Enlaces accesibilidad
Investigació

Oberta la investigació del doble crim masclista a Lloret de Mar

  • Les autòpsies dels cossos i la declaració del fill, que era a França, seran claus en la investigació
  • El pare de la família hauria matat la mare i la seva filla i després s'hauria suïcidat

Per
Investiguen el crim masclista de Lloret de Mar

Continua oberta la investigació per un doble crim masclista a Lloret de Mar. Una setantena de persones s'han concentrat al municipi i amb un minut de silenci han condemnat els fets. La secretària de Feminismes, Montserrat Pineda, demana el compromís de la ciutadania per lluitar contra aquesta "xacra".

Amb aquest nou assassinat, les dones mortes a mans de les seves parelles o exparelles ja són 12 a tot l'Estat i 1.138 des que el 2003 es van començar a comptabilitzar els casos.

Com es va produir el crim?

El doble crim es va produir en una casa del carrer Aiguablava de la urbanització Els Pinars de Lloret. La inspecció de l'escena va confirmar les sospites: un home de 55 anys hauria matat la dona de 53 i la filla de 18 i després s'havia suïcidat penjant-se d'una barana del jardí de la finca. Els Mossos van rebre l'avís cap a dos quarts de quatre de la tarda. Va ser un altre fill de la parella –que estava fora del país- qui va donar l'alerta perquè no havia aconseguit contactar amb la seva mare.

Els Mossos troben una destral amb sang al lloc del crim de Lloret de Mar

Els Mossos situen el doble crim la nit de dilluns a dimarts perquè el fill va poder parlar al vespre amb la família. Els cossos de les dones els van localitzar a dins de la casa amb signes evidents de violència. Els investigadors sospiten que l'home ha atacat primer a la filla a la seva habitació i, després, a la mare mentre dormien. Les dues tenien ferides compatibles amb un ganivet i una destral que van localitzar al lloc i que els Mossos creuen que podrien ser les armes del crim. No ha transcendit, però, que l'home deixés cap nota de comiat abans de penjar-se d'una barana situada al jardí de la casa.

Els veïns de la zona van explicar que la família, l'origen rus, passava períodes a la casa com a segona residència,  tot i que els fills estaven escolaritzats a França, i que no havien sentit mai conflictes.

Sense denúncies prèvies

El crim ha sorprès els veïns de la urbanització Els Pinars que parlen d'una família discreta. Sais explica que no constaven denúncies prèvies.

El fill que va donar la veu d'alerta està previst que declari aviat. El seu testimoni també serà clau per acabar d'esclarir els fets juntament amb l'autòpsia dels cossos. El noi es trobava a França i va ser qui va trucar la policia local en no poder contactar amb la seva mare.

El matrimoni era d'origen rus i feia uns deu anys que estava empadronat a Lloret de Mar tot i que no hi residia de forma permanent.