Enlaces accesibilidad
Eleccions Catalunya 2024

Resum del diari de campanya del 3 de maig | L'atac del sindicalista Carnero a Puigdemont encén la campanya

  • Matías Carnero (PSC) sobre Puigdemont: "Va marxar al maleter... i no sé si cagat o pixat"
  • L'expresident català acusa els socialistes de "deshumanitzat" la política i adverteix que no es deixarà "enfangar"
  • Més informació de les notícies de campanya del 12M al web Eleccions catalanes 12-M

Per
Salvador Illa i Pepe Álvarez amb el sindicalista i president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero, en un míting del PSC.
Salvador Illa i Pepe Álvarez amb el sindicalista i president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero, en un míting del PSC.

L'actualitat de la vuitena jornada de les eleccions catalanes del 12-M s'ha vist sacsejada per les declaracions del sindicalista Matías Carnero contra Puigdemont. Els socialistes se n'han acabat desmarcant i el damnificat ha acusat els socialistes de "deshumanitzar" la política, però adverteix que "no es deixarà enfangar".

Mentrestant, les caravanes es preparen pels actes centrals d'aquest cap de setmana. Les propostes econòmiques i els pactes es mantenen com a eixos centrals dels missatges.

Salvador Illa (PSC) descarta un pacte amb Junts i demana "vots i no vetos". Pere Aragonès (ERC) li retreu a Illa que pensi en les cadires i l'avisa que acabarà a l'oposició com Arrimadas. Carles Puigdemont (Junts+) reclama un front comú independentista per revertir el dèficit fiscal. Carlos Carrizosa es malfia del veto dels socialistes a Junts.

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, critica les constants contradiccions d'Illa i dubta de la seva capacitat de governar. La CUP es reivindica per impulsar una agenda social capaç d'avançar cap a l'autodeterminació. Jéssica Albiach (comuns) carrega contra les retallades de Junts a l'escola pública.

Campanya de les eleccions del 12M: 3 de maig de 2024

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 21:07

    Comuns | Jéssica Albiach demana el vot a tots els "preocupats per l'escola pública" contra Junts: "Són els que van retallar"

     

    La candidata de Comuns Sumar  ha demanat el vot aquest divendres per a la seva candidatura "a totes aquelles famílies, tots els professionals de l'educació, els docents i els preocupats per l'escola pública" i els ha garantit que els comuns són "els únics" que volen "més i millor" educació pública" perquè no pactaran de cap manera amb Junts. "Són els que van retallar l'escola pública", ha advertit.

  • 21:01

    CUP |  La CUP carrega contra Junts per les propostes "dantesques" sobre immigració i apel·la al vot d'esquerres

     

     

    Des de Mataró, el partit ha criticat els alcaldes del Maresme que fa uns mesos van demanar l'expulsió dels delinqüents multireincidents estrangers i han lamentat que aquesta sigui la "trista resposta" de la candidatura que encapçala Carles Puigdemont per combatre la seguretat. Els anticapitalistes han apel·lat al votant d'esquerres i han demanat mobilitzar-se per combatre l'extrema dreta, "porti la bandera que porti".

  • 20:50

    JUNTS+ | Puigdemont assegura que no es deixarà enfangar pels atacs "passats de frenada" del PSC

     


    El candidat de JxCat ha assegurat des d'Argelers: "El que els fa més por és la mobilització. Si ens mobilitzem guanyarem les eleccions". Puigdemont també ha volgut aprofitar l'atac de Matías Carnero per assenyalar que es "rebolcarà en el fang".  Ara bé, ha reconegut que no el preocupa l'aspecte personal recordant que porta "sis anys i mig entrenant-me per a això. Tinc la pell molt dura i saben que no em doblegaran". I ha afegit: "S'han inventat de tot, han intentat atacar a la meva família i malgrat això no ho han aconseguit".

  • 20:40

    PSC | Salvador Illa adverteix: "Necessitem vots, no vetos". 

     

    El candidat socialista, en un acte a Terrassa, ha reclamat als electors que "necessitem la força i la confiança de molts catalans". Salvador Illa ha apuntat que "no som el partit del veto, sinó el del vot. El veto és bloqueig, el vot és el govern", ha afegit. 

    Ara bé, també s'ha referit indirectament a les paraules del sindicalista Matías Carnero ha apuntat que "el foc creuat deteriora el nostre comportament".

  • 20:30

    VOX | Santiago Abascal no vol que Lleida es digui "taifa 

     

    En una atenció als mitjans  abans de participar en un acte lectoral a la capital del Segrià juntament amb el candidat de la formació, Ignació Garriga, el president de Vox ha criticat que "hem vist els dos principals candidats, Puigdemont i Illa, discutint sobre el nom de la ciutat" i ha aclarit que "nosaltres si parlem en català diem Lleida i en castellà Lerida". Ha estat en aquest punt, que ha afegit que "el que no volem es que es digui taifa i que les dones no puguin caminar lliurement". 

  • 20:20

    PP | Feijóo acusa a Illa de contradir-se: "Al matí t'abraça, a la tarda t'empeny"
     

     

    El líder del PP ha qüestionat la seva capacitat de governar del candidat socialista: "Però realment el senyor Illa, que al matí t'abraça, a la tarda t'empeny i a la nit t'insulta, pot ser el president de la Generalitat?" En un míting a Mataró ha criticat:
    "Però com es pot contradir tant un polític en tan poques hores?", en referència a les paraules d'Illa al matí demana el vot als constitucionalistes i a la tarda proposa pactar amb independentistes. El president popular també ha advertit que són l'únic vot que incòmoda tant al sanchisme com a l'independentisme. 

  • 20:10

    ERC | Pere Aragonès pronostica que Illa acabarà com a cap de l'oposició "com Inés Arrimadas"


    El president republicà ha acusat al primer secretari del PSC, Salvador Illa, d'assumir el programa lingüístic de Ciutadans (CS): "Proposa el mateix que Inés Arrimadas, parla com Inés Arrimadas i serà cap de l'oposició com Inés Arrimadas". En un míting a Lleida, acompanyat pel president d'ERC, Oriol Junqueras, Aragonès ha acusat Illa de "menysprear la llengua catalana" deixant "de costat" el català durant les seves intervencions en actes electorals i de castellanitzar alguns topònims, com "Lerida" o "Bajo Llobregat"

  • 20:00

    Comuns | Íñigo Errejón reclama al PSOE moure's i actuar per fer front a la dreta reaccionària.

     

    El portaveu de Sumar al Congrés entra en campanya per reclamar al PSOE que les esquerres van guanyar no per quedar-se quiets i esperar que l’ambient fos irrespirable fins que la dreta tornés a guanyar. 

    La candidata de Comuns Sumar, Jéssica Albiach ha defensat l’escola pública com a "element d'igualtat d'oportunitats".

  • 19:48

    BLOC DE CAMPANYA | Els candidats s'emboliquen amb els pactes i la immersió lingüística

     

     

    Hores després de deixar la porta oberta a pactar amb Junts, avui Salvador Illa descarta l'entesa amb Puigdemont. Aragonès no contempla cap altre escenari que la seva investidura: pactarà en base a propostes i no a cadires. Carles Puigdemont demana un front comú de l'independentisme per acabar amb el dèficit fiscal.

    Jéssica Albiach recorda que quan Catalunya ha tingut un govern progressista és quan millor els ha anat als catalans. En una jornada dedicada a la llengua Vox carrega contra el model actual i promet acabar amb la immersió.

    Els candidats s'emboliquen amb els pactes i la immersió lingüistica
    rtve Els candidats s'emboliquen amb els pactes i la immersió lingüistica
  • 19:25

    PSC | Lluïsa Moret demana disculpes per les paraules de Matías Carnero

     

    La vice-primera secretària i directora de campanya del PSC ha demanat disculpes "a les persones que s'hagin pogut sentir ofeses" per les paraules del president d'UGT de Catalunya, Matías Carnero, sobre el candidat de Junts+, Carles Puigdemont, i ha assegurat que es tracta d'un fet puntual i aïllat. Moret ha afirmat que des del PSC han "apostat clarament des del primer moment per una campanya constructiva, propositiva i respectuosa".

     

  • 19:10

    BLOC DE CAMPANYA | La polèmica de les declaracions de Carnero sobre Puigdemont sacseja la campanya

     

    La campanya arriba al seu equador amb la presència dels líders nacionals de les formacions aquest cap de setmana. La polèmica de la jornada són les declaracions del president de la UGT i últim de la llista del PSC a Catalunya, Matías Carnero, sobre Carles Puigdemont: "Plorat va marxar ell al portamaletes". El candidat de Junts li retreu que el "deshumanitzi". Pere Aragonès posa contra les cordes Salvador Illa i li demana que condemni aquestes declaracions si vol ser creïble.

    El candidat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, no se'n refia d'Illa i de la seva promesa de no pactar amb Junts. La CUP proposa instal·lar un total de 3,5 milions de plaques fotovoltaiques a l'AP-7. El PPC assegura que de res serveix l'asfixiant fiscalitat a què "han sotmès els governs independentistes" a Catalunya. Vox demana que a Catalunya hi hagi "llibertat lingüística".

  • 17:55

    Economistes catalans demanen un Govern fort que potenciï la col·laboració públic-privada

     

    La Junta de Govern del Col·legi d'Economistes de Catalunya  ha elaborat un document amb 16 propostes que considera prioritàries traslladar als candidats a les eleccions del 12 de maig.  Destaquen que Catalunya "està immersa en una cruïlla complexa, condicionada per la geopolítica i per importants transformacions conjunturals i estructurals, davant la qual cal ser optimista atesa l'exitosa experiència palesa al llarg de la història en reptes similars", informen en un comunicat aquest divendres.

     

  • 17:45

    CS | Carlos Carrizosa afirma que les empreses "fugen" de Catalunya pels independentistes

     

    El candidat de Ciutadans critica que les institucions amb el suport dels independentistes són "hostils als negocis" i els retreu tenir un projecte rupturista i que empobreix l'economia catalana.  Així s'ha expressat Carrizosa després de reunir-se amb representants de la Cambra de Comerç de Barcelona. Carrizosa ha dit que els partits independentistes beneficien altres comunitats autònomes com Madrid, Aragó i la Comunitat Valenciana.

  • 17:39

    PSC | Salvador Illa reclama "desencallar" el parc eòlic del golf de Roses (Girona)

     

     

    El candidat del PSC creu que s'està plantejant bé i que parteix d'una prova pilot interessant. En una entrevista del president de la Cambra de Barcelona, Josep Santacreu, Salvador Illa, ha defensat impulsar l'energia eòlica "en diàleg amb el territori, però prenent decisions".  

  • 17:20

    ERC | Aragonès, rebutja les paraules de Carnero sobre Puigdemont: "Per no voler fang, s'hi han ficat amb els dos peus"

     

    El candidat d'ERC, Pere Aragonès, ha condemnat les declaracions del president del comitè d'empresa de Seat i membre de la candidatura del PSC, Matías Carnero, en un acte aquest divendres, on ha ridiculitzat el candidat de Junts, Carles Puigdemont. Aragonès retreu als socialistes que "per no voler fang, s'hi han ficat amb els dos peus" i demana al candidat socialista Salvador Illa que rebutgi "immediatament" les "lamentables paraules" de Carnero "insultant" Puigdemont. El sindicalista ha dit que l'expresident va marxar a Brussel·les "plorat al portamaletes".

  • 17:15

    BLOC DE CAMPANYA |  Els pactes centren els discursos dels candidats a la presidència de la Generalitat

     

    Els pactes i vetos creuats marquen la campanya electoral. Els candidats a la presidència mantenen els retrets que s'han evidenciat en el primer debat televisat de la campanya: aquí a RTVE. Fiscalitat, diàleg amb l'Estat són els altres dos grans temes de la jornada que marca l'equador de la cursa cap al 12M.

    Els pactes centren els discursos dels candidats a la presidència de la Generalitat
    rtve Els pactes centren els discursos dels candidats a la presidència de la Generalitat
  • 17:00

    BLOC DE CAMPANYA | La campanya arriba a l'equador marcada pels pactes postelectorals

     

    Els pactes postelectorals continuen centrant els missatges dels candidats. El PSC ha assegurat que no pactarà amb Junts de cara a una investidura i diu que farà president a cap candidat independentista. ERC rebutja donar ja per fet que guanyaran els socialistes les eleccions i continua sense concretar amb qui vol pactar després del 12M.

    Junts manté que fa falta unitat entre l'independentisme. Davant la possibilitat d'un govern de coalició, demana als partits nacionalistes que es comprometin al fet que hi hagi una única veu en les negociacions amb el Govern i en el Congrés dels diputats. Ciutadans es compromet a no fer president a Salvador Illa.

    El partit també centra les seves crítiques en el PP, el seu principal rival aquestes eleccions. El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha carregat de nou contra Pedro Sánchez i les seves aliances amb l'independentisme. Des de la CUP fan una crida als votants de la formació a no resignar-se el 12 de maig i avançar cap a l'autodeterminació de Catalunya.

  • 16:45

    El TSJC prohibeix durant la campanya electoral les concentracions a la comissaria de Via Laietana contra les tortures franquistes

     

    El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat la prohibició de la mobilització que el dimarts que ve pretenia fer la Comissió de la Dignitat davant la comissaria de la Policia Nacional a la Via Laietana de Barcelona contra les tortures franquistes. L’entitat fa aquesta mobilització el primer i el tercer dimarts de cada mes des de fa tres anys, però la Junta Electoral Provincial de Barcelona l’ha prohibida aquest cop perquè coincideix amb la campanya electoral de les eleccions al Parlament. La fiscalia i l’Advocacia de l’Estat també s’han posicionat a favor de prohibir l’acte, tot i que l’entitat va al·legar diversa jurisprudència favorable del Tribunal Constitucional.

  • 16:40

    VOX | Ignacio Garriga culpa PSOE i PP de la manca de "llibertat lingüística" a Catalunya

     

    El candidat de Vox, Ignacio Garriga, ha responsabilitzat aquest divendres el PP i el PSOE del fet que -segons ha dit- els pares no puguin escolaritzar els seus fills en castellà a Catalunya. Una suposada manca de "llibertat lingüística" que assegura que Vox ja ha començat a corregir a València i les Balears. Precisament, ha fet aquestes manifestacions en una 'Jornada per la llibertat lingüística' a la que han assistit la presidenta de les Corts Valencianes, Llanos Massó; el president del Parlament de les Balears, Gabriel Le Senne; el diputat de Vox Jorge Campos, i el vicepresident del govern de València, Vicente Barrera.

  • 16:32

    JUNTS+ | Carles Puigdemont: "Deshumanització és també això que acaba de fer aquest candidat socialista".

     

    En un comentari a la xarxa X responent l'atac del sindicalista Matías Carnero, l'expresident de la Generalitat ha afegit que "els qui es queixen que la premsa espanyola s'inventa que Pedro Sánchez fa servir el Falcon indegudament, escampant de manera indecent la mentida construïda des de les clavegueres de l'Estat per justificar que no van poder detenir-me abans d'anar a l'exili". Segons Puigdemont "van inventar-se això del maleter per intentar justificar la seva incompetència (o la nostra habilitat d'evitar una detenció segura). No he anat mai en cap maleter, i ho saben, però ho repeteixen igual que els de la claveguera repeteixen que la dona del primer ministre té negocis tèrbols".

  • 16:28

    PSC | Carnero, sobre Puigdemont: "Plorat va marxar ell al portamaletes, i no sé si cagat o pixat, però va anar a Brussel·les"

     

     

    El sindicalista, que tanca la llista del PSC, replica l'expresident després que demanés a Sánchez venir plorat de casa. El comentari ha arrencat aplaudiments i riures del públic que assistia al míting de campanya. Durant la seva intervenció el sindicalista ha carregat durament contra Puigdemont i ha esmentat en dues ocasions la marxa de Puigdemont cap a la capital belga "dins un portamaletes". També s'ha referit a Puigdemont com "el senyor que viu fora".

  • 16:15

    AGENDA | A les 19 hores, acte electoral del candidat del PPC al 12-M, Alejandro Fernández, i el president del PP, Alberto Núñez Feijóo a Mataró. 

     
  • 16:10

    AGENDA | Acte de Comuns Sumar amb la candidata a la Generalitat, Jéssica Albiach, i el portaveu de Sumar al Congrés, Íñigo Errejón a les 18:30 h.

     
  • 16:00

    AGENDA | El candidat de Cs, Carlos Carrizosa, visita la Feria d'Abril de Barcelona

  • 15:50

    AGENDA | La CUP celebra un acte a Mataró a les 19:30 h amb la cap de llista, Laia Estrada; i els candidats Pilar Castillejo, Xavier Pellicer i Pat Sillah.

  • 15:40

    AGENDA | Vox celebra un acte a Lleida. 

     

     

     

    A les 19:50, el candidat de VOX a Lleida, Rafael Villafranca, i el candidat per Barcelona, Ignacio Garriga. participaran en un acte a la plaça Ricard Viñes. 

  • 15:30

    AGENDA | Puigdemont a Argelers, i Turull a Terrassa

     

    A les 19 hores, el president Puigdemont celebra a Argelers el Míting 'El Penedès amb el president Puigdemont'. L'acte comptarà amb els candidats Albert Batet, Montse Ortiz i Sandra de la Iglesia. 

    A les 20 hores, el secretari general de Junts, Jordi Turull i el candidat número 3 a les llistes, Josep Rull, celebren un acte de campanya a Terrassa. 

  • 15:20

    AGENDA | ERC porta la seva campanya electoral a Lleida. 

     

    ERC continua la campanya electoral a les 19 hores a la plaça de Sant Joan de Lleida. L’acte comptarà amb les intervencions del president de la Generalitat i candidat a la reelecció, Pere Aragonès; el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras; la secretària general del partit, Marta Rovira; la cap de llista per Lleida, Marta Vilalta; la delegada del Govern a Lleida i número tres per Lleida, Montse Bergés; i el número 10 per Lleida, Marc Martínez.

  • 15:16

    AGENDA | Illa intervindrà en un acte a Terrassa

     

    A les 19:00 hores, el primer secretari del PSC i candidat a la Presidència de la Generalitat, Salvador Illa, intervindrà en un acte a Terrassa amb els candidats al Parlament Eva Candela i Pol Gibert. L’acte tindrà lloc a l’auditori de La Fact Cultural. 

  • 14:11

    DEBAT RTVE | L'amnistia i el model territorial, el bloc més vist 

     

    L'arrencada del bloc sobre amnistia i model territorial ha estat el més vist del debat d'RTVE amb 198.000 espectadors, un 14,4% de quota de pantalla. Va ser un dels blocs més polèmics. El primer debat televisat va tenir 651.000 espectadors únics i un 7,6 % de share.

  • 13:49

    CUP | Els cupaires proposen instal·lar 3,5 milions de plaques fotovoltaiques a l'AP-7

     

    La CUP proposa col·locar 3,5 milions de plaques fotovoltaiques a l'AP-7 per avançar cap a la transició energètica. Aquesta és la primera mesura que els anticapitalistes consideren que hauria de desplegar l'energètica pública del Govern en la pròxima legislatura. "Aquest és el macroprojecte que sí que necessita el país", ha defensat el cap de llista per Tarragona, Sergi Saladié. La formació ha fet un estudi de la proposta i assegura que representaria multiplicar gairebé per quatre la potència fotovoltaica instal·lada a Catalunya a finals de 2021.

  • 13:12

    PP | Alejandro Fernández assegura que suprimir el Premi Nacional de Tauromàquia "divideix" el Govern i la societat
     

    El candidat del PP ha criticat la decisió del Ministeri de Cultura advertint que "no ha agradat" a una part important del Govern d'Espanya. "És el que ocorre quan et dediques a dividir en lloc d'unir", ha asseverat el dirigent dels populars. Fernández ha apuntat que la tauromàquia prové de la cultura grecoromana: "Si al senyor Urtasun no li agrada, perquè ell sabrà el que ha de fer".

    En preguntar-se-li si és partidari de recuperar la tauromàquia a Catalunya, ha respost que ell creï en la llibertat: "Que cadascun vagi si li dona la gana a les places de toros. Jo no soc d'aquest món, però qui vulgui fer-lo.... Jo crec en la llibertat"

  • 13:05

    Junts+ | Puigdemont condiciona les negociacions postelectorals al "compromís" de fer "un front comú a Madrid"

     

    Carles Puigdemont posa una condició en cas que pugui formar un govern de coalició després de les eleccions: els partits que hi entrin "s'han de comprometre a fer un front comú a Madrid". El cap de llista de Junts+ ha denunciat com Madrid s'ha convertit en un "forat negre", que Catalunya pateix un dèficit fiscal "insuportable" i que "els catalans hem de deixar de pagar les rebaixes d'impostos de la senyora Ayuso". Per això, ha insistit que no aprovaran uns pressupostos de l'Estat si no es reverteix la situació i també la modificació de la LOFCA perquè Catalunya recapti el 100% dels impostos.

  • 13:00

    ERC, Comuns i CUP signen un compromís amb el Sindicat de Llogateres per convalidar la regulació dels lloguers temporals

     

    A través de la signatura del document, els signats s'han compromès a votar a favor d'aquesta convalidació, així com a d'altres mesures en defensa dels drets dels llogaters per evitar expulsions de les seves llars i per prohibir les pujades de preu. L'acte de signatura s'ha fet a la seu de la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya a Barcelona. El moviment critica que Junts i el PSC no han signat el document i alerta que poden "posar en risc" la regulació.

  • 12:34

    ERC | Aragonès proposa extraescolars gratuïtes prioritzant les famílies amb menys recursos

     

    Pere Aragonès ha explicat les propostes sobre educació per a la pròxima legislatura. ERC vol que les activitats extraescolars siguin gratuïtes per al conjunt de l'alumnat, una iniciativa que el partit vol culminar al llarg dels pròxims quatre anys, i que prioritzarà les famílies amb menys recursos. ERC vol desplegar un programa d'educació a temps complet fins al 2030, conjuntament amb els ajuntaments, que connecti el currículum escolar amb activitats extraescolars i activitats de reforç universals.

  • 12:02

    ERC | Aragonès creu que Puigdemont demostra "poca ambició" quan parla d'una possible investidura d'Illa

     

    El cap de llista d'ERC, Pere Aragonès, creu que el candidat de Junts demostra "poca ambició" quan parla d'una possible investidura de Salvador Illa. Aragonès ha constatat la "manca de lideratge" a Junts, i ha afirmat que "qui canvia d'opinió cada dos per tres és que no sap on anar". El candidat a la reelecció ha explicat que va oferir a Puigdemont a l'agost coordinar la negociació amb l'Estat, i que el líder de Junts "ho va declinar". Aragonès insisteix que ell va prendre la iniciativa, però que després del 12-M se'n pot tornar a parlar, si Puigdemont ho accepta: "Benvinguda la rectificació".

  • 11:15

    PSC | Illa descarta un pacte amb Junts perquè "s'autoexclouen" i creu que són "incompatibles"

     

    El cap de llista del PSC a les eleccions catalanes, Salvador Illa, ha descartat un pacte amb Junts perquè tenen "lògiques incompatibles". "Ells aposten pel bloqueig, Carles Puigdemont és bloqueig i dècada perduda, i jo estic per avançar", ha subratllat en una conferència organitzada per la Societat Econòmica Barcelonesa d'Amics del País.

    El socialista també ha admès que no es veu fent president a un candidat independentista: "Francament, no". En ser preguntat per si el PSOE podria pressionar-lo en aquesta línia, Illa ha garantit que la decisió sobre la presidència "es prendrà a Catalunya". De fet, ha subratllat que és "molt poc catalanista" pretendre aconseguir el Govern de Catalunya a Madrid.

  • 10:45

    Vox | Garriga atribueix a una campanya de descrèdit la denúncia contra ell per carregar despeses al grup parlamentari

     

    El candidat de Vox a la presidència de la Generalitat, Ignacio Garriga, ha atribuït aquest dilluns a una campanya de descrèdit la denúncia que la diputada per Tarragona Isabel Lázaro va presentar contra ell per haver carregat al grup parlamentari factures per valor de 52.400 euros, entre les quals hi havia despeses personals com la quota de l'associació de pares de l'escola dels seus fills.

    En una entrevista a TV3, Garriga ha afirmat que el contingut de la denúncia "no és veritat", i ha citat com a prova el fet que l'Oficina Antifrau "ha desestimat el cas", malgrat que el que va fer aquest organisme ha traslladat el cas al Parlament al·legant que les irregularitats denunciades no formen part de les seves competències.

  • 10:40

    AGENDA | El candidat del PPC, Alejandro Fernández, participa en l'acte de la cambra de comerç de Barcelona

     

    El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, visita la ciutat de Figueres (Girona), al costat de la directora de campanya, Dolors Montserrat, i al president provincial i número u per Girona, Jaume Veray. A partir de les 11.30, Feijóo realitzarà una intervenció en el Museu Dalí.

  • 10:35

    AGENDA | El candidat de Junts+ Carles Puigdemont, presenta propostes econòmiques amb el número 2 i la número 3, Anna Navarro i Josep Rull.

  • 10:25

    AGENDA | Roda de premsa del candidat d'ERC al 12-M, Pere Aragonès, a l'ACN a la seu de Barcelona. 

  • 10:15

    AGENDA | El PSC celebra dos actes a Barcelona sobre economia i treball. 

     

    A les 9:00 hores, el primer secretari del PSC i candidat a la Presidència de la Generalitat, Salvador Illa, pronunciarà una conferència a l’esmorzar-col·loqui “Unir i servir. Propostes per a la tercera gran transformació de Catalunya”, que tindrà lloc a l’Hotel Melià Sarrià. L’acte, organitzat per la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País, serà presentat per Miquel Roca i Junyent.

    A les 12:00 hores, Illa intervindrà a l’acte “Treball digne, un dret fonamental” que tindrà lloc a l’Auditori AXA de Barcelona. 
     

     
  • 10:10

    ENTREVISTA ELECTORAL | Cs lamenta que Illa "estigui disposat a pactar amb els independentistes"

     

    Carlos Carrizosa, candidat de Ciutadans per a les eleccions catalanes del diumenge 12 de maig, assegura que tenen un compromís de lleialtat amb el constitucionalisme i que mai donarien suport a un govern que tingui el suport del separatisme. "Només la presència de Ciutadans garanteix que hi haurà un electorat que no se sentirà traït pels interessos dels líders nacionals d'accedir a la Moncloa", expressa a Las Mañana d'RNE.

    Carrizosa destaca tres aspectes del debat d'aquest dijous en RTVE: "L'independentisme segueix igual, *Illa està disposat a pactar amb ells i el PP acaba subordinant els pactes amb l'independentisme per a accedir a la Moncloa".

     

     

    Las Mañanas de RNE - Carrizosa (Ciutadans): "Nunca apoyaremos un gobierno que tenga el apoyo del separatismo" - Escuchar ahora
    rtve Las Mañanas de RNE - Carrizosa (Ciutadans): "Nunca apoyaremos un gobierno que tenga el apoyo del separatismo" - Escuchar ahora
     
  • 09:50

    ENTREVISTA ELECTORAL | Jéssica Albiach, candidata de Comuns Sumar, assegura que "Illa està disposat a fer Govern amb el senyor Puigdemont". 

     

     

    La candidata per Barcelona al 12-M de Comuns Sumar, Jéssica Albiach, reclama millorar el sistema de finançament per Catalunya. "Som el 17% de la població. Rebem com si fóssim el 13%. Això produeix un infrafinançament dels serveis públics [...] Necessitem un sistema just, adequat a la població i solidari", denuncia. 

     
  • 9:10

    ENTREVISTES ELECTORALS | Carrizosa (Ciutadans): "L'independentisme sap que té Illa a les seves mans"

     

     

    El candidat de Ciutadans per Barcelona a les eleccions catalanes del 12 de maig, Carlos Carrizosa, creu que Illa està "submís" als "atacs" d'ERC i Junts: "L'independentisme sap que el té a les seves mans". El número 1 de Ciutadans a les eleccions al Parlament confia que el seu partit aconseguirà representació parlamentària en aquests comicis.

    En una entrevista al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, critica que els líders del PP i el PSOE, Alberto Núñez Feijóo i Pedro Sánchez, "sotmetin" la política interna de Catalunya a la "política externa" estatal. "No centro els atacs en Alejandro (Fernádnez) perquè amb ell he compartit manifestacions i trinxeres", ha dit tot assenyalant el seu "cap" Feijóo.

  • 08:45

    BLOC ELECTORAL | Sánchez irromp a la campanya d'Illa carregant contra PP i Vox. 

     

    Setena jornada de la campanya electoral que passa per la primera aparició de Sánchez per fer costat el candidat català, fet que provoca els recels de la resta de partits.

    Sánchez irromp a la campanya d'Illa carregant contra PP i Vox
    rtve Sánchez irromp a la campanya d'Illa carregant contra PP i Vox
  • 08:30

    Primer debat electoral televisat amb els principals candidats a la Generalitat a RTVE Catalunya

     

    Els pactes postelectorals, finançament i gestió de recursos i també l'amnistia i autodeterminació han estat algunes de les principals propostes. 

    Primer debat electoral televisat amb els principals candidats a la Generalitat a RTVE Catalunya
    rtve Primer debat electoral televisat amb els principals candidats a la Generalitat a RTVE Catalunya
  • 08:00

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat de la campanya a les eleccions catalanes del 3 de maig de 2024.

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir de la campanya electoral pel 12M.