Enlaces accesibilidad
Salut

La pandèmia passa factura a la salut mental dels adolescents

  • Els joves amb problemes de conducta són especialment vulnerables
  • Segons un informe de l'OMS, Europa encara té una de les taxes de mortalitat per suïcidi més altes del món

Per
Adolescents amb pitjor salut mental

Aquest diumenge es compleixen 2 anys de l'anunci del primer estat d'alarma a causa de la pàndèmia de la covid 19. Els psiquiatres coincideixen a l'hora d'assenyalar que en tot aquest temps la salut mental dels adolescents s'ha deteriorat. L'aïllament i la falta d'activitat ha influït sobretot en aquells nois i noies amb problemes de conducta o una personalitat més vulnerable.

Precisament aquesta setmana l'Organització Mundial de la Salut ha fet públic un informe en què alerta del fort impacte que la covid 19 ha tingut en la salut psíquica dels ciutadans d'Europa. Segons recull el document, el suïcidi continua sent un dels principals factors de mortalitat prematura. Malgrat una tendència a la baixa, la regió europea de l'OMS encara té una de les taxes de mortalitat per suïcidi estandarditzades més altes del món.

De la mateixa manera, l'informe explica que les dones de 18 a 24 anys i de 35 a 44 anys arrosseguen els pitjors registres pel que fa al benestar mental. Tot plegat fa concloure als experts de l'OMS que cal posar la salut al centre de la recuperació postpandèmia.