Enlaces accesibilidad
Ajut

Ja es pot demanar el bo jove pel lloguer

  • L'ajut pel lloguer jove pot beneficiar uns 14.000 joves
  • El bo anirà dels 20 als 250 euros mensuals, en funció dels ingressos i el cost del lloguer

Per

Ja es pot demanar l'ajut al lloguer per a joves de la Generalitat. Aquest dimecres s'obre el termini que acabarà el 7 d'octubre i al qual poden accedir els joves fins a 36 anys que no van poder beneficar-se dels ajuts de l'Estat.

El bo anirà dels 20 als 250 euros mensuals, en funció dels ingressos i el cost del lloguer, i el Govern creu que pot beneficiar uns 14.000 joves.

La Generalitat obre una nova línia d'ajuts al lloguer jove | Marga Esparza

Topall més alt: el contracte no pot superar els 950 euros

Els sol·licitants hauran de cobrar un salari màxim de 23.600 euros anuals i han d'acreditar un contracte de lloguer. L'ajuda també retoca alguns dels imports que tenia en compte el bo estatal, i el contracte de lloguer no podrà superar els 950 euros mensuals a l'àrea metropolitana de Barcelona i fins als 1.100 euros en els casos de famílies nombroses.

A la resta de la demarcació barcelonina se situarà en els 650 euros de lloguer, igual que a la demarcació de Girona. A Lleida i Tarragona el topall se situarà en els 600 euros.

L'import de la subvenció serà:

  • Del 20% del preu del lloguer anual quan l'esforç per pagar el lloguer sigui igual o inferior al 30% dels seus ingressos.
  • Del 30% de l'import de la renda quan l'esforç per pagar el lloguer sigui superior al 30% i inferior al 40% dels ingressos ponderats.
  • Del 40% de l'import de la renda de lloguer quan l'esforç per pagar el lloguer sigui igual o superior al 40% dels ingressos ponderats.

Lloguers desorbitats

Accedir a un habitatge en un mercat cada vegada més tensat és complicat. Llogar un pis a Catalunya és ara prop d'un 7% més car que fa un any. Una dada que a la ciutat de Barcelona escala fins al 10%. Amb els preus del lloguer a l'alça, cau el nombre de contractes signats, i ho fa a uns nivells desorbitats: més d'un 11% al primer semestre d'aquest any.

En aquest sentit, el Sindicat de Llogateres exigeix al govern espanyol que apliqui mesures "temporals i urgents" per limitar l'increment del preu dels lloguers mentre la llei estatal d'habitatge continuï bloquejada.