Enlaces accesibilidad
Eleccions Catalunya 2024

Resum del diari de campanya | Trapero i el pacte antifeixista marquen les reaccions dels candidats del 12M

  • El candidat del PSC presenta Trapero com a exemple de servidor públic i assegura que no compromet la seva independència
  • Tots els partits tret del PP, Cs i VOX han signat un pacte contra les formacions d'extrema dreta
  • Més informació de les notícies de campanya del 12M al web Eleccions catalanes 12-M

Per
Imatge de les butlletes electorals dels principals partits que es presenten a les eleccions del 12M
Imatge de les butlletes electorals dels principals partits que es presenten a les eleccions del 12M

La campanya de les eleccions catalanes del 12-M encara la recta final. Tres últims dies abans que acabi la campanya electoral de les eleccions del 12 de maig al Parlament. Demà s'acaba el termini per presentar el vot per correu. Els darrers missatges s'han centrat aquest dimecres en l'anunci del candidat socialista, Salvador Illa, d'oferir al major Trapero la direcció general dels Mossos i a Núria Parlon la conselleria d'Interior.

Tot plegat quan aquest dimecres tots els partits amb representació al Parlament de Catalunya excepte PP, Ciutadans i VOX, han signat un pacte contra les formacions d'extrema dreta

Campanya de les eleccions del 12M: 8 de maig de 2024

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 21:47

    CUP | Estrada critica que ERC i Junts "ara competeixen per veure qui és més pactista amb l'Estat"

     

    La candidata de la CUP, Laia Estrada, ha criticat ERC i Junts: "Després de les últimes legislatures tirant-se plats pel cap per veure qui es quedava amb l'hegemonia independentista, ara competeixen per veure qui és el millor pactista amb l'Estat". També ha assegurat que "ha quedat clar que Puigdemont vol tornar com a president de la Convergència 2.0". Estrada també ha carregat contra els Comuns perquè, diu, no es pot confiar en ells perquè "estan supeditats a Sumar i, per tant, són la marca blanca del PSOE".

  • 21:21

    JUNTS+ | Sales (Junts+) avisa que "Illa és la veu de l'amo, que mai treballarà pensant en el sud de Catalunya"

     

    Mònica Sales fa una crida a votar Carles Puigdemont perquè Salvador Illa no sigui president. "Illa és la veu de l'amo, la veu del PSOE, la veu que mai treballarà pensant primer en Catalunya, ni pensant en el sud de Catalunya", ha advertit aquest dimecres la cap de llista de Junts+ per Tarragona, que ha fet una crida a "votar massivament" per barrar el pas al candidat del PSC.

  • 21:20

    VOX | Garriga lamenta que Illa anunciï que nomenarà Trapero, si és president, sense explicar el seu model de seguretat

     

    El candidat de Vox, Ignacio Garrica, ha lamentat que el candidat socialista Salvador Illa anunciï que, si és president, nomenarà Trapero com a director general dels Mossos sense explicar el seu model de seguretat. "Em preocupa que illa estigui nomenant el cap dels Mossos sense haver explicat abans quin és el seu model de seguretat, perquè Illa no ha dit què vol fer amb les més de 100.000 persones que estan en situació irregular o si seguirà promovent l'efecte cridada amb aquestes polítiques socials que prioritzen les ajudes a les persones que acaben d'arribar", ha dit.

  • 21:10

    VOX | Abascal titlla el PP d'"estafadors" i els retreu incomplir el que diuen

     

    El president de Vox, Santiago Abascal, ha titllat el PP d'"estafadors" i els ha retret no complir amb el que diuen, i ha demanat als catalans que donin suport a Vox perquè defenen les mateixes polítiques en totes les institucions. Des de Sant Cugat del Vallès, Abascal ha dit que el PP ha recuperat el tema de la seguretat a última hora en la campanya electoral catalana que, diu, recolza la regularització d'immigrants en Espanya.

  • 20:59

    ERC | Aragonès apuja el to contra Junts i li retreu l'intent de pactar amb el PSC una moció de censura contra ERC

     

    El candidat d'ERC al 12-M, Pere Aragonès, ha apujat el to contra Junts. El cap de llista del PSC, Salvador Illa, ha explicat aquest dimecres que els de Carles Puigdemont van oferir-se als socialistes per forçar una moció de censura i fer caure el Govern d'ERC l'octubre de 2022, quan Junts va decidir sortir-ne. Des de Tortosa, Aragonès ha recriminat l'actitud de Junts i ha refusat les seves "crides a la unitat de cartró pedra". El cap de llista d'ERC ha afegit que "no és acceptable" que Puigdemont parli d'unitat i, "per la porta del darrere", intenti pactar amb el PSC per anar contra altres independentistes.

  • 20:45

    JUNTS+ | Puigdemont crida a "donar la campanada" el 12-M per a ser "la primera força" en el Parlament

     

    Carles Puigdemont assegura que poden guanyar les eleccions del 12-M i, per això, fa una crida a la "mobilització" massiva de l'independentisme per acudir a les urnes aquest diumenge. "Pot anar de molts vots que siguem la primera força del Parlament de Catalunya després de molts anys", ha sostingut el candidat de Junts+ aquest dimecres al pavelló Jean Carrère d'Argelers, al Rosselló. I ha insistit: "Podem fer la campanada". Per això s'ha dirigit als "dubtosos i indecisos" per fer un petit esforç. 

  • 20:32

    PPC | Fernández: "No hi ha cap maledicció bíblica que condemni el PP a l'oposició"

     

    "No hi ha cap maledicció bíblica que condemni Catalunya a una eterna decadència processista, de la mateixa manera que no hi ha cap maledicció bíblica que condemni el PP a l'oposició a Catalunya", ha expressat el candidat del PPC, Alejandro Fernàndez acompanyat del president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno. "Semblava impossible que el PP pogués governar a Andalusia i ho ha fet, i després encara ho ha renovat amb una brillant majoria absoluta", ha indicat.

  • 20:15

    COMUNS SUMAR | Albiach reivindica la seva formació com a "única opció segura" per a un govern d'esquerres

     

    La candidata de Comuns Sumar, Jéssica Albiach, ha demanat el vot per a la seva formació perquè són l'"única opció segura" per a un Govern d'esquerres davant d'un PSC que veu "a la dreta" i "totalment difuminat". Des de Mollet del Vallès, ha reivindicat els Comuns per "acabar amb la coalició de l'asfalt, l'ampliació d'aeroports, més carreteres i el casino més gran d'Europa". "Si vols un govern d'esquerres per a Catalunya, tingues clar que votar Salvador Illa és sinònim d'arriscar-se", ha alertat.

  • 20:00

    BLOC DE CAMPANYA | Anuncis d'última hora i cerca de suports per formar pactes després de les eleccions

     

    La campanya està marcada per la proposta de Salvador Illa de recuperar Trapero com a director general dels Mossos d'Esquadra. El candidat dels socialistes ha dit al Cafè d'Idees que vol "persones competents i professionals". El candidat d'ERC, Pere Aragonès, assegura sentir-se sorprès que abans de les eleccions "hi hagi gent que ja estigui repartint càrrecs".

    Carles Puigdemont ha titllat l'anunci d'"ocurrència" i ha acusat Illa de "fer política amb la policia". Laia Estrada ho considera "irònic" i diu que no té més transcendència que un "spot". Els Comuns critiquen que Illa parli "com si fos president" sense explicar "amb qui" i l'acusa de no tancar un pacte amb Junts. Ciutadans carrega contra Trapero per "deixar abandonats" la Policia Nacional i la Guàrdia Civil "a la seva sort".

  • 19:10

    BLOC DE CAMPANYA | El pacte antifeixista articula els missatges dels candidats

     

     

    ERC demana encara més contundència a PSC i Junts a l'hora de condemnar els discursos d'odi i les formacions de l'extrema dreta. La CUP alerta que l'extrema dreta vol dividir la societat catalana i per això, mobilitza les esquerres. Jèssica Albiach insisteix que els vots de la seva formació no serviran per a un govern on hi siguin les forces de dretes. Salvador Illa defensa el pacte per fixar un cordó sanitari contra els suports de VOX i Aliança Catalana en una eventual investidura.

    Carles Puigdemont qualifica d'ocurrència els nomenaments de Trapero i Parlon per part d'Illa abans de saber el que vol la ciutadania. El PP es nega a sumar-se al pacte i retreuen als socialistes el cordó sanitari mentre consenten a Puigdemont. Ciutadans anhela veure jutjat i empresonat el candidat de Junts. Vox considera que els partits signants no coneixen les preocupacions reals de la gent.

    El pacte antifeixista articula els missatges de la campanya | Maria Gómez
    rtve El pacte antifeixista articula els missatges de la campanya | Maria Gómez
  • 18:30

    PPC | Feijóo creu que el president de Catalunya no s'escollirà el 12M, sinó que el triaran Sánchez i Puigdemont

     

    El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha afirmat que la presidència de la Generalitat de Catalunya no s'escollirà aquest diumenge a les urnes sinó que la triaran Pedro Sánchez i Carles Puigdemont en funció dels seus interessos. "Tots dos es necessiten. L'un sense l'altre no té futur. Si Puigdemont abandona a Sánchez aquest serà, a partir de dilluns, un president encara més errant del que ha sigut fins ara", ha afirmat en un acte del diari Expansión. 

  • 17:07

    PPC | Fernández afirma que Illa vol "recuperar el pitjor del procés" restituint Trapero

     

    El candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Alejandro Fernández, ha acusat Salvador Illa de voler "recuperar el pitjor del procés" després que el socialista proposés nomenar el major Trapero director general de la Policia. "Des del punt de vista penal, Trapero va ser absolt de tot, però des del punt de vista polític i moral, no", ha afirmat en una roda de premsa a EFE. "És tornar al procés i als moments més difícils del procés", ha insistit. El líder dels populars també ha lamentat que el socialista vulgui fer un "cordó sanitari" als populars mentre fa "moixaines" a Puigdemont. 

  • 16:55

    PSC | Els exconsellers Miquel Sàmper i Santi Vila s'adhereixen a la plataforma de suport a Illa 


    L'exconseller d'Interior de la Generalitat Miquel Sàmper i l'exconseller de Territori Santi Vila -Junts i JxSí-- s'han adherit aquest dimecres a la plataforma 'SI' de suport al candidat del PSC al 12M, Salvador Illa, segons informa el PSC en un comunicat. Al voltant de 150 personalitats de la política, la cultura, de l'àmbit acadèmic i del periodisme s'han adherit al manifest de suport a la candidatura del primer secretari del PSC.

  • 16:54

    AGENDA | El president de la Junta d'Andalucía, Juanma Moreno, la portaveu del PPE i candidata a les eleccions europees Dolors Montserrat, i el president del PP Barcelona, Manu Reyes, acompanyen el candidat popular Alejandro Fernández, en una visita al Prat de Llobregat a les 19:00 h.

  • 16:50

    AGENDA | La número dos de la candidatura dels socialistes per Barcelona, Alícia Romero, la cap de llista per Girona, Sílvia Paneque, i l'alcalde Juli Fernández intervenen en un acte de campanya a Palafrugell a les 19:00 h.

  • 16:45

    AGENDA | Acte electoral de la CUP amb la cap de llista, Laia Estrada, i els candidats Sergi Saladié, Eloi Redón i Ortèsia Cabrera. A les 20:00 h a Reus.

  • 16:40

    AGENDA | Santiago Abascal acompanya de nou el candidat de Vox Ignacio Garriga en un acte de campanya. A les 20:00 h a Sant Cugat del Vallès.

  • 16:35

    AGENDA | El candidat de Junts+, Carles Puigdemont, i la cap de llista per Tarragona, Mònica Sales, fan un acte a Argelers (França) a les 19:00 h.

  • 16:30

    AGENDA | Acte electoral d’ERC amb el candidat, Pere Aragonès, el president del partit, Oriol Junqueras, i la candidata per Tarragona, Raquel Sans. A les 19:00 h a Tortosa.

  • 16:25

    AGENDA | Acte de Comuns Sumar amb la candidata, Jéssica Albiach, i el ministre de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, Pablo Bustinduy, a Mollet del Vallès a les 18:30 h.

  • 16:20

    AGENDA | El candidat del PPC, Alejandro Fernández, participa en la roda de premsa d'EFE a les 16:00 h.

  • 16:15

    BLOC DE CAMPANYA | A només quatre dies dels comicis, l'anunci de Trapero acapara l'atenció dels candidats

     

    En marxa el dispositiu electoral a Barcelona a quatre dies de les eleccions. Ja ha començat la distribució de les urnes i les paperetes cap als 300 col·legis electorals de la ciutat.

    En plena campanya, allau de retrets a Salvador Illa per l’anunci del fitxatge, si és president, del major Trapero com a director dels Mossos. ERC fa bandera de les polítiques feministes del govern republicà i alerta que PSC i Junts "sempre que poden s'uneixen". Carles Puigdemont assegura que Catalunya no té les "competències i recursos" per assumir l'impacte del "repte demogràfic".

    Vox torna a tancar la porta a Salvador Illa i demana al PPC que sigui igual de contundent. La CUP demana a Puigdemont recuperar l'agenda independentista i l'acusa de situar-se al costat del PSC. Jéssica Albiach vol que Catalunya lideri una reforma del sistema de finançament que respecti el principi d'ordinalitat. Carlos Carrizosa agraeix a jutges i fiscals que aturessin el "cop d'estat" del 2017.

  • 14:23

    BLOC DE CAMPANYA | Retrets a Illa pel fitxatge de Trapero i oferir Interior a Parlon

     

    El candidat del PSC, Salvador Illa, defensa les trajectòries professionals de Trapero i Parlon per situar-los al capdavant dels Mossos i Interior. Carles Puigdemont critica el moviment “electoralista” d’Illa abans i rebutja un pacte indirecte amb l’extrema dreta. 

    ERC alerta que cada vegada veu més factible la sociovergència. Els comuns retreuen al candidat socialista l’anunci de càrrecs abans de saber si governarà. 

    La CUP defensa aplicar la “doctrina Trapero” als desnonaments com es va fer als col·legis l’1-O. Ciutadans recorda que Trapero “es va amagar” l’1 d’octubre. Vox aposta per unificar tots els cossos policials de Catalunya.

     

    Retrets a Illa pel fitxatge de Trapero i oferir Interior a Parlon | Lorena Hens
    rtve Retrets a Illa pel fitxatge de Trapero i oferir Interior a Parlon | Lorena Hens
  • 14:15

    VOX | Abascal carrega contra el pacte antiextrema dreta: "Barren el pas a la gent, no saben el que passa al carrer"

     

    Santiago Abascal ha carregat contra el pacte antiextrema dreta que han signat aquest matí PSC, ERC, Junts, Comuns i la CUP. El líder de Vox ha assegurat que "barren el pas a la gent" i que demostren que no saben "què passa al carrer" firmant un document "tan allunyat de les preocupacions socials". Ho ha dit en el marc d'un acte de campanya celebrat a Manresa (Bages), on juntament amb el candidat a la presidència de la Generalitat, Ignacio Garriga, ha pronunciat un discurs en el qual ha relacionat immigració amb inseguretat. 

  • 13:34

    Darrer dia per poder votar per correu

     

    Demà dijous acaba el termini perquè les persones que hagin sol·licitat el vot per correu vagin a una oficina de Correus per exercir-lo. Inicialment, el termini acabava avui 8 de maig, però es va ampliar un dia més. L'elector ha d'anar personalment a qualsevol oficina i identificar-se amb el DNI, el passaport, el permís de conduir o qualsevol altre document vàlid que permeti identificar-lo. Des de Correus, l'elector ha d'enviar la documentació com a correu certificat dirigit a la mesa electoral. 

  • 13:31

    JUNTS+ | Puigdemont acusa Illa de "fer política amb la policia" amb l'anunci de Trapero 

     

    Per a Carles Puigdemont, l'anunci de nomenar Josep Lluís Trapero com a director general dels Mossos és una "ocurrència de campanya". El candidat de Junts+ retreu al PSC que "faci política amb la policia a 3 o 4 dies de les eleccions". Puigdemont també posa en dubte el "compromís antifeixista" de Salvador Illa, a qui ha acusat de parlar sovint i "donar un altaveu a una formació extraparlamentària" com Aliança Catalana. El candidat es compromet a no pactar amb Aliança i nega relació entre immigració i multireincidència.

  • 13:11

    CS | Carrizosa carrega contra Illa per voler recuperar Trapero, "que es va amagar l'1-O"



    El candidat de Ciutadans ha carregat contra Salvador Illa per tenir la idea de recuperar al major Josep Lluís Trapero com a director general de la Policia si és president, en acusar a aquest d'haver estat "amagat en un forat el 1-O" i no defensar la llei.
    Carrizosa, que ha fet una escala a Madrid, ha criticat també que el candidat del PSC vulgui també incorporar al seu eventual govern a l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet, Núria Parlón, com a consellera d'Interior.
     

  • 13:04

    VOX | Santiago Abascal adverteix que "votar el PP és votar en diferit al PSOE"

     

    El president de Vox adverteix que el PP està “estafant” en asseure's amb Junts i els acusa d'haver votat al Congrés a favor de desregularitzar mig milió d'immigrants. En acte a Manresa ha assegurat que "estem farts de nenes velades" i ha afegit que "la famosa frase de 'la maté porquè era mia' s'assimila al que està fent el separatisme condemnant Catalunya a la islamització". 

  • 12:55

    JUNTS+ | Josep Rius recalca que la declaració unilateral d'independència de 2017 "està vigent"



    El portaveu i candidat de Junts a les eleccions del 12M assegura que la DUI va ser realitzada a la seu de la sobirania popular a Catalunya com és el Parlament. Durant una entrevista en RTVE, Rius ha estat categòrica en afirmar que l'octubre de 2017 es va celebrar un referèndum i que aquest mateix mes "es va fer una declaració d'independència que està vigent". "En aquest moment s'ha obert una via de negociació amb el partit socialista que recorrerem al màxim, amb totes les energies i totes les forces, per a poder celebrar un nou referèndum a Catalunya perquè sigui pactat i validat amb l'Estat espanyol", ha assenyalat posteriorment.

  • 12:40

    PP | Alejandro Fernández promet bonificacions fiscals per les famílies amb mútua privada

     

    El candidat del PPC diu emmirallar-se amb Galícia per fer una baixada d'impostos a Catalunya i millorar el sistema sanitari. "Galícia surt igual de mal parada en el sistema de finançament, però això no és obstacle per abaixar impostos i garantir la cobertura de tots els serveis públics", ha explicat acompanyat del president de la Xunta de Galícia, Alfonso Rueda. Situat en els terrenys on s'hauria de construir un nou hospital a Rubí, Fernández ha promès "acabar" amb les llistes d'espera a la sanitat i bonificacions fiscals per a les famílies amb mútua privada.

  • 12:30

    CUP | Laia Estrada alerta que "l'espanyolisme té interès" a alimentar a Aliança Catalana per desgastar l'independentisme



    La candidata de la CUP ha alertat que Aliança Catalana suposa "un perill" per a la causa sobiranista perquè “divideix” a la societat. En el tradicional cicle amb els candidats organitzat per EFE ha assenyalat que l'extrema dreta "tenen un mateix objectiu, que és dividir la societat catalana". Això significa, al seu judici, que la formació que encapçala Orriols "s'acaba convertint en un enemic de la causa independentista".

  • 12:05

    ERC | Aragonès s'erigeix en “garantia” de mantenir la conselleria de Feminismes

     

     

    El candidat d'ERC ha demanat la confiança de "totes les dones" de Catalunya per continuar les polítiques feministes del Govern. Avisa que el PSC "no vol molestar els amics senyors de Sánchez" amb les polítiques d'igualtat. Aragonès ha assegurat que només un executiu presidit per ell és "garantí" de mantenir la conselleria d'Igualtat i Feminismes, un departament que va crear ERC el 2021. 

  • 12:30

    Ciutadans | Carrizosa demana a jutges i fiscals "que no s'acovardeixin" per defensar  els drets dels "catalans oprimits". 

     

     

    El candidat de Cs, Carlos Carrizosa, ha retret retreure a PSOE que hagi estat la justícia espanyola i els cossos de seguretat els veritables defensors de les lleis a Catalunya i insta el poder judicial a "que no es deixin acovardir i continuï la feina exemplar en defensa dels drets dels catalans". Ho ha fet a les portes del Tribunal Suprem, fins on s'ha desplaçat per agrair la feina a jutges i fiscals. 

    El candidat de Cs ha assegurat que l'independentisme ha "oprimit" a molts ciutadans i és per això que anhela el judici i empresonament de l'expresident i candidat de Junts, Carles Puigdemont: "El vull veure entrar aquí, al Suprem, no a la Generalitat".

     
  • 11:55

    PPC | Rueda augura un resultat "magnífic" del PPC per acabar amb el govern de Sánchez i Fernández pren Galícia com a model.

     

     

    El president de la Xunta de Galícia, Alfonso Rueda, augura un resultat "magnífic" del PPC diumenge i creu que "servirà perquè el govern socialista a Espanya s'acabi".

    El gallec ha acompanyat el candidat del PPC, Alejandro Fernández, aquest matí per mostrar el seu suport als populars catalans de cara el 12-M. En una intervenció davant dels mitjans, ha defensat que tant Galícia com Catalunya "han de tenir millors ràtios de finançament i més recursos". 

    Fernández, per la seva banda, posa a Galícia com a exemple per millorar el sistema sanitari amb una baixada d'impostos a Catalunya. "Galícia surt igual de mal parada en el sistema de finançament, però això no és obstacle per abaixar impostos i garantir la cobertura de tots els serveis públics", ha explicat en una intervenció davant els mitjans. 

  • 11:28

    PSC | Salvador Illa assegura que Trapero ha acceptat la seva oferta de dirigir els Mossos per "servei a Catalunya" 

     

    El candidat del PSC ha reivindicat la capacitat de l'ex-comissari en cap de la policia catalana per ser director general dels Mossos si presideix el Govern. Illa ha revelat: "L'hi vaig proposar i em va dir que ell estava al servei de Catalunya i que, per tant, no hi tènia cap inconvenient". "És un exemple del qual jo entenc per servei públic", ha dit a l'entrevista del Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4 ,  Així mateix, ha explicat que no vol posar en la direcció general de la policia catalana una persona que tingui afinitat política amb ell, sinó una persona que sàpiga dirigir-la.

  • 11:10

    ERC | ERC culpa el PSC de la “tragèdia” de Rodalies

     

    El partit responsabilitza els socialistes de la “desinversió” i diu que les 800 incidències a l’any són “el seu model”. La consellera de Territori, Ester Capella, i el seu antecessor en el càrrec, Juli Fernández, han repartit octavetes a l’estació de Sants amb un missatge que diu que “Rodalies Renfe és l’únic servei que gestiona el PSC a Catalunya i és un desastre”.

  • 11:20

    VOX | Garriga qualifica de "bajanada" la proposta perquè Catalunya obtingui les competències en immigració

     

    El candidat de Vox a la presidència de la Generalitat, Ignacio Garriga, qualifica de "bajanada" la possibilitat defensada per les formacions independentistes de traspàs de les competències en immigració a la Generalitat.

    En roda de premsa a l'ACN, Garriga ha afirmat que aquesta és una competència que "ha de tenir l'Estat espanyol" perquè "afecta diversos ministeris", i cedir-la a la Generalitat "no és una solució", perquè "com més competències, pitjor va Catalunya".

      Garriga també torna a criticar el candidat de PSC, Salvador Illa, perquè   es presenti com a "alternativa a Aragonè s", i ha reiterat que Vox no facilitarà en cap cas el seu govern, ni tan sols amb una abstenció.

     
  • 11:00

    COMUNS SUMAR | Albiach vol que Catalunya lideri la reforma del finançament autonòmic perquè no l'imposi "ningú de Madrid"

     

    La candidata de Comuns Sumar al 12-M, Jéssica Albiach, ha demanat que la Generalitat "recuperi el lideratge" de la reforma del sistema de finançament perquè "altres territoris de l'Estat han anat agafant el lideratge de Catalunya mentre el Govern ha fet deixadesa de funcions".

    En una conferència al Barcelona Tribuna, ha defensat teixir aliances entre partits catalanistes per fer una proposta pròpia al govern espanyol: "Ningú millor que nosaltres sap què és el que Catalunya necessita, no ha de venir ningú de Madrid a explicar-nos què ens cal".

  • 10:40

    AGENDA | A les 12.00 hores, té lloc un acte sectorial de Junts+ sobre el repte demogràfic amb Carles Puigdemont, Agustí Colomines i Noemí Nieto a Argelers (França).

     
  • 10:30

    AGENDA | Contacte informatiu del candidat del PSC, Salvador Illa, a Cervelló a les 11.45 hores. 

     

     
  • 10:15

    AGENDA | Roda de premsa de la candidata de la CUP, Laia Estrada, a l'agència EFE  a Barcelona. 

     
  • 10:05

    AGENDA | Acte sectorial d'ERC sobre feminismes amb el cap de llista a les eleccions del 12-M, Pere Aragonès, a les 11.00 hores a Barcelona. 

     

     

    Acte sectorial d’ERC sobre feminismes, amb el candidat al 12-M, Pere Aragonès; la número 2 per Barcelona, Laura Vilagrà; i la número 8 per Barcelona, Tània Verge, a Barcelona. 

  • 09:50

    AGENDA | El candidat del PPC, Alejandro Fernández, i el president de la Xunta de Galícia, atenen els mitjans de comunicació a Rubí a les 10.30 hores. 

     
  • 09:40

    AGENDA | Roda de premsa del candidat de Vox a la presidència de la Generalitat, Ignacio Garriga, a l'ACN a Barcelona a les 10.00 hores. 

  • 9:20

    AGENDA | La candidata de Comuns Sumar a la Generalitat, Jéssica Albiach, participa en la conferència al Barcelona Tribuna. 

  • 09:15

    ENTREVISTA ELECTORAL | Salvador Illa: "No donaré la investidura a Junts".

     

     

    El candidat del PSC a les eleccions al Parlament del 12-M, Salvador Illa, descarta abstenir-se perquè hi hagi un govern independentista i evitar segones eleccions: "No donaré la investidura a Junts. Som incompatibles". Illa veu "francament difícil" governar amb els juntaires i pregunta si "bloquejaran ells com han bloquejat als seus propis": "Junts i la CUP han bloquejat al seu propi Govern, al president que ells van investir", ha insistit.

  • 09:00
  • 08:30
  • 8:00

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat de la campanya del 08 de maig de 2024 a les eleccions catalanes del 12 de maig.  

     

     

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir de la campanya electoral pel 12M.