Enlaces accesibilidad

Veïns de Barcelona, contra la desfilada de Louis Vuitton al Park Güell

  • Denuncien que no es pugui accedir al parc durant els dos dies que dura l'acte i la pèrdua d'espais de socialització o aparcament
  • La firma francesa ha acollit grans celebritats i l'Ajuntament ha valorat la idoneïtat de l'esdeveniment

Per
Colau considera la desfilada de Louis Vuitton al Park Güell el retorn a un model "antic i desfasat".
Colau considera la desfilada de Louis Vuitton al Park Güell el retorn a un model "antic i desfasat".

Qui li havia de dir a Gaudí que per la seva escalinata, les seves columnes, les cúpules cridaneres o les seves cornises de mosaics desfilarien no només milers de turistes, sinó també Louis Vuitton. Una desfilada que ha obligat a tancar el parc un parell de dies. La passarel·la de la firma francesa ha acollit grans celebritats com Emma Stone, Ana de Armas o Sophie Turner, entre d'altres.

Tot plegat, no sense polèmica per les queixes dels veïns. L'acte, que s'ha celebrat aquest dijous i divendres no permetrà l'entrada al parc des de les sis de la tarda. El Consell Veïnal del Turó de la Rovira ha convocat una manifestació veïnal per a les 19 hores. L'Ajuntament assegura que una comissió tècnica ha valorat la idoneïtat de l'esdeveniment.

Polèmica desfilada de moda de Louis Vuitton al Park Güell

Manifestació dels veïns

Els Veïns dels barris adjacents al Park Güell de Barcelona s'han manifestat contra la desfilada per les molèsties ocasionades. El motiu de les protestes: la pèrdua d'espais de socialització, aparcament i les afectacions de trànsit que poden provocar els talls de carrers. A més a més, "s'ha alterat el pas" de l'alumnat de l'escola Baldiri Reixac i aquest dimecres els familiars dels alumnes s'han mobilitzat a les portes del recinte.

Protestes veïnals contra la desfilada de Louis Vuitton al Parc Güell | Míriam Andreu

Els barcelonins ja coneixen els actes i festes privades al lloc que es feien en anys anteriors. La líder dels Comuns a l'Ajuntament, Ada Colau, considera que "privatitzar l'espai públic" és tornar a un "model antic i desfasat".

Queixes del veïnat

El Consell Veïnal del Turó de la Rovira, d'Horta-Guinardó, denuncia diverses incidències i molèsties als veïns. A banda, assegura que s'ha destrossat un tros d'escales del recinte, que són patrimoni de la humanitat de la Unesco, durant els treballs per muntar la desfilada de la marca.

Colau li ha retret a l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, en considerar-ho "un fet greu i sense precedents". No només per la passarel·la i les afectacions que provoca, sinó també per l'exhibició del premi de Fórmula 1 a Passeig de Gràcia.

Aquest és el tros d'escales trencades durant els treballs de construcció de la pasarel·la.

Aquest és el tros d'escales trencades durant els treballs de construcció de la pasarel·la.

El consistori, però, ha rebatut que els "desperfectes puntuals" ja han estat reparats i defensa que Barcelona, "com les grans ciutats del món", acull esdeveniments de primer nivell internacional. A més fa èmfasi que Louis Vuitton és una marca arrelada a Catalunya i una aposta per a la indústria de la moda, amb dues botigues a la ciutat, que donen feina a "més de 1.800 persones".

Saturació turística al barri

En la carta dirigida a l'Ajuntament, Colau parla d'una imatge impròpia de la ciutat, de "parc temàtic". La líder de BComú opina que la desfilada es produeix en un barri que "pateix la saturació turística de forma quotidiana" i que s'està incomplint la normativa per fer un "acte de luxe extrem".

Finalment, exigeix a l'alcalde que escolti el veïnat i que rectifiqui el dispositiu per "garantir el dret a la lliure circulació" dels residents de la zona i "la conservació del patrimoni arquitectònic".