Enlaces accesibilidad

A presó l'home detingut per agredir una desena de dones al Metro de Barcelona

  • El jutjat de guàrdia dicta presó provisional, comunicada i sense fiança i li imputa delictes de lesions i tracte degradant
  • Els Mossos demanen a les víctimes que denunciïn els fets per poder avançar en la investigació
  • TMB i la consellera d'Igualtat i Feminismes condemnen l'acció de forma rotunda

Por
Instants previs a una de les agressions patides per 6 dones a l'andana de l'estació Camp de l'Arpa del metro de Barcelona
Instants previs a una de les agressions patides per 6 dones a l'andana de l'estació Camp de l'Arpa del metro de Barcelona

El jutjat d'Instrucció 32 de Barcelona, en funcions de guàrdia, ha decidit enviar a presó provisional, comunicada i sense fiança, l'home detingut com a presumpte autor de diferents agressions a dones a l'andana d'una estació del Metro de Barcelona. La causa està oberta pels delictes de lesions i tracte degradant.

Els fets van passar divendres, poc abans de les 10 del matí, quan un individu, sense motiu aparent, va agredir les dones que eren a una de les andanes de l'estació de Camp de l'Arpa de la línia 5. A les imatges de les càmeres de seguretat, es veu com l'home entra a l'andana pel fons de la imatge i mentre va caminant passa pel costat de persones assegudes que esperen el metro i comença a donar-los cops. L'acció de l'individu va creixent en intensitat fins que arriba a la punta de l'andana, on hi ha una noia amb auriculars aliena a l'escena. L'home corre fins a ella i li dona un cop molt fort al cap que la fa caure a terra.

En un primer moment, els agents de seguretat de l'estació van aconseguir retenir el noi i els Mossos el van identificar, però el van deixar marxar perquè aleshores només quedava a l'andana la dona que va patir l'agressió més violenta i no es tenia constància que patís una lesió greu.

Va ser a la tarda, un cop es va tenir el comunicat mèdic que va confirmat la gravetat de la lesió i es van conèixer els antecedents de l'agressor, que es va obrir la investigació que va conduir a la detenció de l'home, de 30 anys. De fet, l'agressor és conegut per la policia i consta que té almenys 5 antecedents per altres fets delictius, tot i que cap d'ells vinculats amb delictes d'odi. En les ocasions anteriors, l'home havia estat arrestat per fets relacionats amb la "delinqüència comuna", com ara furts o robatoris.

L'empresa pública Transports Metropolitans de Barcelona ha condemnat les agressions i també ho ha fet la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, que ha recordat a les víctimes que tenen a la seva disposició els serveis d'atenció per violència masclista, entre els quals el telèfon 900 900 120.

Els Mossos continuen fent una crida a les dones que van ser agredides perquè presentin la corresponent denúncia. De moment, consta la de la dona que va patir divendres l'agressió més violenta i la d'una altra a qui li va donar un cop al pit el desembre a la via pública. L'ha reconegut veient-lo a les imatges que es van difondre de l'andana del metro.