Enlaces accesibilidad
Cerdanyola

Culpable d'assassinat amb traïdoria per atropellar brutalment el seu amic

  • El tribunal decidirà la pena que li imposa,  d'entre 15 i 25 anys de presó
  • RTVE Catalunya ha tingut accés a la reconstrucció de l'atropellament dels Mossos d'Esquadra
  • L'acusat el va envestir brutalment en dues ocasions sense aturar-se i després es va donar a la fuga

Per
El jove acusat d'atropellar mortalment el seu amic assegura no recordar res

El jurat ha declarat per unanimitat culpable d'un delicte d'assassinat amb traïdoria a un home acusat d'atropellar mortalment a un amic en una baralla a la sortida d'una discoteca de Cerdanyola del Vallès (Barcelona) l'any 2020. Ara el tribunal decidirà la pena que li imposa,  d'entre 15 i 25 anys de presó.

Durant una sessió del judici, el jove assegurava no recordar res del que va passar. En la seva declaració afegia que no tenia motius per matar el seu amic, amb qui es coneixien d'ençà que tenien 8 anys, i afirmava que està penedit pel que va passar.

"Ángel era mi amigo. Lo que he hecho lo tengo que pagar. Aunque sea consciente o inconscientemente, lo he hecho" ha confesat.

En aquest sentit, va expressar que si pogués canviaria la seva vida per la del seu amic. L'informe dels pèrits forenses de la defensa es situaven en la mateixa línia que l'acusat, i consideraven que va actuar en una situació d'embriaguesa patològica, on el fet de consumir alcohol fa que actuï de manera inconscient i, en aquest cas, violenta.

Els forenses van descriure l'acusat com una persona "antisocial i manipuladora". L'informe del pèrit que va atendre l'agressor al centre penitenciari assegurava que no mostrava cap símptoma de patir cap problema psicològic, més enllà d'una addició al cànnabis.

RTVE Catalunya va tenir accés a la reconstrucció de l'atropellament dels Mossos d'Esquadra.

Reconstrucció de l'atropellament mortal realitzat pels Mossos d'Esquadra

Doble atropellament

El 12 de juliol de 2020, a les 04:20 hores, la policia local de Cerdanyola rep l’avís d’un atropellament intencionat al carrer Mitjans de Cerdanyola del Vallès.

Una baralla per una pipa de fumar hauria desencadenat l'atropellament. A l'interior de la discoteca Gabana, el germà de la víctima va fumar sense permís de la pipa que l'agressor havia pagat, i això va originar una baralla que es va traslladar a l'exterior del local. Allà, l'agressor i la víctima, que va sortir en defensa del seu germà, van seguir la baralla amb cops, i els controladors d'accés van intervenir per separar-los. Després d'intercanviar cops i crits, i que l'agressor colpegés primer, segons el relat d'un dels treballadors del local, el grup es va dividir, i la víctima va marxar caminant amb el seu germà i dos amics en direcció a Ripollet, mentre que l'agressor i un altre amic van pujar al cotxe per marxar.

De sobte, la víctima va sentir el soroll del motor d’un vehicle que s’apropava per darrere molt ràpid cap a ells, sense llums i que el va atropellar directament. Era el cotxe de l'Adrian, l'amic amb qui havia tingut una petita disputa.

Segons declaracions dels testimonis, la víctima es va aixecar quan el Fiat Punto color blau i conduït per l’acusat va donar la volta i el va tornar a envestir brutalment sense aturar-se a uns 66 km/h. Quan els serveis d’emergències i la policia atenien a l’accidentat, l’acusat va tornar al lloc dels fets en dues ocasions, aquest cop amb les llums activades i en la segona volta, es va donar a la fugida quan la policia el va voler aturar.

Intencionalitat de l'acusat

L’Àngel va morir el mateix dia dels fets a l'Hospital Vall Hebron a causa de la lesió neurològica per traumatisme cranioencefàlic. Després de les declaracions de tots els testimonis directes del fet, l’acusat del doble atropellament intencionat és detingut per Mossos d’Esquadra sense cap dubte de ser l’autor i l’acusen d’homicidi dolós.

La investigació de tots els fets per Mossos, no deixa dubte de la intencionalitat de l’acusat, qui atropella directament a la víctima en dues ocasions, conduint un vehicle sense haver obtingut mai el permís de conducció, sense assegurança obligatòria, a molta velocitat, sense llums i per sobre de la vorera, fan que es descarti qualsevol altra opció que no sigui la intencionalitat de posar fi a la vida de l’Àngel.

Segons la Fiscalia, l'acusat va obrar amb les seves facultats lleument afectades pel consum d'alcohol i estupefaents sumat al trastorn de personalitat compatible amb trastorn antisocial que patia.