Enlaces accesibilidad

El CCCB celebra el 30è aniversari amb una jornada carregada d'activitats

  • La institució, fundada el 1994, ha rebut més de 5 milions de visitants.
  • Hi haurà instal·lacions amb IA, una festa musical i una jornada de portes obertes, entre d'altres.

Por
El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el CCCB, celebra els seus 30 anys aquest cap de setmana.
El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el CCCB, celebra els seus 30 anys aquest cap de setmana.

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) celebra el trentè aniversari de la institució aquest cap de setmana. Del 23 al 25 de febrer, el centre ofereix una jornada de portes obertes carregada d'activitats.

Destaquen una festa musical amb la DJ Meritxell de Soto, un concert a càrrec de Carles Viarnès amb visuals d'Alba G. Corral, una conversa entre la filòsofa Carolin Emcke i el científic Ricard Solé i dues instal·lacions creades amb intel·ligència artificial.

El CCCB celebra els 30 anys amb un programa de residències internacionals

A més a més, en el marc de la commemoració s'impulsa un programa de residències internacionals fins al 2026 amb nou figures mundials del pensament i la creació. Entre aquestes, hi participen els periodistes Patrick Radden-Keefe i Eliane Brum.

La IA molt present

El CCCB obre les portes de manera gratuïta a l'exposició 'IA: Intel·ligència artificial', una mostra que aborda temes com la història, el funcionament, les possibilitats creatives i els reptes ètics i legislatius de la IA.

La novetat, però és l'entrenament d'un model de IA amb l'arxiu del CCCB per descobrir les possibilitats d'aquesta tecnologia. Durant un mes, escriurà compulsivament una conferència al llarg de vuit hores ininterrompudes, a partir del títol suggerit per un pensador, un científic o un creador sota la consigna de suscitar una reflexió sobre les qüestions que preocuparan a la ciutadania els pròxims 30 anys.

Un model d'èxit

Des de la fundació en 1994, han passat per la institució 5,6 milions de visitants i l'entitat compta amb més de 2.500 amics, és a dir, més de dos milers de socis. A més a més, s'han fet 186 exposicions, 6.700 activitats, 261 itineràncies i coproduccions i 303 publicacions.

Judit Carrera, directora del CCCB, ha aplaudit l'evolució del centre que segons diu "ha evolucionat igual que ho ha fet el món", convertint-se en un model d'èxit, i que fomentar un debat crític és molt necessari.