Enlaces accesibilidad
Precampanya

Alejandro Fernández (PP) completa la llista de candidats del 12M

  • El Comitè Electoral Autonòmic proposarà dimecres a l'actual líder del PP català com a candidat a presidir la Generalitat 
  • Laia Estrada serà la candidata de la CUP a les eleccions del 12M després

Per
Alejandro Fernández repetirà com a cap de cartell del PPC a les eleccions del 12M
Alejandro Fernández repetirà com a cap de cartell del PPC a les eleccions del 12M

Ja estan sobre la taula tots els noms dels candidats de les eleccions catalanes del 12 de maig. El darrer a sumar-s'hi ha estat l'actual líder del PP català, Alejandro Fernández. Després de setmanes d'especulacions, finalment el Comitè Electoral Autonòmic el proposarà aquest dimecres per presidir la Generalitat.

Fernández se suma d'aquesta manera als darrers presidenciables que s'han anat confirmant a les darreres hores. Per part de la CUP, la diputada tarragonina, Laia Estrada, s'ha acabat imposant a Laure Vega en la consulta interna de la formació. També Carlos Carrizosa serà proclamat com a candidat de Ciutadans, una vegada s'ha quedat sol com a candidat a les primàries del partit i després que no prosperessin les negociacions de coalició amb el PP.

El PP ratificarà Fernández dimecres

El nom d'Alejandro Fernández s'ha confirmat després d'haver obtingut el suport dels principals actius del PP a Catalunya. La proposta se sotmetrà a consideració d'una Junta Directiva Autonòmica, que se celebrarà aquest dimecres a Barcelona. Una trobada a la qual està previst que assisteixi el president del Partit Popular, Alberto Núñez FeijóoDolors Montserrat, l'alternativa que tenia més números fins ara, serà proposada com a presidenta del Comitè de campanya.

Aclarit el nom del candidat i l'equip de campanya, el PP també procedirà a designar al més aviat possible la resta d'integrants de les candidatures en les quatre províncies. Tot això serà ratificat pel Comitè Electoral Nacional. El Partit Popular es marca com a objectiu armar una candidatura que permeti capitalitzar els vots dins el constitucionalisme. Per aconseguir-ho pretenen aprofitar les hores baixes de Ciutadans i fer valdre l'argument que el PSC s'ha convertit en crossa imprescindible de l'independentisme.

La CUP aposta per Laia Estrada

La militància de la CUP votava des de diumenge qui situava al capdavant de la llista a Barcelona, si la candidatura liderada per qui ha estat diputada per Tarragona, Laia Estrada, en la legislatura que ara ha acabat o una altra encapçalada per Laure Vega. Finalment, la militància s'ha decantat per Estrada, tot i que farà tàndem amb Vega als comicis del 12M. La CUP té previst presentar oficialment les seves llistes per al 12-M en un acte dimecres.

Carrizosa carrega contra Fernández

Mentrestant des de Ciutadans, l'únic candidat a les primàries de la formació, Carlos Carrizosa, està encara en procés de recollida d'avals. No es confirmarà oficialment fins dijous però ja ha començat la seva particular precampanya. Ha dit que Alejandro Fernández surt amb plom a les ales perquè està hipotecat pels interessos estratègics del PP estatal.

Critiques d'Illa a ERC i Junts pel finançament

El candidat del PSC a les eleccions catalanes, Salvador Illa, ha acusat tant a ERC com a Junts de "generar més frustració" amb les seves propostes sobre el finançament de Catalunya i de no haver fet res, segons ell, en aquesta matèria en els darrers deu anys. "Res és res, ni asseure's a la taula per parlar", ha lamentat en unes declaracions als periodistes des de l'ambaixada d'Espanya al Regne Unit, a Londres. Així, Illa s'ha erigit en "l'únic que està en condicions de negociar un finançament just i efectiu per a Catalunya".

Salvador Illa acusa ERC i Junts de generar més frustració amb les propostes de finançament