Enlaces accesibilidad
Operatiu Policial

Els Mossos detenen 28 persones relacionades amb el grup radical 'Casuals' vinculat al FC Barcelona

  • La policia ha fet unes 18 entrades a localitats com Cornellà, Vallirana o L'Hospitalet
  • L’inici de la investigació se situa en l’assalt violent a un bar de Cornellà de Llobregat freqüentat per radicals de l'Espanyol

Per
Els Mossos d'Esquadra en l' operatiu policial contra els 'Casuals'
Els Mossos d'Esquadra en l' operatiu policial contra els 'Casuals'

L'operatiu contra els Casuals, la facció més violenta dels Boixos Nois, ha finalitzat amb 28 detinguts per dos delictes d'homicidi, segrest, tràfic de marihuana, amenaces, lesions, extorsió, desordres públics en l'àmbit de l'esport i pertinença a organització criminal. D'aquests, 12 han ingressat a presó. A més, un dels arrestats ja es trobava en un centre penitenciari complint condemna. La resta ha quedat en llibertat amb càrrecs i sis amb mesures de no apropament a estadis de futbol.

Entre els detinguts s'hi troben líders de l'organització i altres persones que participarien de les activitats criminals. La investigació va iniciar-se el novembre passat i l'han dut a terme la Comissaria General d'Informació i la d'Investigació Criminal.

La investigació està tutelada pel jutjat d'instrucció número 12 de Barcelona, tot i que va originar-se en un jutjat de Cornellà ja fa més d'un any. Es tracta d’un operatiu conjunt de la Unitat Central d’Extremismes Violents de la Comissaria General d’Informació i la Unitat Central de Segrestos i Extorsions de la Comissaria General d’Investigació Criminal.

A les entrades s’hi van intervenir 6 armes (dues de llargues i quatre de curtes), diverses armes blanques (ganivets, katanes, matxets), altres armes prohibides i armilles antitrets. En relació amb substàncies estupefaents, es van comissar principalment marihuana i anabolitzants. A més, a dos domicilis es van desmantellar dues plantacions interiors, que tenien unes 300 plantes cadascuna. També es van intervenir 182.000 euros en metàl·lic, rellotges d’alta gamma valorats en 140.000 euros i sis vehicles, dels quals tres d’alta gamma, de procedència presumptament il·lícita, diversos dispositius electrònics i documentació falsa.

Homicidi relacionat

El passat mes de març, els Mossos van localitzar un cos a dins d'una furgoneta interceptada a la Via Augusta de Barcelona. El cos policial vincula a membres d’aquest grup d’ultres del FC Barcelona aquest homicidi que es va registrar a la capital catalana.