafat a molts desprevinguts. Dissabte, la regió va experimentar una jornada de calor intensa acompanyada d'un cel terròs, causat per la pols sahariana. No obstant això, diumenge porta un canvi radical amb una notable baixada de temperatures i tempestes intenses, sobretot a la costa, marcant un contrast brusc en les condicions climatològiques.

Cap de setmana de contrastos meteorològics: el termòmetre baixarà fins a 10 graus

Calor extrema, sobretot a Lleida

El cel marronós causat per la massa d'aire de pols sahariana va arribar al punt màxim d'acumulació el dissabte, afectant la qualitat de l'aire de tot Catalunya. Per altra banda, la zona més afectada per la calor ha estat el pla de Lleida, que dissabte va fregar els 35 graus. Per combatre les altes temperatures, diverses piscines han avançat la seva obertura, mentre que altres han ampliat l'horari.

Les pluges afecten l'aeroport

Diumenge ha estat un canvi dràstic respecte al dia anterior. Tal com es preveia, les pluges han descarregat a tot el territori, sobretot de manera intensa a la zona de la depressió central, on hi ha avisos activats. Protecció Civil ha activat l'avís per vent fort, ja que es calcula que hi haurà intervals de ventades, sobretot al Baix Ebre i l'Emporda.

Retards a l'Aeroport del Prat per la forta tempesta

L'aeroport de Barcelona-El Prat pateix nombrosos retards en vols i alguna cancel·lació per la forta tempesta. El nucli tempestuós s'ha situat durant tot el matí davant de mar, de les 07.30 h a les 12.00 h, i ha impedit enlairaments i aterratges de gran part de les aerolínies a l'aeroport del Prat. Els retards han estat generalitzats amb demores d'entre una i quatre hores.

Aena confirma que la causa de les afectacions és aquesta tempesta, que perjudica una àrea molt extensa al Mediterrani fins al control de Marsella– i recomana als usuaris que consultin l'estat de seu vol amb la companyia aèria. A partir de les 13.00 hores, la situació meteorològica ha millorat al Prat i s'esperava que progressivament es recuperessin els horaris de la majoria de vols, tot i que algunes incidències han perdurat.