Enlaces accesibilidad
Sant Jordi

Malestar editorial pels aiguats

  • L'ajuntament de Barcelona i la conselleria de Cultura cerquen maneres de compensar els afectats
  • El Gremi de Llibreters de Catalunya es farà carrec de tots els desperfectes causats per la pluja a les parades professionals

Per

La conselleria de Cultura i l'ajuntament de Barcelona començaran aquest dilluns a treballar amb el sector editorial per trobar fórmules que compensin els afectats pels aiguats intensos que van caure durant Sant Jordi i van malmetre estructures i material. El tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de Barcelona, Jordi Martí, ha contactat amb editors i llibreters i assegura que buscaran solucions “perquè l’aigua no s’emporti l’alegria” recuperada aquest any.

El Gremi de Llibreters de Catalunya ha anunciat que tots els desperfectes causats per la pluja a les parades professionals seran atesos des de la Cambra del Llibre. Però això no ha impedit que diverses editorials afectades s'hagin mostrat molt crítiques a les xarxes socials pel que qualifiquen de falta de previsió: "se sabia que hi hauria tempestes, i si no hi ha hagut més desgràcies és perquè els déus no ho han volgut", assenyalen des d'Adesiara Editorial. Una reflexió que han compartit a Godall Edicions.

Laura Borràs proposa fer una altra Diada

De la seva banda, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, considera que una bona solució seria organitzar aquest mateix any una nova diada de Sant Jordi com es va fer el 2020 amb la pandèmia.

Borràs s'ha fet ressò de les queixes d'algunes editorials per la manca de previsió en una data que per al sector suposa una part molt important de les vendes de l'any.