Enlaces accesibilidad
Sorteig de Reis

Tot el que necessites saber per a la Loteria del Nen 2024

Per
La Loteria del Nen se celebra el dia 6 de gener a les 12.00
La Loteria del Nen se celebra el dia 6 de gener a les 12.00

Un dels somnis del dia de Reis és guanyar un dels premis de la Loteria del Nen 2024. Et contem tot el que has de saber si la sort et somriu: des de com cobrar el premi i fins als terminis per a retirar els diners i la documentació necessària. Catalunya és la quarta comunitat autònoma que més aposta en el sorteig del Nen, que repartirà en total 770 milions d'euros.

Llargues cues a l'administració de Les Arenes per a la Loteria del Nen

En aquest sorteig, que se celebra el 6 de gener, els "grans" són el primer premi de 2.000.000 euros per sèrie i 200.000 al dècim; el segon de 750.000 a la sèrie i 75.000 al dècim, i el tercer de 250.000 per sèrie i 25.000 al dècim.

Quan caduca un dècim de la Loteria del Nen 2024?

Encara que el més comú és córrer a cobrar el premi poc després de descobrir-se guanyador, no està de més recordar que la Loteria del Nen també té un termini per a ser cobrada.

Concretament, es podrà canviar el dècim fins a tres mesos comptats a partir de l'endemà de la celebració del sorteig.

Què cal per a cobrar un premi?

Per a cobrar un premi és imprescindible presentar el dècim o resguard premiat. La Societat Estatal Loteries i Apostes de l'Estat (Selae) recomana igualment que per al cobrament dels premis majors se sol·liciti cita prèvia en l'oficina bancària. No és obligatori disposar d'un compte bancari en aquesta entitat i tampoc s'aplicaran comissions quan se sol·liciti aquesta meritació.

A més, serà imprescindible aportar la documentació necessària que permeti la identificació de la persona agraciada, tal com recull la normativa sobre prevenció de blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme, normativa fiscal o de qualsevol altra índole que resulti d'aplicació.

Quan es poden retirar els diners?

Els premis poden començar a retirar-se quan finalitzin tant les verificacions dels números extrets com els processos informàtics, segons explica la Selae. Això es correspon amb el dia en què se celebra el sorteig a la tarda.

On es cobra el premi?

Si els premis són inferiors a 2.000 euros per dècim, es poden cobrar exclusivament en un dels 10.902 punts de venda de la xarxa comercial de Loteries, en metàl·lic o a través de Bizum.

Si els premis són majors a 2.000 euros, és obligatori acudir a les entitats financeres autoritzades, BBVA i CaixaBank. Hi ha més de 6.000 oficines bancàries al llarg de tot territori estatal que col·laboren per a la prestació d'aquest servei.

Es retira en efectiu o per transferència?

Tant si és un premi gran com si és petit, el pagament del premi s'efectua de manera immediata, sense poder cobrar cap mena de despesa, recàrrec o comissió, en el cas de les entitats financeres. Si es tracta d'un premi menor, pot retirar-se en metàl·lic o a través de Bizum.

Si és gran, únicament mitjançant transferències o xecs per a evitar el blanqueig de capitals, el finançament de grups terroristes i l'evasió fiscal.

I si el dècim s'ha comprat en línia?

En cas d'haver adquirit el dècim en línia hi ha dos tipus de procediments: els premis més grans s'abonen per transferència al compte bancari comunicat pel guanyador.

D'altra banda, els premis més petits es paguen directament en el compte de Joc del guanyador, sempre que no excedeixi dels límits establerts. En aquesta situació els dècims també serien abonats mitjançant una transferència bancària.

Què passa si el dècim està deteriorat?

Si el dècim està deteriorat el guanyador ha de personar-se en un punt de venda de Loteries i emplenar el formulari "Sol·licitud de Pagament de Premis", signar-ho i aportar el bitllet o resguard, que serà remès a Loteries per a la seva autenticació.

I si te'l roben?

Si et roben el dècim, Loteries recomana presentar una denúncia davant les autoritats competents. Així, de resultar premiat, el guanyador pot personar-se en un jutjat amb la denúncia perquè s'iniciï el procés corresponent.

Quina quantitat es queda Hisenda?

Qualsevol quantitat que superi els 40.000 euros s'haurà de fer una aportació del 20% a l'Estat. Així, del primer premi de la Loteria del Nen, 200.000 euros, Hisenda es queda amb 32.000.

Quant al segon premi, 75.000 euros per a cada dècim, dels quals l'Estat es queda amb 7.000 i el guanyador amb 68.000.