Enlaces accesibilidad
Judici

La víctima del cas Alves ratifica la seva versió a porta tancada

Per
La víctima de l'agressió sexual de Dani Alves ratifica davant el Tribunal que la va violar

La dona que va denunciar al futbolista Dani Alves per agressió sexual al lavabo de la discoteca Sutton ha ratificat la seva versió en el judici, que ha començat aquest dilluns en l'Audiència de Barcelona, mitjançant una declaració a porta tancada per a preservar la seva intimitat.

Al començament del judici, la defensa del futbolista ha demanat la seva absolució perquè nega la violació per tal d'impedir que s'iniciés la vista. Tot plegat, sense èxit. La defensa d'Alves ha plantejat a la sala que s'han vulnerat els drets de l'acusat pel "judici paral·lel" al fet que s'ha vist sotmès. Unes al·legacions que el tribunal ha rebutjat, després de descartar qualsevol "anomalia" en el dret de defensa, encara que sí que ha accedit al fet que el futbolista declari al final del judici.

Ha estat la primera vegada que es veia al jugador després dels fets. El futbolista fa 381 dies que està en presó preventiva per un delicte d'agressió sexual. Està acusat a una petició de la Fiscalia de nou anys de presó.

D'aquesta forma, la primera a oferir el seu testimoni en el judici, que durarà fins dimecres, ha estat la víctima, en un interrogatori de poc més d'una hora, l'únic a porta tancada i entre mesures per a protegir la seva identitat i evitar la seva confrontació visual amb Alves. El tribunal ha fet sortir de la sala al públic, entre ells a alguns familiars del jugador, així com als periodistes que segueixen el judici. 

A més, s'ha gravat perquè quedi preservada com a prova i, per a evitar que es pugui revelar la seva identitat en cas de filtració, s'ha fet amb veu i imatge distorsionades.

Les seves amigues corroboren la seva versió: "'No em creuran', repetia"

En la seva declaració, ha mantingut davant l'Audiència de Barcelona el relat que ha mantingut durant la instrucció de la causa: que Alves la va agredir sexualment, amb violència i una actitud despectiva, en l'estret bany del reservat de la discoteca.

Una versió corroborada, a més, per les dues joves que l'acompanyaven la nit del 30 de desembre de 2022, i que han declarat posteriorment a la vista celebrada aquest dilluns.

Les testimonis, una amiga i una prima de la víctima, han detallat que Alves va fer tocaments a les dones amb actitud "bavosa" fins a fer-les sentir "incòmodes", encara que no es van imaginar que allò pogués derivar en una violació.

Ambdues van veure que el futbolista entrava a la porta que donava al bany (desconeixien que era un lavabo) i que la seva amiga ho feia instants després. Un quart d'hora més tard, va sortir Alves i, dos minuts més tard, la víctima, amb "mala cara" i demanant ràpidament a les seves acompanyants que marxessin a casa.

Només vull anar-me'n a casa, no em creuran

Segons les amigues, la jove plorava "desconsolada" i explicava que el futbolista li havia fet "molt de mal", però inicialment es resistia a denunciar-lo mentre repetia: "Només vull anar-me'n a casa, no em creuran".

L'amiga també ha recordat com ella i la seva cosina la van encoratjar a presentar una denúncia: "Li vam dir que havia de denunciar això. Ella només deia 'Es pensaran que això ho faig per diners'. Jo intentava calmar-la en tot moment perquè ella se'n volia anar a casa. 'No em creuran', repetia".

A preguntes de la Fiscalia, la jove ha precisat que en cap moment va veure a Alves trontollant-se, mentre que la cosina ha afirmat que no feia olor d'alcohol perquè ningú bevia molt en aquella zona.

Els cambrers neguen que Alves estigués sota efectes de l'alcohol

D'altra banda, ha declarat un cambrer que va atendre Alves i a les tres joves en el reservat en el qual es trobaven, qui ha reiterat davant el tribunal que l'amic del futbolista li va demanar amb un simple "gest" que les convidés a prendre unes copes, oferta que primer van rebutjar, per a acabar acceptant després.

Tant aquest com un altre dels cambrers que atenien Alves han negat que el futbolista es comportés com si estigués sota els efectes de l'alcohol, una circumstància que esgrimeix el seu defensa per a beneficiar-se d'un atenuant que li permetria rebaixar la seva eventual condemna.

Per part seva, el porter de la discoteca ha atestat que la víctima li va dir que havia tingut un problema "amb algú important". Ha detallat que el jugador, en sortir del recinte, va passar a molt poca distància de la víctima i les seves dues amigues, mirant de front, sense saludar-les.