Enlaces accesibilidad
Antibiòtics

Els farmacèutics alerten de la manca d'amoxicil·lina mentre les visites al pediatre es disparen

  • És un dels antibiòtics més utilitzats en pediatria per tractar infeccions com la sinusitis, l'otitis, l'amigdalitis i la faringitis
  • La manca de subministrament fa que els metges busquin altres tractaments substitutius
  • CatSalut informa que el desproveïment podria estar solucionat en dues setmanes

Per
Els farmacèutics alerten de la manca d'amoxicil·lina

L'amoxicil·lina és un dels antibiòtics més utilitzats i receptats en pediatria per tractar infeccions respiratòries com la sinusitis, l'otitis, l'amigdalitis i la faringitis. Algunes farmàcies alerten que s'han quedat sense existències, sobretot en xarop, la solució que més es fa servir. Els metges afirmen que la situació "és preocupant" i l'Agència Espanyola del Medicament ha notificat 12 incidències en el subministrament d'antibiòtics aquest mes.

Augmenta el desabastiment a les farmàcies | Àlex Cabrera

Sense amoxicil·lina

En una època on creixen les infeccions respiratòries, les visites al pediatre s'han disparat. Aquests acostumen a receptar amoxicil·lina en suspensió, però la manca de subministrament d'aquest producte fa que els metges busquin altres tractaments substitutius que "no són tan efectius" segons la Societat Catalana de Pediatria. De totes maneres, els pares es mostren preocupats davant el desabastiment i recorren les farmàcies a la recerca del tradicional antibiòtic.

Dels 12 avisos realitzats l'últim mes per l'Agència del Medicament, cinc són fabricats per la farmacèutica Sandoz, una de les majors productores a Espanya. L'empresa va comunicar a l'Aemps que té problemes en la "producció dels prospectes" i en la "línia de condicionament" del mateix producte.

CatSalut informa que el desproveïment podria estar solucionat en dues setmanes.