Enlaces accesibilidad
Malaltia

Barcelona acull la primera manifestació en suport a les persones amb obesitat

Per
Manifestació a Barcelona per reclamar un pla nacional contra l'obesitat
Manifestació a Barcelona per reclamar un pla nacional contra l'obesitat

Abans de la pandèmia de la covid, professionals i institucions de la salut alertaven que l'obesitat seria l'epidèmia del segle XXI. Avui, dos anys després de l'aparició del virus, l'obesitat s'ha convertit en la pandèmia silenciosa. Més de la meitat de la població catalana pateix obesitat. De fet, Espanya ocupa la novena posició entre els 53 països analitzats en un informe de l'OMS sobre l'obesitat.

Una malaltia que afecta el 25% dels homes i el 23% dels homes. Entre la població infantil, l'alarma creix, ja que 4 de cada 10 nens d'entre 6 i 12 anys tenen sobrepès. Aquesta realitat compta amb poca visibilització i per això aquest dijous al migdia professionals de la salut i pacients han sortit als carrers de Barcelona per reclamar un pla nacional contra l'obesitat i que se la reconegui com una malaltia.

Primera manifestació en suport a les persones amb obesitat

Barcelona acull la primera manifestació a favor de les persones amb obesitat. Aquest dijous s'han manifestat a Barcelona i han tallat la Diagonal. Aquesta marxa s'organitza en el marc del XVIII Congrés Nacional de la Societat Espanyola d'Obesitat (SEEDO), que se celebra entre aquest dimecres i aquest divendres.

L'obesitat, una malaltia no reconeguda i invisibilitzada

L'objectiu de la marxa, i del congrés, és demanar que s'inverteixin més recursos per oferir un tractament als pacients. La cita reuneix experts, presenta els darrers avenços en tractaments i investigacions i permet oferir una visió transversal de l'obesitat.