Enlaces accesibilidad
IPC

La inflació es modera al maig fins al 3,2%

  • La caiguda dels preus relacionats amb l'habitatge i el transport rebaixen la inflació de maig
  • Estadística atribueix la moderació al menor cost dels carburants i aliments com la llet, els ous o el peix

Per
La inflació se situa en el nivell més baix des de juliol del 2021
La inflació se situa en el nivell més baix des de juliol del 2021

L'Índex de Preus de Consum a Catalunya va pujar un 3,2% al maig respecte a un any abans, 0,7 punts per sota de la taxa interanual registrada a l'abril (3,9%), segons l'Institut Nacional d'Estadística. En el conjunt d'Espanya, l'IPC interanual també es va situar en el 3,2%, nou dècimes menys de la registrada a l'abril, i la taxa anual de la inflació subjacent va disminuir cinc dècimes, fins al 6,1%.

La inflació cau a nivells de fa dos anys | Climent Sabater

D'aquesta manera, l'IPC reprèn la tendència a la baixa després de la pujada puntual registrada a l'abril. La inflació se situa ara a nivells d'agost de 2021, quan la inflació va comença a disparar-se per sobre del 3%. Estadística ha atribuït la moderació de la inflació del darrer mes al menor cost dels carburants i de determinats aliments com la llet, el formatge, els ous, el peix i el marisc.

Els preus que més van pujar al maig a Catalunya van ser els d'aliments i begudes no alcohòliques (11,5%); begudes alcohòliques i tabac (8,6%); hotels, cafès i restaurants (7,1%), i parament (6,1%). Van créixer en menor mesura els preus d'oci i cultura (5,1%); uns altres (4,3%); medicina (2,8%); comunicacions (2,5%); vestit i calçat (2%) i educació (0,6%), i van baixar en transport (-3,5%), habitatge (-8,7%).