Enlaces accesibilidad
Protestes

Novena i última jornada de vaga amb posicions molt allunyades entre sindicats i Educació

  • Un miler de persones s'han concentrat al centre de Barcelona
  • Les negociacions entre el comitè de vaga i el Departament d'Educació no han arribat a cap acord
  • Els sindicats educatius avisen que el pròxim curs "no començarà amb tranquil·litat"

Per
Última jornada de vaga amb posicions allunyades

Novena i última jornada de vaga a escoles i instituts de Catalunya amb un escàs seguiment. Les negociacions entre el comitè de vaga i el Departament d'Educació no han arribat a cap acord i els sindicats asseguren que el curs vinent "no serà tranquil".

Última jornada de vaga educativa a la baixa | Lourdes Gata

La manifestació unitària ha començat a les 11:30 h a la Plaça Universitat de Barcelona i ha tingut un seguiment del 3,4%, una assistència d'aproximadament 1.000 persones. La primera tongada de protestes va començar amb molta força, però ha decaigut a mesura que avançava el curs. La portaveu del sindicat USTEC, Iolanda Segura, ha reivindicat que el curs que ve seguiran les mobilitzacions perquè encara tenen moltes demandes.

Per part de CC.OO., Teresa Esperabé ha assegurat que els afiliats que han participat en assemblees en els últims dies veuen "insuficients" les propostes de la Conselleria d'Educació i li ha demanat, textualment, un gran moviment.

Xavier Massó, de Aspepc·Sps, ha definit la negociació amb el departament de "conjunt buit" i els ha acusat de destruir l'ensenyament a Catalunya.

Què demanen?

Recordem que les demandes dels sindicats són:

  • La dimissió de Josep Gonzàlez-Cambray
  • Revertir les retallades
  • Retirada del calendari escolar o una hora lectiva menys per als docents de totes les etapes
  • Arribar al 6% del PIB en Educació
  • Estabilització del personal i la retirada del decret de plantilles

Moltes demandes han estat solucionades pel Departament d'Educació que ha anat cedint durant totes les tongades de protestes.

Amb la vaga d'aquest dijous, USTEC, CCOO, la Intersindical, Professors de Secundària, UGT i la USOC han tancat un cicle de vagues que va començar al març. Les aturades es van convocar després de l'anunci de l'avançament del curs escolar, però els sindicats han insistit sempre que aquesta va ser la gota que va fer vessar el got.