Enlaces accesibilidad
Carreteres

Segona fase de l'operació sortida: més de 390.000 vehicles surten de l'àrea metropolitana

L'autopista AP-7 ha concentrat les principals retencions de trànsit, tant en sentit nord com en sentit sud

Els Mossos han fet 2.292 controls d'alcoholèmia, dels quals 254 han estat positius

  • Interior preveu una operació tornada del pont de Sant Joan “molt difícil” i demana “prudència” als conductors

Per
Segona fase de l'operació sortida de Sant Joan

Un total de 390.384 vehicles han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona, dels 450.000 previstos en l'operació sortida del cap de setmana de Sant Joan, segons dades del Servei Català de Trànsit.

Aquesta xifra representa un 14% menys que l'any 2016, el darrer en què la revetlla també va caure en dijous. Durant la segona part de l'operació sortida d'aquest divendres, les principals retencions han tingut lloc a l'AP-7, tant en sentit nord com en sentit sud. Durant el matí hi ha hagut cues entorn de l'enllaç amb l'A-2 a l'alçada de Martorell, en sentit Tarragona. A l'extrem nord, les cues han estat protagonistes a l'entorn de l'antic peatge de La Roca del Vallès i també entre Sant Celoni i Hostalric.

Revetlla sense víctimes mortals

La revetlla de Sant Joan ha acabat sense víctimes a les carreteres. Els Mossos han fet gairebé 2.300 controls d'alcoholèmia i d'aquests 254 han donat positiu. El dispositiu de seguretat especial per la revetlla es manté, però els problemes de mobilitat continuen estant a l'AP-7.

Quant a la mobilitat, durant la jornada de dijous molts conductors van avançar la sortida al matí i la intensitat màxima de sortida de vehicles va arribar a les 15 h, quan sortien 40.000 vehicles/hora. A les 20 h, la intensitat de sortida va ser de 28.000 vehicles/hora. Les congestions més destacades van ser al tronc central de l'AP7, des de Martorell fins a la Roca.

Pel que fa a les destinacions, va ser una mobilitat cap a vies de costa, però també cal destacar una mobilitat d'interior i de muntanya que es va poder observar amb les retencions a la C-16, C-17 i C-55. El pic de retencions ha estat de 205 quilòmetres, un 37% menys que els 242 quilòmetres de pic registrats l'any 2016, el darrer Sant Joan comparable amb l'actual, quan la revetlla també va caure en dijous.

A l'AP-7, les retencions del 2016 amb autopista de peatge van ser de 87 quilòmetres, mentre que aquest dijous el pic es va situar en els 45 quilòmetres, un 48% menys.

Interior preveu una operació tornada “molt difícil”

El secretari general d’Interior, Oriol Amorós, ha augurat aquest divendres que diumenge l’operació tornada del pont de Sant Joan serà “molt difícil”. En una entrevista a ‘El Món a RAC1’, Amorós ha explicat que Trànsit reforçarà totes les mesures per garantir la mobilitat, però ha demanat “paciència” i “prudència” a la ciutadania.

Per facilitar el retorn de milers de vehicles, ha indicat que la Generalitat habilitarà més de 100 quilòmetres de carrils addicionals a l’AP-7 nord i sud i a la C-32 nord i sud. També es limitarà la circulació dels transports de mercaderies.