Enlaces accesibilidad
Informe

Augmenta la població que viu de lloguer a Barcelona

  • Un estudi de l'institut de Recerca Urbana de Barcelona situa en el 40% la població que viu de lloguer
  • 1 de cada 4 llogaters que viuen a la capital catalana ja supera els 50 anys

Por
Les mesures per contenir el lloguer no agraden a arrendataris i immobiliàries
Les mesures per contenir el lloguer no agraden a arrendataris i immobiliàries

A Barcelona cada cop hi ha més gent que viu de lloguer respecte als que són propietaris, i els inquilins, cada vegada són més grans. Segons l'Institut de Recerca Urbana de Barcelona, 4 de cada 10 persones que viuen a la capital catalana ho fan pagant una renda. Però, el que crida més l'atenció és que el 65% ja té més de 35 anys.

4 de cada persones viuen de lloguer a Barcelona

Llogaters cada vegada més grans

El perfil robot del llogater a Barcelona és el d'una persona de 40 anys amb nacionalitat espanyola i que no espera heretar cap habitatge en el futur. De fet, un de cada quatre és major de 50 anys, el que suposarà un problema afegit en el futur arran del preu desorbitat del lloguer a la capital catalana, com explica l'autor de l'informe de l'IDRA, Jaime Palomera.

"Tindrem una generació que es jubilarà i que haurà de seguir al mercat de lloguer privat per la inexistència d'alternatives d'habitatge públic i protegit i que ho farà pagant uns lloguers més cars, però amb unes pensions més baixes que el que cobren actualment", adverteix.

Els inquilins que viuen de lloguer a Barcelona, cada vegada més grans | CLIMENT SABATER

Problemes d'habitabilitat

L'estudi, amb una mostra de mil llogaters, conclou que el 60% de les llars "tenen problemes d'habitabilitat", com l'aïllament tèrmic i acústic o humitats.

Altres imputs que reflecteixen les respostes recollides a l'informe són que la intervenció de les agències immobiliàries provoca un increment de la mensualitat, respecte a si negocien directament amb el propietari. D'aquí que també un percentatge important dels inquilins, el 20%, visqui en habitacions o habitatges compartits. L'estudi també es detecta que només el 5,8% dels lloguers a Barcelona són indefinits. Segons l'IDRA de Barcelona, actualment viure de lloguer "fa que les persones siguin més vulnerables".