Enlaces accesibilidad
Refugiats

Alerta davant l'acció de possibles màfies

  • A hores d'ara no es té constància de cap cas d'estafa a Catalunya però convé informar-se prèviament i triar bé l'organització
  • Organitzen un vol privat amb sortida des de Varsòvia per portar uns 220 refugiats a Barcelona i Madrid

Per
Alerta davant l'acció de possibles màfies

L'onada de refugiats que ha desencadenat la invasió russa d'Ucraïna ha despertat la solidaritat de molts ciutadans. Institucions i ONGs alerten del perill que suposa l'acció de màfies que busquen aprofitar-se de la crisi humanitària, de la vulnerabilitat dels afectats i la bona fe d'aquells que volen ajudar-los.

Refugiats que també arriben a Catalunya, sobretot, a Guissona i Barcelona. L’estació de Sants s’ha convertit en un dels principals punts d’arribada de persones refugiades, ja sigui en tren o autobús.

Per via aèria, l’ONG Open Arms ha noliejat un vol que portarà 220 persones, principalment dones i nens.

Expedició catalana per portar refugiats | OLGA RODRÍGUEZ

A les últimes hores el govern d'Ucraïna ha anunciat l'obertura de diverses rutes per evacuar ciutats que porten dies sense aigua, electricitat o calefacció. El president ucraïnès ha reiterat la crida a Moscou perquè permeti la sortida de població civil. L'agència de refugiats de l'ONU calcula que més de 2 milions i mig de persones ja han abandonat Ucraïna, una xifra sense precedents des de la Segona Guerra Mundial.