Enlaces accesibilidad

Vaga a Renfe i Adif sense incidències: "El servei és tan pèssim que si anés bé la notaríem"

  • L'aturada es nota amb trajectes suprimits, però també amb trens més buits perquè els usuaris han buscat alternatives
  • Els passatgers habituals han detallat que estan acostumats als retards i no han notat especial incidència

Por
L'andana de l'estació de Rodalies a Plaça Catalunya | ACN
L'andana de l'estació de Rodalies a Plaça Catalunya | ACN ACN

Compliment dels serveis mínims, més temps d'espera a les estacions i trens menys plens de l'habitual. Són les principals afectacions d'aquest divendres de la jornada de vaga convocada a Adif i Renfe per C.C.O.O. i que, segons l'operador, ha tingut un seguiment de 4%.

Els trens de Rodalies funcionen de manera parcial per la convocatòria de vaga

L'aturada reclama l'eliminació de les categories d'ingrés a Renfe i la implementació de la jornada de 35 hores a Adif. Aquesta aturada no serà l'única aquest mes de febrer: hi ha dues convocatòries més els dies 16 i 17.

Poca incidència

Els usuaris habituals comenten que els serveis acostumen a anar amb retard, i que per això no han notat una especial incidència. "Els dies de vaga no noto gran diferència. El servei és tan pèssim que si anés bé la notaríem", deia una de les passatgeres de la línia R1.

Sense incidències destacables en la jornada de vaga a Renfe | Andreu Santos

De fet, alguns comenten que han gaudit més del trajecte que en altres situacions, ja que asseguren que han pogut seure més bé que altres dies perquè la gent ha buscat altres alternatives per l'aturada.

Seguiment inferior al 3%

La jornada de vaga ha tingut un seguiment en el torn de nit i de matí d'un 2,68%, segons han detallat fonts de Renfe. Des de primera hora s'estan complint els serveis mínims que ha dictat el Departament d'Empresa i Treball, que són del 66% en hora punta a Rodalies i del 33% durant la resta del dia.

Els serveis mínims dels trens de mitjana distància són del 65%, en els d'AVE del 73% i en els trens de mercaderies són només del 25%.