Enlaces accesibilidad
Castellà 25%

Els inspectors no entraran als centres educatius per controlar que s'apliqui el castellà

  • El Govern actuarà des de l'Alta Inspecció d'Educació perquè es compleixi la sentència
  • Isabel Rodríguez: "El Govern considera les llengües cooficials una riquesa cultural i no una font d'enfrontament"

Per
El Govern espanyol activarà l'alta inspecció educativa
El Govern espanyol activarà l'alta inspecció educativa

El Govern actuarà des de l'Alta Inspecció d'Educació perquè es compleixi la sentència que obliga la Generalitat a establir un 25% de classes en castellà a Catalunya. En tot cas, les mateixes fonts també han precisat que els inspectors no entraran en els centres educatius catalans -més de 5.400- per a vigilar que es compleixi la sentència, sinó que el procediment serà un altre.

Així ho ha anunciat aquest dimarts en la roda posterior al Consell de Ministres la portaveu del Govern, Isabel Rodríguez.

Aquest mateix dilluns, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va ordenar a la Conselleria d'Educació catalana l'execució en un màxim de 15 dies de la sentència que obliga a impartir almenys un 25% d'hores lectives en castellà. Des de la Generalitat s'ha estat assegurant en els últims mesos que no acatarien la sentència, i aquest dilluns, el conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray, va anunciar que l'Executiu català presentarà recurs de reposició a la interlocutòria del TSJC.

En qualsevol cas, Rodríguez ha destacat que el Govern considera les llengües cooficials una "riquesa cultural" d'Espanya i no una "font d'enfrontament" ni una "arma llancívola entre els uns i els altres".

A més, ha recordat que aquest plantejament és el que es recull en la nova Llei educativa (LOMLOE), en establir que aquells alumnes que cursen els seus estudis en comunitats amb llengües cooficials han d'acabar aquesta formació amb competències en totes dues llengües. "En això és en el que hem de treballar totes les administracions", ha instat.