Enlaces accesibilidad
ILC

El TSJC veu indicis "prou sòlits" per portar a judici Borràs

Por
El TSJC deixa a un pas de judici a la presidenta del Parlament, Laura Borràs

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya considera que hi ha "indicis prou sòlits" per portar la presidenta del Parlament, Laura Borràs, a judici per l'adjudicació irregular de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes a favor del seu amic Isaias Herrero per serveis d'informàtica. El magistrat del TSJC, Josep Seguí, ha donat per finalitzada la instrucció del cas i ara dona 10 dies perquè la Fiscalia presenti el seu escrit d'acusació contra Borràs i altres tres persones.

Adjudicació a dit a un amic

A la seva interlocutòria, apunta que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, va abusar del seu càrrec com a directora de l'Institut de les Lletres Catalanes per fraccionar 18 contractes menors, per imports no superiors als 18.000 euros, i evitar així la convocatòria de concurs públic. Veu en la comunicació entre tots dos l'element determinant que provaria, segons el jutge, que ho van fer de forma concertada.

De fet, apunta que l'aleshores directora de la institució hauria adjudicat els contractes “amb plena consciència que eren contraris a la legislació i sense sotmetre'ls a un concurs real entre empreses". D'altra banda, recull que Isaías Herrero hauria falsificat les ofertes a través de cooperatives amb què participava per simular que s'hi presentaven diversos projectes.

El TSJC acusa Borràs, Herrero i dos treballadors més que van participar en la confecció de les concessions, per un presumpte delicte continuat de prevaricació administrativa, frau administratiu, malversació i falsedat en document mercantil.