Enlaces accesibilidad
Temporada d'estiu

Barcelona bull d'activitat gràcies al turisme

  • El sector turístic barceloní treballa amb bones previsions i confien a recuperar dades de visitants prepandèmia
  • El principal reclam de la ciutat continua sent Antoni Gaudí i, sobretot, la Sagrada Família
  • La pandèmia i la crisi provocada per la invasió a Ucraïna han encarit els preus, sobretot el transport

Per
Barcelona bull d'activitat gràcies al turisme

En plena temporada d'estiu i amb tots els hotels a ple rendiment, sembla que Barcelona recupera la seva activitat prepandèmia. Es tornen a veure visitants i turistes omplint els carrers i cues per entrar als espais més emblemàtics de la ciutat.

El sector turístic barceloní treballa amb bones previsions i confien a recuperar dades de visitants prepandèmia, uns 4 milions durant juliol, agost i setembre. El principal reclam de la ciutat continua sent Antoni Gaudí i, sobretot, la Sagrada Família.

L'emblemàtic monument ha tingut un 20% menys de visitants que el 2019, quan va rebre 4,7 milions de turistes. La segueixen la casa Batlló, la Pedrera o el Parc Güell, els principals reclams de la ciutat.

Barcelona bull d'activitat gràcies al turisme

Barcelona bull d'activitat gràcies al turisme

Augment de preus

Ara bé, tots aquests turistes es troben - tant a Barcelona, com a tot Europa - amb preus més alts que el 2019. La pandèmia i la crisi provocada per la invasió a Ucraïna han encarit, sobretot el transport... I això es reflecteix en hotels i restaurants.

Els hotels estan plens a Barcelona tot i que allotjar-se aquest estiu serà un 25% més car. Una tendència que es repeteix a tot Espanya, segons xifres de l'INE. Als restaurants, sobretot els pròxims a les platges o al centre, ja han apujat els preus entre un 10 i un 15%.

En definitiva, un estiu amb els preus pels núvols, però amb moltes ganes de sortir fora i recuperar la normalitat.