Enlaces accesibilidad

Patir d'ovari poliquístic genera dubtes i inseguretats: és una malaltia díficil de diagnosticar

  • 1 de cada 10 dones pateix la Síndrome de l'Ovari Poliquístic
  • Els experts asseguren que provoca una menor qualitat de vida a llarg termini

Per
Patir d'ovari poliquístic genera regles irregulars
Patir d'ovari poliquístic genera regles irregulars

1 de cada 10 dones pateixen la Síndrome de l'Ovari Poliquístic. A l'Abril i la Dunia no només les va unir la universitat, sinó també aquesta malaltia, que pateixen totes dues. Els símptomes són molt diversos, segons els experts, però les més habituals són les regles irregulars, la sortida de pèls i acne arreu del cos i tenir un excés d'hormones masculines.

Desconeixement de la malaltia

El principal problema és el desconeixement generalitzat de la malaltia. "Arriba un punt que tens 18, 19, 20 anys i totes les teves amigues tenen la regla, és a dir, no sé gaire què he de fer, quin és el procés que he de seguir", explica Abril Rocamora. "Sentia que ningú em podia entendre, ni podia compartir, ni podia empatitzar", conta també Dunia Madhoun.

L'ovari poliquístic pot tenir diferents causes i, com els símptomes són tan diversos, costa diagnosticar-la. A més, els medicaments que hi ha a l'abast, no són específics per tractar-la. "Tractem els símptomes en funció de la demanda i el desig de la pacient. Això no vol dir que tractis la causa", explica Cristina Salvador, ginecòloga de l'Hospital Sant Joan de Déu.

Dubtes i inseguretats de les dones que pateixen la Síndrome de l'Ovari Poliquístic

Aquesta síndrome també pot alterar les funcions que té la insulina dins del nostre cos. Per això, els ginecòlegs també recomanen visitar-se amb l'endocrí. "A part del que pugui passar en aquest moment, el problema és el futur. Pot acabar amb una diabetis tipus 2 o més problemes cardiovasculars i moltes vegades a la llarga, la qualitat de vida és més dolenta", explica Lourdes Ibáñez, endocrina pediàtrica de Sant Joan de Déu.

"Quan veus que alguna persona, un metge, una doctora aposta per tu i et diu "jo t'acompanyo i jo t'ajudo amb el procés", això dona molta esperança", assegura Abril Romacora. Compartir la seva experiència els ha servit per acceptar i conviure amb la malaltia.