Enlaces accesibilidad

Els comuns aplanen el camí per una presidència del Parlament d'ERC

  • Jaume Asens reconeix que no li desagrada la fórmula d'una Mesa "amb cultura antirepressiva"
  • La majoria independentista a la mesa d'edat facilitarà que es comptabilitzin els vots dels diputats a l'estranger

Per
L'hemicicle del Parlament buit i amb l'urna preparada per a la votació per triar nova presidència a la cambra
L'hemicicle del Parlament buit i amb l'urna preparada per a la votació per triar nova presidència a la cambra

La darrera reunió de la mesa de la Diputació Permanent del Parlament abans del ple de dilluns tampoc ha servit per aclarir qui ocuparà la presidència de la Cambra. Els partits prefereixen mantenir l'hermetisme sobre els noms que proposaran per la Mesa fins al darrer minut.

Una mesa antirepressiva

Ara bé, a l'exterior la musica a favor de la proposta de "mesa antirepressiva" que proposen les forces independentistes comença a afinar-se. Des de Junts, Toni Comín apreta els comuns perque cedeixin els seus sis vots, imprescindibles perque la formula tiri endavant. Comín vol creure que a la votació de dilluns" no faran el que van fer a l'Ajuntament de Bacelona ajuntant els seus vots amb el PP per impedir una determinada mesa".

El candidat a les europees, Jaume Asens, sembla que s'hi posaria bé per facilitar una presidència d'ERC. "Es un escenari que no ens desagrada", ha indicat des de Tarragona.

La mesa d'edat decidirà

La cita per descobrir les cartes és el propers dilluns a les 16:00h. L’escenari a hores d'ara continua molt obert pel que fa a majories, especialment després de la decisió del TC d’anul·lar el vot delegat del diputat Lluís Puig

La clau per determinar si finalment es comptabilitza el vot dels diputats que són a l'estranger serà la configuració de la mesa d'edat. Serà la que finalment decidirà si tira pel dret. I sembla que així serà donat que està integrada per una majoria independentista.

Es mantenen les incògnites sobre la presidència del Parlament | Laura Herrero

En tot cas, sembla clar que la Mesa de la 15a legislatura restarà pendent de les negociacions de darrera hora i algunes veus ja avancen que serà un ple accidentat.