Enlaces accesibilidad
Sant Joan de Déu

L'Oliver, el nen de dos anys que té un tumor cerebral, ja ha sigut operat

  • Es durà a terme una segona operació, la setmana vinent, per extreure total o parcialment el tumor
  • El nen, d'origen malagueny, resideix a Mèxic per la feina del seu pare
  • Li van diagnosticar un tumor i els metges li donaven setmanes de vida

Per
L'Oliver, el nen de dos anys que té un tumor cerebral

Oliver, el nen de dos anys i mig que té un tumor cerebral, ha estat operat amb èxit aquest divendres a l'hospital Sant Joan de Déu. Se li ha implantat una vàlvula de derivació ventricular peritoneal per tractar-li la hidrocefàlia, l'acumulació de líquid al cervell, i controlar-li la hipertensió intracranial. Els metges duran a terme una segona operació la setmana vinent per extreure total o parcialment el tumor.

El pare de l'Oliver, Alejandro Romero, es mostra esperançat i optimista. Agraeix la tasca dels metges i les múltiples mostres de suport que la família ha rebut.

L'infant, d'origen malagueny, resideix a Mèxic per feina del seu pare que és instructor de busseig. El van portar a l'hospital en notar que li costava caminar, estava debilitat i havia perdut la gana. Allà li van realitzar diverses proves diagnòstiques que van concloure que l'Oliver tenia un tumor cerebral a la fosa posterior i també hidrocefàlia.

El seu estat de salut va empitjorar, els metges li donaven dies o setmanes de vida. Va deixar de menjar, parlar i caminar. Dimecres passat li van extreure d'urgència el líquid que pressionava el seu cervell i li feia perdre les funcions cognitives. El tumor, però seguia allà i no s'atrevien a extreure'l.

L'Oliver, el nen de dos anys que té un tumor cerebral

L'Oliver, el nen de dos anys que té un tumor cerebral

Operació d'urgència a Barcelona

En conèixer el seu cas, l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona va acceptar valorar l'Oliver i dur a terme l'operació. Després d'una odissea per arribar a Espanya, l'Oliver ja està en mans dels experts. Va arribar a l'aeroport del Prat en un avió medicalitzat privat, que s'ha pogut costejar gràcies a l'aportació de 200.000 euros d'un empresari anònim. Cal recordar que l'hospital Sant Joan de Déu és un hospital pediàtric referent.