Enlaces accesibilidad
Eleccions Catalunya 2024

Diari de campanya | Les enquestes empenten el PSC a un tripartit molt condicionat

  • Els socialistes amplien l'avantatge (29%-33%) respecte a Junts i ERC (15%-18%)
  • Salvador Illa és el candidat millor valorat (5,4), per davant de Pere Aragonès (4,8) i Jéssica Albiach (4,3)
  • Més informació de les notícies de campanya del 12M al web Eleccions catalanes 12-M

Per
Isabel Díaz Ayuso, al costat del candidat, Alejandro Fernández; el número 2, Manu Reyes, i el president del grup municipal a l'Ajuntament de la ciutat, Daniel Sirera
Isabel Díaz Ayuso, al costat del candidat, Alejandro Fernández; el número 2, Manu Reyes, i el president del grup municipal a l'Ajuntament de la ciutat, Daniel Sirera

La campanya de les eleccions catalanes del 12-M encara la darrera setmana. Després d'onze jornades, els partits es bolquen en la crida a la mobilització i el vot útil en un intent de captar l'encara ampli marge d'indecisos. Avui és l'últim dia per publicar enquestes, i el millor situat, segons el CIS, continua sent el PSC, que amplia la distància respecte a Junts i ERC. Aliança Catalana també consolida la seva aspiració a entrar al Parlament i Ciutadans sembla destinat a quedar-se fora.

Salvador Illa creu que un govern de coalició amb ERC i comuns és "una fórmula possible", però Pere Aragonès assegura que el veu "desorientat" i jugant a "passar la boleta". Els comuns també condicionen el seu suport a deixar córrer el Hard Rock i apostar per l'habitatge. Carles Puigdemont ha proposat girar com un mitjó l'administració pública per acabar amb la "teranyina paralitzant de normes, reglaments absurds, sovint inútils i generalment inhibidors de l'activitat". Vox ha assegurat que el PSC "és un partit independentista més" i critica la "manca de coherència" del PP.

Campanya de les eleccions del 12M: 6 de maig de 2024

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 21:01

    ERC | Junqueras fa una crida a "generar grans consensos" per afrontar "reptes colossals"

     

    El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha fet una crida a "generar grans consensos de país que són molt difícils de construir" per afrontar "reptes colossals" que té Catalunya. En un acte a Manresa, Junqueras ha dit que res del que plantegen ho poden fer sols i que necessiten "ser acompanyats de moltes formes". Entre els reptes, ha destacat que "hi ha 440.000 nens en risc d'exclusió social, famílies amb rendes baixes i mitjanes amb dificultats per arribar a finals de mes, lloguers que devoren bona part dels ingressos i districtes de Barcelona on el 30% dels habitatges són de lloguer temporal".

  • 20:45

    COMUNS SUMAR | Colau diu que només els Comuns posaran com a prioritat les polítiques d'habitatge

     

    L'exalcaldessa de Barcelona i líder dels Comuns a la ciutat, Ada Colau, ha assegurat que només la candidatura dels Comuns prioritzarà les polítiques d'habitatge si estan al pròxim Govern de la Generalitat. "Ens plantarem amb l'habitatge", ha dit en un acte a Castelldefels amb el número 2 per Barcelona, Lluís Mijoler. "No podem deixar en mans d'Illa i el PSC les polítiques d'habitatge", ha afirmat Colau, que sosté que els socialistes no garantiran l'aplicació de la Llei d'Habitatge en Catalunya i els acusa de mantenir relacions properes amb els lobbies immobiliaris. 

  • 20:30

    PSC | Els socialistes demanen a les dones votar "massivament" a Illa per aconseguir un Govern "feminista"

     

    La número 2 de la candidatura del PSC per Barcelona, Alicia Romero, ha fet una crida a les dones per a votar "massivament" al candidat Salvador Illa per aconseguir un Govern "feminista". Romero ha subratllat que les dones "han avançat molt quan hi ha hagut governs socialistes". I ha dit que a Catalunya "fa anys que no avancem" i ha criticat l'actual Departament de Feminismes perquè, assegura, "no ha tingut un impacte positiu per a les dones".

  • 20:23

    JUNTS+ | Puigdemont assegura que són "l'única opció independentista" que pot guanyar 

     

    Carles Puigdemont assegura que el vot a Junts és un vot "doblement útil". Un vot útil que "reforça l'única opció independentista que pot guanyar" i que és "l'únic que pot provar un mal de panxa a Madrid". Així ho ha defensat des d'Argelers, on ha advertit que la campanya del 12-M encara la seva "setmana decisiva". Puigdemont ha fet una crida a la mobilització de l'independentisme per a convèncer els indecisos d'anar a les urnes encara que sigui amb "dubtes". I ha reblat: "Tenim el govern espanyol collat. Si hem fet el que hem fet amb 7 diputats (al Congrés), què creieu que serem capaços amb el Govern de Catalunya? Per això tenen por".

  • 20:07

    PPC | Fernández fa una crida a "vèncer la por" per "vèncer" l'independentisme

     

    El candidat dels populars, Alejandro Fernández, ha fet una crida a "vèncer la por" perquè creu que "la por és terrible, paralitza i redueix l'acció". Fernández ha dit: "Ayuso no té por, jo no tinc por, i per això vencerem el separatisme". Un míting electoral des de la plaça d'Artós del barri de Sarrià, a Barcelona, amb una intervenció curta del candidat cedint tot el protagonisme a la presidenta madrilenya.

  • 20:04

    PPC | Isabel Díaz Ayuso acusa Pedro Sánchez d'utilitzar als catalans

     

    La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha acusat el president del Govern, Pedro Sánchez, d'usar els catalans per mantenir-se a la Moncloa, i ha demanat "tancar l'aixeta" a l'independentisme. Ho ha dit en un míting a Barcelona junt amb el candidat del PP a les eleccions catalanes, Alejandro Fernández, i el president del grup municipal a l'Ajuntament, Daniel Sirera.

  • 19:55

    BLOC DE CAMPANYA | Els pactes postelectorals centren les estratègies dels partits

     

     

    El candidat socialista, Salvador Illa, aposta ara per un consens a tres amb republicans i comuns. Des d'ERC, Pere Aragonès avisa a navegants que qualsevol acord haurà d'incorporar referèndum, finançament singular i el català. Els comuns insisteixen que no donaran suport a un Govern amb projectes com el Hard Rock o l'ampliació de l'Aeroport.

    Junts apel·la als indecisos i els ofereix refundar la Generalitat amb una administració amb menys burocràcia. La CUP centra els seus missatges a facilitar l'accés a l'habitatge als joves d'entre 21 i 35 anys i planteja expropiar 35.000 pisos buits. Ciutadans reconeixen que es van equivocar enviant Inés Arrimadas a Madrid l'any 2019. Vox nega que els seus vots estiguin en disputa amb Aliança Catalana.

    Els pactes postelectorals centren les estratègies dels partits | Maria Gómez
    rtve Els pactes postelectorals centren les estratègies dels partits | Maria Gómez
  • 19:48

    BLOC DE CAMPANYA | Els candidats posen sobre la taula les condicions per negociar després de les eleccions

     

    Salvador Illa aposta per un govern estable i avança dos possibles escenaris: un executiu socialista en solitari o una coalició amb ERC i Comuns. Pere Aragonès ho considera una "falta respecte" i fixa línies vermelles: referèndum, un nou finançament i més inversions en polítiques públiques. Junts posa el focus en reformar l'administració. Sense això, assegura, no hi ha bon govern possible i prometen el canvi per aquesta legislatura. Proposen simplificació, silenci administratiu positiu, finestreta única i extensió de la declaració d'autoresponsabilitat.

    La CUP prioritza el dret a l'habitatge i assegura que no troba diferències "entre el programa econòmic i social del PSC" amb el de Junts. El PP treu múscul amb Isabel Díaz Ayuso i carrega contra el 'procés'.

    Els candidats posen sobre la taula les condicions per negociar després de les eleccions
    rtve Els candidats posen sobre la taula les condicions per negociar després de les eleccions
  • 18:14

    ENQUESTES | El CIS amplia la victòria del PSC respecte a ERC i Junts, que es mantindrien frec a frec

     

    La darrera enquesta del CIS per a les eleccions catalanes del 12 maig vaticina un escenari de complicada governabilitat. Pronostica una clara victòria del PSC, que ampliaria la distància respecte a ERC i Junts. Aquests es mantindrien frec a frec amb un possible empat.

    El sondeig dona als socialistes una estimació de vot de fins a un 33,2%. La candidatura de Carles Puigdemont es quedaria en segona posició amb un 18,1% de vots, i no molt lluny se situaria ERC, amb un 17,9% dels vots.

  • 17:45

    Foment demana un Govern "solvent i ferm amb projecte" després de les eleccions

     

    El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha demanat que l'executiu català que es formi després de les eleccions del pròxim 12 de maig sigui "solvent i ferm amb projecte". Així ho ha dit aquest dilluns durant el seu discurs a l'assemblea general de l'organització. Llibre espera que el futur Parlament "faciliti una acció de govern que recuperi el temps perdut" i, a la vegada, l'ha instat a "prendre decisions estratègiques". 

  • 17:21

    CUP | Els cupaires proposen garantir l'habitatge pels joves a partir de l'expropiació de pisos de grans tenidors

     

    La CUP proposa garantir un habitatge públic per totes les persones d'entre 21 i 35 anys que ho necessitin. Aquesta és la mesura estrella del 'Pla Independitza't', que els anticapitalistes ha presentat aquest dilluns en una roda de premsa on han abordat diferents qüestions en relació amb l'habitatge. La cap de llista, Laia Estrada, ha explicat que es tracta d'un pla que es desplegaria progressivament i que començaria amb l'expropiació dels prop de 35.000 pisos buits en mans de grans tenidors. La CUP també ha demanat "valentia" a ERC en matèria d'habitatge i ha carregat contra el PSC i Junts. 

  • 16:49

    AGENDA | Oriol Junqueras protagonitza un míting d'ERC a Manresa

     

    La Plana de l'Om de Manresa és l'escenari triat pels republicans pel míting a la capital del Bages. Participen el president d'ERC, Oriol Junqueras, la secretaria general, Marta Rovira i la número dos per Barcelona, Laura Vilagrà. 

  • 16:47

    AGENDA | Ada Colau i Lluís Mijoler participen en un acte dels comuns a Castelldefels

     

    El número dos de la candidatura de Comuns Sumar per Barcelona participa a Castelldefels a un acte a les 18:30 acompanyat de l'exalcaldessa de la capital catalana, Ada Colau al Centre Cívic Frederic Mompou. 

  • 16:45

    AGENDA | Acte de suport de Díaz Ayuso al candidat del PP a Barcelona

     

    La presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, dona suport al candidat del PPC, Alejandro Fernández a la plaça Artós de Barcelona a les 18:00.

  • 16:43

    AGENDA | Acte del PSC en favor de la igualtat de drets entre homes i dones

     

    La viceprimera secretaria del PSC, Lluïsa Moret i la número dos de la candidatura socialista, Alícia Romero participen a l'acte "Ni més ni menys. Igualtat" al Casal Socialista Jona Raventós de Barcelona a les 18:00

  • 16:29

    BLOC DE CAMPANYA | Els partits comencen a posar sobre la taula amb qui volen negociar després de les eleccions

     

    Arrenca la darrera setmana de la campanya i els partits comencen a parlar de què pot passar l'endemà de les eleccions: els possibles pactes centren el debat. Salvador Illa creu que un govern de coalició amb ERC i comuns és "una fórmula possible", però Pere Aragonès assegura que el veu "desorientat" i jugant a "passar la boleta".

    Des de Junts, Carles Puigdemont ha proposat girar com un mitjó l'administració pública per acabar amb la "teranyina paralitzant de normes, reglaments absurds, sovint inútils i generalment inhibidors de l'activitat". Vox ha assegurat que el PSC "és un partit independentista més" i critica la manca de coherència del PP.

    Tot plegat, amb les noves dades sobre la intenció de vot. El darrer sondeig del CIS abans de les eleccions pronostica una victòria del PSC amb el 30% dels vots. A molta distància, Junts manté un frec a frec amb ERC per la segona posició. Millora els resultats el PP, que passaria de ser la darrera força al Parlament a ser-ne la quarta.

  • 15:50

    AGENDA | Acte de campanya del cap de llista de Junts+, Carles Puigdemont, amb els candidats Ennatu Domingo, David Saldoni i Eva Serra.

  • 15:40

    AGENDA | La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, acompanya el candidat del PPC, Alejandro Fernández, en un acte electoral a les 18:00 h a Barcelona.

  • 15:30

    AGENDA | La cap de llista de la CUP, Laia Estrada, centra l'acte de la tarda en les mesures per combatre la crisi de l'habitatge. A les 16:00 h a Barcelona

  • 15:07

    ERC | Pello Otxandiano participarà aquest dijous en l'acte central de campanya dels republicans


    El candidat a lehendakari d'EH Bildu viatjarà a Barcelona per a fer costat a ERC i al president Pere Aragonès en l'acte central del Palau de Congressos de Barcelona. EH Bildu i ERC concorren junts a les eleccions europees, també amb el BNG, en la coalició Ara Repúbliques. L'acte d'aquest dijous vol ser també un impuls per a la cita amb les urnes del 9 de juny.

  • 14:22

    BLOC DE CAMPANYA | Els partits encaren la darrera setmana amb les enquestes a la mà

     

    El candidat del PSC, Salvador Illa, creu que una coalició amb Esquerra Republicana i els comuns seria "una fórmula possible”. Jéssica Albiach (Comuns Sumar) consideren que una repetició electoral seria una greu irresponsabilitat. 

    Pere Aragonès (ERC) critica que els candidats del PSC i junts es reparteixin les cadires abans de la cita amb les urnes. La CUP veu cada vegada més difícil pactar amb un PSC “cada cop més de dretes”. Junts+ es tempta els abstencionistes i indecisos amb la idea d’un govern ambiciós en l’eix nacional. 

    Vox veu Aliança Catalana amb més coincidències amb Junts+ en la lluita pel vot. Ciutadans reconeix que el salt d'Inés Arrimadas a Madrid el 2019 va ser percebut pels seus votants com una traïció.

  • 14:30

    Junts+ | Puigdemont proposa girar com un mitjó a l'administració per acabar amb la burocràcia excessiva. 

     

     

    El cap de llista de Junts+ al 12-M, Carles Puigdemont, ha desgranat aquest dilluns les propostes de la seva formació per al 'Bon Govern' que passen per una "reforma profunda" de l'administració per superar el que ha descrit com una "teranyina paralitzant de normes, reglaments absurds, sovint inútils i generalment inhibidors de l'activitat". L'objectiu, ha dit, és "passar d'una administració que crea problemes i obstacles" a una que "faciliti la vida de les empreses, autònoms i famílies" des de la "col·laboració", perquè "a l'economia catalana no l'espanta el procés, l'espanten els papers".

     
  • 14:16

    PSC | Salvador Illa creu que un govern de coalició amb ERC i comuns és "una fórmula possible"

     

    Tot i això, també es planteja un govern en solitari amb suports externs. El més important, segons Illa, és donar "estabilitat" i "prioritzar els serveis públics". Salvador Illa ha posat en dubte que l'independentisme busqui "revalidar" la seva majoria al Parlament. "Si ja hi és ara; si volen revalidar la majoria per què han convocat eleccions?", s'ha demanat en una roda de premsa organitzada per l'Agència EFE. El candidat socialista ha criticat que un govern d'ERC i Junts "faria més del mateix". 

  • 14:08

    PPC | El PPC no descarta fer Illa president: "Que els catalans decideixin quin govern volen"

     

    El PPC evita respondre si els seus vots serviran per fer el candidat socialista, Salvador Illa, president de la Generalitat com va passar amb Jaume Collboni a l'Ajuntament de Barcelona. Preguntada fins a quatre vegades, la directora de campanya del PPC, Dolors Montserrat, no ha volgut esclarir aquesta incògnita. Montserrat sí que ha matisat que els populars "no trairan els catalans" i que no es presenten per "vendre" els seus vots. "Deixem que els catalans decideixin quin govern volen", ha dit. "No venim a agafar el poder, sinó a servir els catalans", ha insistit.

  • 13:45

    ERC | Aragonès troba una "falta de respecte" que Illa i Puigdemont es "reparteixin les cadires" ja abans del 12-M. 

     

     

    El cap de llista d'ERC a les eleccions del 12-M, Pere Aragonès, assegura que veu "desorientat" a Illa davant la proposta de tripartit. Insisteixen a dir que els pactes es basaran en el què i no en el qui. És a dir, si es parla de referèndum, finançament, benestar social i llengua Catalana i d'aquí no es mou.

    Durant la roda de premsa d'aquest dilluns a l'agència EFE, al president i candidat a la reelecció, Aragonès ha acusat el PSC d'haver abandonat el Catalanisme i les polítiques d'esquerres. I sobre Junts+ considera que Puigdemont segueix en peu el cara a cara, però creu que té por de debatre propostes. I diu que és poc creïble que prediqui la unitat quan no l'ha practicat en tres anys.

  • 13:20

    ENQUESTA DEL CIS | Salvador Illa (PSC) és el candidat millor valorat (5,42)

     

    El candidat del PSOE, Salvador Illa, és el millor valorat amb un 5,42 i és l'únic que aprova, en segon lloc, està el candidat d'Esquerra, Pere Aragonès, amb un 4,77. En tercera posició està la candidata d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, amb un 4,30. Per sota del 4, està el candidat del Junts, Carles Puigdemont, amb un 3,86.


    Illa torna a encapçalar la llista com “el candidat més preparat per a resoldre les qüestions rellevants de Catalunya”, segons el 25,8% d'enquestats, seguit de Carles Puigdemont (14,8%) i Per Aragonès (10,95). El candidat que inspira més confiança és Salvador Illa (25,8%), Carles Puigdemont (14%) i Pere Aragonès (11,1%).

  • 13:18

    ENQUESTA CIS | El PSC guanyaria les eleccions per àmplia majoria i eixample l'avantatge respecte a Junts i ERC

     

     

    El PSC-PSOE seria primera força i aconseguiria entre 29,8 i el 33,2%, Junts se situa com a segona força i aconseguiria entre el 15,4 i el 18,1% i ERC entre el 15,2 i el 17,9%. El Partit Popular seria quarta força amb una estimació entre 9,6 i l'11,9%. VOX es quedaria entre el 5,8 i el 7,5% d'estimació en percentatge de vot. En Comuns Sumar entre el 5 i el 6,7%. La CUP amb entre un 3,2 i un 4,6%. I Aliança Catalana entre el 3 i 4,4%.

  • 12:44

    CUP | Xavier Pellicer veu difícil arribar a acords amb el PSC

     

    Tot i els mals resultats que els pronostiquen les enquestes, la CUP busca ser determinant en aquestes eleccions. Volen condicionar la política i fer-la virar cap a l'esquerra. Xavier Pellicer, número 4 de la llista per Barcelona, insisteix que no poden diferenciar la lluita nacional i la social, i que per això veuen difícil arribar a acords amb el PSC: "A l'extrema dreta ni aigua. I a més, serà molt difícil poder arribar a cap acord amb un PSC que està més a la dreta que mai", ha assegurat en l'entrevista de La Hora de La 1. 

  • 12:21

    PSC | El PSOE assegura que Salvador Illa tindran "autonomia" per decidir els seus acords 

     

    "El futur del Govern de Catalunya el decidiran els catalans a les urnes i els futurs acords els decidirà, per descomptat, el senyor Illa", ha remarcat la portaveu de l'executiva socialista, Esther Peña, en roda de premsa. Des de Ferraz encaren la darrera setmana de campanya amb un optimisme total i mostren el seu convenciment de les possibilitats de guanyar. 

  • 12:00

    COMUNS |  Jéssica Albiach avisa que si els Comuns estan en el Govern no es farà el projecte de Hard Rock



    La candidata de Comuns Sumar ha recordat que el complex lúdic "té la llicència caducada" i per tant, per aturar-lo "no té perquè suposar pagar" indemnitzacions elevades. En una conferència realitzada de El Periódico, Albiach ha indicat que els Comuns és l'únic partit que diu clarament quin tipus de Govern desitja després de les eleccions del 12M, perquè aposta per "un govern progressista" amb PSC i ERC. "Som els únics que tenim clara la política d'aliances, ha recalcat.

  • 11:34

    PSC | Salvador Illa recomana més “consens” en polítiques sobre tauromàquia després de la supressió del premi
     

     

    El candidat del PSC ha expressat la seva "sensibilitat" per l'animalisme i que no li "agrada" el món de la tauromàquia, però ha instat a afrontar els debats sobre aquesta qüestió "amb respecte i escoltat a totes les parts".  "Aquestes coses cal fer-les raonades, reflexionades i amb una mica més de consens", ha respost en ser preguntat per la decisió del Ministeri de Cultura.
    "La meva aproximació al món del respecte als animals és coneguda. Cada vegada que em faig major m'augmenta més la sensibilitat per aquest món", ha argumentat.

  • 11:05

    Ciutadans | Carrizosa confia encara poder entrar al Parlament i admet errors en el declivi de Cs. 

     

     

    El candidat de Cs, Carlos Carrizosa, confia encara en una "entrada inesperada" de la formació al Parlament el 12-M, malgrat l'actual moment de debilitat. En un col·loqui al Nueva Economía Fórum, Carrizosa ha explicat que el punt d'inflexió de la formació va ser la marxa d'Inés Arrimadas després de la victòria electoral de 2017, ja que pensaven que podrien provocar un canvi de govern: "No hauríem d'haver enviat Inés Arrimadas a Madrid".

    Carrizosa també ha lamentat l'auge de la ultradreta i en fa responsable l'independentisme. En aquest sentit, reclama poder parlar d'immigració "sense complexes" i avisa que hi ha un terme mitjà entre el "bonisme" i la "xenofòbia".

  • 10:50

    AGENDA | Atenció a mitjans del president del grup del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Dani Sirera, i la vicepresidenta del grup PPE i portaveu del Partit Popular en el Parlament Europeu, Dolors Montserrat. - Pl. *Pastrana a les 12:45 hroes. 

  • 10:35

    AGENDA | Roda de premsa del candidat d'ERC a les eleccions del 12-M, Pere Aragonès, a l'agència EFE.

  • 10:25

    AGENDA | El cap de llista de Junts+, Carles Puigdemont, presenta propostes sobre burocràcia i bon govern amb els candidats Salvador Vergés i Glòria Freixa. 

  • 10:15

    AGENDA | la candidata de Comuns Sumar a la Generalitat, Jéssica Albiach, participa en un Col·loqui organitzat per 'El Periódico'.

  • 09:55

    AGENDA | El candidat del PSC al 12-M, Salvador Illa, ofereix una roda de premsa organitzada per l’agència EFE a les 9:30 hores.

  • 09:40

    AGENDA | El candidat de Cs, Carlos Carrizosa, protagonitza la conferència-esmorzar de Nova Economia Fòrum a les 9 hores. 

     

  • 09:30

    ENQUESTES ELECTORALS | Jordi Muñoz (CEO): "La gent tendeix a endarrerir la decisió del vot". 

     

     

    Jordi Muñoz, director del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) explica que cada vegada hi ha més electors que no saben què votar: "La gent tendeix a endarrerir la decisió del vot". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, detalla com arriben els partits en intenció de vot a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, segons la seva enquesta i les que s'han anat publicant en campanya.

    Jordi Muñoz (CEO): "La gent tendeix a endarrerir la decisió del vot"
    rtve Jordi Muñoz (CEO): "La gent tendeix a endarrerir la decisió del vot"
  • 9:09

    VOX | Ignacio Garriga: "El PSC és un partit separatista més". 

     

     

    El candidat de Vox a les eleccions del 12 de maig, Ignacio Garriga, insisteix que el PSC és un partit "separatista" però assegura que no és l'"alternativa" que assegura perquè han anat pactant amb el govern d'Aragonès,  i que Vox mai donarà suport a alguna cosa "que no comparteix les seves idees". 

    Afirma que Illa ha firmat un referèndum amb Puigdemont i Aragonès, per això considera que "és la gran estafa de Catalunya el senyor Illa". 

  • 09:00

    BLOC ELECTORAL | Crides a concentrar el vot per captar als indecisos.

     

     

    Els partits aprofiten el darrer diumenge per demanar, precisament, el vot. Alguns partits ho fan amb la presència de líders estatals als seus actes. Alguns partits ho fan amb la presència de líders estatals als seus actes, com ha estat el cas del PSC i els Comuns. Tant ERC com Junts+ han optat per aprofitar el diumenge per demanar el vot als més joves i fer crides contra l'abstencionisme. Ciutadans i Vox han fet un discurs per repescar el vot d'aquells decebuts amb els socialistes.

    Crides a concentrar el vot per captar als indecisos
    rtve Crides a concentrar el vot per captar als indecisos
  • 08:20

    BLOC ELECTORAL | Compte enrere a la campanya: els partits intenta mobilitzar al votant indecís

     

     

     

    Els partits comencen els darrers dies de campanya electoral amb l'objectiu de mobilitzar al votant indecís i els grups que menys participen en les eleccions. L'actualitat de la desena jornada de les eleccions catalanes del 12-M passa pel compte enrere per a la cita amb les urnes. Els partits aprofiten el darrer diumenge per demanar, precisament, el vot. Alguns partits ho fan amb la presència de líders estatals als seus actes, com ha estat el cas del PSC i els Comuns. Tant ERC com Junts+ han optat per aprofitar el diumenge per demanar el vot als més joves i fer crides contra l'abstencionisme. Ciutadans i Vox han fet un discurs per repescar el vot d'aquells decebuts amb els socialistes.

    Compte enrere a la campanya: els partits intenta mobilitzar al votant indecís. 
    rtve Compte enrere a la campanya: els partits intenta mobilitzar al votant indecís. 
     
  • 8:00

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat de la campanya del 06 de maig de 2024 a les eleccions catalanes del 12 de maig. 

     

     

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir de la campanya electoral pel 12M.