Enlaces accesibilidad
Refugiats

Els albergs de Catalunya preveuen acollir més de 130 ucraïnesos que no poden tornar al seu país

  • La consellera de Drets Socials, Violant Cervera: "Ja són 134 les persones que voldrien utilitzar aquests equipaments"
  • S'ha ofert allotjament en albergs juvenils situats a Barcelona, Coma-ruga, L'Espluga de Francolí i Vic
  • Barcelona atén 36 persones originàries d'Ucraïna durant el cap de setmana

Per
Els albergs de Catalunya preveuen acollir més de 130 ucraïnesos

Els albergs de la Generalitat de Catalunya (Xanascat) preveuen acollir 134 ucraïnesos que, segons el consolat, eren a Catalunya en el moment de començar el conflicte bèl·lic, la majoria turistes.

Una dona ucraïnesa i els seus tres fills arriben a Guissona per refugiar-se | Pepa Sangenís

Així ho ha afirmat aquest dilluns la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, en el seu compte de Twitter, on ha afegit que "seguim en contacte amb el consolat d'Ucraïna, que ens ha traslladat que ja són 134 les persones que voldrien utilitzar aquests equipaments".

De moment, s'ha ofert allotjament en albergs juvenils situats a Barcelona, Coma-ruga i L'Espluga de Francolí (Tarragona) i Vic (Barcelona).

Cervera, de fet, visita aquest matí l'alberg de Vic, on està previst que s'entrevisti amb representants de les persones ucraïneses allotjades en aquest.

Barcelona atén 36 persones durant el cap de setmana

El Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) ha atès 36 persones originàries d'Ucraïna aquest cap de setmana, 10 de forma presencial, segons han informat fonts del consistori. Són principalment turistes que han quedat atrapats a la ciutat. Cinc d'aquestes persones han estat allotjades i romanen a l'espera d'una derivació als allotjaments plantejats per la Generalitat.

D'altra banda, el Servei d'Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER) ha atès una quarantena de persones a primera hora d'aquest dilluns. El motiu principal era rebre informació sobre els procediments per sol·licitar protecció internacional i l'estatut de refugiat. El SAIER va atendre 180 persones la setmana passada, especialment divendres.

Una dona ucraïnesa i els tres fills arriben a Guissona

Hem conegut la historia d'una dona ucraïnesa, l'Uliana, de 32 anys i els tres fills de 6, 8 i 11 que van arribar dissabte a Guissona (Segarra), on viu la cunyada -germana del marit-. Ell, de 42 anys, s'ha quedat a la seva ciutat, Lviv, i, en una videotrucada amb la família, explica que estan muntant campaments i que estan "en alerta" i "preparats per lluitar".

La dona i els tres nens van fugir d'Ucraïna quan va esclatar la guerra. L'Uliana explica que van aconseguir bitllets d'autobús per arribar fins a la frontera amb Polònia. Van estar 16 hores per recórrer 100 quilòmetres i després 6 hores més per creuar la frontera i poder agafar un avió fins a Girona. "El que he vist és horrorós. Famílies que volien marxar, però no tenien bitllet", explica encara en estat de xoc.