Enlaces accesibilidad

Pere Aragonès tornarà ser el candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat

  • El Consell Nacional d'ERC avalarà dissabte la candidatura de Pere Aragonès a les pròximes eleccions al Parlament amb l'aval de Junqueras

Por
ERC avala la candidatura de Pere Aragonès a les properes eleccions a la Generalitat
ERC avala la candidatura de Pere Aragonès a les properes eleccions a la Generalitat

Esquerra tanca polèmica sobre la candidatura a les pròximes eleccions catalanes. El líder del partit, Oriol Junqueras, fa un pas al costat i tanca files amb Pere Aragonès, perquè sigui el número 1 dels republicans en els pròxims comicis.

Segons avança el Periódico i confirma Ràdio 4, ho avalarà el Consell Nacional previst per dissabte. Formalment, es poden presentar més candidatures, però fonts del partit expliquen a Ràdio 4 que no preveuen que hi hagi altres candidats.

Pere Aragonès repetirà com a candidat a la presidencia de la Generalitat

No hi haurà més candidats

La mateixa direcció en farà la proposta, que té l'aval del president del partit, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira. D'aquesta manera Esquerra talla d'arrel les especulacions d'un possible retorn de Junqueras com a cap de llista gràcies a l'entrada en vigor de la llei d'amnistia.

Tot i això, no se'l proclamarà oficialment, un fet que arribarà quan s'aproximi la data de les eleccions -previstes per al febrer de 2025. ERC obrirà aleshores un procés de primàries obert a la militància. Tal com asseguren des del partit, Junqueras no hi presentarà candidatura.