Enlaces accesibilidad
Setmana Santa

Catalunya tanca l'operació sortida amb cues quilomètriques i cap víctima mortal

  • Trànsit calcula que han sortit de l'àrea metropolitana uns 559.000 vehicles i fa un balanç positiu dels dos carrils addicionals habilitats a l'AP-7
  • Les estacions de tren i l'aeroport del Prat registren molt moviment, però sense grans aglomeracions

Per
Primera operació sortida d'aquesta Setmana Santa
Primera operació sortida d'aquesta Setmana Santa

Un total de 558.530 vehicles, el 97,1 % dels previstos, han sortit entre el matí de dijous i el midia d'aquest divendres de l'àrea metropoliana de Barcelona amb motiu de l'operació sortida de Setmana Santa. Hi ha hagut congestió a les vies que van cap a la platja, però també algunes que connecten amb poblacions de de muntanya. El més important és que la sinistralitat ha estat molt baixa i no s'ha hagut de lamentar cap víctima mortal en accident de trànsit.

Pistes d'esquí obertes per Setmana Santa | PEPA SANGENÍS

Durant aquest divendres al matí, com ja va passar dijous, la mobilitat s'ha centrat majoritàriament a l'AP-7, on s'han registrat cues intermitents, en alguns punts de fins a 18 quilòmetres, entre Santa Perpètua de Mogoda i la Roca del Vallès, i de 15 quilòmetres entre la Roca i Mollet del Vallès. Cap a les 13h hores s'ha registrat el pic de retenció, ja que a totes les carreteres de Catalunya hi havia cues que sumaven 100 quilòmetres, segons Trànsit, una xifra sensiblement inferior a la de l'operació sortida de l'any passat, quan l'acumulat de diferents trams a tota la xarxa viària catalana en un mateix moment va arribar als 153 quilòmetres.

Èxit dels carrils addicionals a l'AP-7

Per regular el volum de trànsit, en aquesta operació sortida s'han habilitat per primera vegada dos carrils addicionals de sortida a l'AP-7, un de 53 km al tram entre Montornès del Vallès (Barcelona) i Sils (Girona), directe a Girona i la costa de l´Empordà, i un altre de 43 km entre Martorell (Barcelona) i Banyeres del Penedès (Tarragona), en sentit sud.

S'habiliten dos carrils addicionals de sortida a l'AP-7 per Setmana Santa | Àlex Cabrera

Els responsables de Trànsit fan una valoració "molt positiva" d'aquesta mesura perquè ha ajudat a reduir la densitat de vehicles i resoldre possibles congestions quan s'han registrat incidències, especialment per sinistres lleus i avaries.

De cara a l'operació tornada, s'habilitaran tres carrils addicionals en sentit Barcelona a l'AP-7 i a la C-32 Nord, en concret entre Vilafranca i Molins de Rei, entre Sant Celoni, Llinars del Vallès i Montornès, i entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat. El Servei Català de Trànsit preveu que 590.000 vehicles tornin a l'àrea metropolitana de Barcelona entre les 12h de diumenge i la mitjanit de dilluns de Pasqua.

L'aposta de Tarragona pel turisme esportiu | JUDIT HUERTA

El departament d'Interior ha mobilitzat durant aquesta Setmana Santa 1.719 agents dels Mossos d'Esquadra i es faran més de 1.500 controls, la majoria d'alcoholèmia i drogues, però també de velocitat, distraccions i motocicletes, entre d'altres. El cas de les motos preocupa especialment perquè dels 27 accidents mortals que s'han produït aquest 2024 en 5 han estat implicats vehicles de dues rodes.

Moviment a estacions i aeroport

Més enllà de la carretera, les companyies ferroviàries han reforçat el servei durant aquests dies per oferir més places. Per l'estació de Sants de Barcelona hi passaran gairebé 800 trens i a l'aeroport del Prat s'han programat més de 9.700 vols. Entre les destinacions escollides, viatges nacionals o per Europa. A més a més, Barcelona és una de les destinacions més triades pels turistes internacionals.

La Sagrada Família s'allunya dels veïns i el públic local | MAITE BOADA

Catalunya va rebre l'any passat més de 18 milions de turistes i es calcula que cada visitant estranger fa una despesa mitjana de 1.200 euros per estada.