Enlaces accesibilidad
'Connectivity Unleashed'

Catalunya mostrarà al MWC22 les oportunitats de l'economia de l'espai

  • El Govern projectarà l'experiència del primer nanosatèl·lit català en un audiovisual hologràfic de 360 graus
  • Aquesta edició del MWC té com a lema “Connectivity Unleashed”, connectivitat deslligada
  • Samsung, Huawei, Motorola, Nokia i Xiaomi mostraran alguns dels nous dispositius

Per
Al voltant d'una seixantena d'empreses catalanes participen en el MWC

Catalunya mostrarà al Mobile World Congress 2022 les oportunitats de l'economia de l'espai. Ho farà en un estand amb 52 empreses i entitats, que en total sumen més de 1.500 expositors. Aquesta edició del MWC té com a lema “Connectivity Unleashed”, connectivitat deslligada. GSMA, l’organitzadora de l’esdeveniment, apunta amb aquest lema a la voluntat del sector de rellançar-se després de la pandèmia.

'Parlem' i 'Sateliot', dues de les empreses catalanes al MWC | Climent Sabater

Segons GSMA, es tracta d'agrupar els principals eixos transformadors de l'ecosistema tecnològic que han de conduir a la societat a una nova era de comerç personalitzat, transaccions digitals segures i indústria avançada. Els organitzadors esperen aquest any més de 40.000 visitants, el 65% d'ocupació i omplir els hotels pròxims a Fira. Se celebrarà del 28 de febrer al 3 de març.

Catalunya mostrarà les oportunitats de l'economia de l'espai

El primer dia del congrés tecnològic, el Govern català projectarà la seva aposta estratègica per la nova economia de l’espai. Presentarà els beneficis de la connectivitat 5G que ofereix l'Enxaneta, el primer nanosatèl·lit de la Generalitat en un audiovisual hologràfic de 360 graus que es presentarà oficialment el primer dia de congrés.

El Departament de Polítiques Digitals ha definit l'experiència hologràfica que es podrà veure a l'estand català com a "mai vista fins ara". Aquest any, 52 empreses, entitats i centres tecnològics estaran ubicades a la zona d’expositors dels dos estands amb què compta la Generalitat, un de 660 metres quadrats i un altre de 195, tots dos al pavelló 4 del recinte de la Fira de Gran Via.

Dins l’estand, hi seran presents amb un espai especial tres de les entitats col·laboradores de l’Estratègia NewSpace de Catalunya: la Fundació i2cat, l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya que explicaran els serveis de les missions satel·litàries.

Projecte AINA, recol·lectar veus en català

A més, a l’estand Digital Catalonia, hi haurà un punt de recol·lecció de veus itinerant del projecte AINA on els visitants podran enregistrar les seves veus per tal de fer possible que les màquines entenguin i parlin el català.

D'altra banda, el Govern impulsa la presència de 36 start-ups catalanes en quatre espais a l’esdeveniment de referència per empreses emergents i inversors del sector tecnològic, el "4 Years From Now", que manté en aquesta edició la ubicació al recinte firal de Gran Via.

Diferents presentacions de productes nous

El MWC Barcelona 2022 tornarà acollir diferents presentacions de productes. Des de GSMA, han informat que està previst que companyies com Samsung, Huawei, Motorola, Nokia, Xiaomi, Oppo i Honor mostrin alguns dels nous dispositius que encapçalaran les seves gammes de productes. Entre les noves tendències sembla que es consolida el llançament de dispositius amb múltiples cambres posteriors i terminals plegables.

Samsung mostrarà la nova gamma Galaxy S22 que va presentar en un esdeveniment exclusiu a principis de febrer. I es preveu que també es pugui veure la Galaxy Tab 8, la nova tauleta del gegant coreà. Tot indica que Huawei mostrarà els nous P50 Pro i P50 Pocket per primera vegada fora de la Xina, per la qual cosa Barcelona acolliria la presentació internacional dels nous flagship de la companyia asiàtica.

El Mat X3 també podria ser protagonista en l'estand d'Huawei. Diferents analistes apunten a la presentació en societat del Motorola Razr 3 per part de la nord-americana Motorola, el dispositiu plegable amb el qual compartir amb els de Samsung, Huawei i companyia.

El MWC estrena la Industry City

En l’edició del congrés del 2022, GSMA estrena la Industry City en el Hall 4 del recinte de Gran Via. Comptarà amb una zona de demostració, un espai de networking i un escenari on mostrar com els sectors Fintech, de manufactura i de mobilitat intel·ligent estan liderant la tecnologia connectada.

Es tracta d’un espai col·laboratiu pensat per a construir el “demà connectat”. “Les aliances entre el sector de les telecomunicacions i altres industries seran claus per avançar fins un futur digital”.

6 eixos temàtics

La 17a edició de l'esdeveniment més gran de comunicacions mòbils ocuparà 7 dels 8 pavellons del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. Les conferències en aquesta edició giraran entorn de sis eixos:

  • 5G: "Per a 2025, les xarxes 5G donaran servei a un terç de la població mundial, tornant-se cada vegada més flexibles i adaptades a les necessitats de l'usuari".
  • Intel·ligència Artificial: "A mesura que les xarxes i els sistemes digitals adquireixen més intel·ligència, la capacitat per a analitzar totes les dades recaptades per a adaptar ràpidament els serveis i eines a l'ús o necessitats dels clients i usuaris serà un element clau".
  • El núvol: "Les xarxes han continuat evolucionant i adaptant-se a la prestació de més i millors serveis i en aquest àmbit el núvol és un facilitador clau de la transformació a gran escala".
  • Finances digitals: "Molts operadors han entrat de ple en el sector dels serveis financers en els últims 5-10 anys, construint negocis FinTech, que suposen no sols millors productes per als seus clients sinó també noves vies d'ingressos".
  • Internet de les Coses: "Amb més de 40 mil milions de dispositius, el volum d'objectes connectats planteja la possibilitat de transformar el món físic per a fer-lo més adaptable, personalitzat i fins i tot per a anticipar noves necessitats abans que sorgeixin".
  • Horitzó tecnològic: "Les tecnologies mòbils ens permeten dibuixar un futur millor, amb propòsits més clars disposats a inspirar a les noves generacions per a reinventar el món a través de la igualtat, la diversitat i la lluita contra el canvi climàtic".

Esperen el 65% d'ocupació i omplir els hotels pròxims a Fira

Els hotelers de Barcelona esperen que el MWC sigui l'enlairament de la recuperació turística de la ciutat i preveuen una ocupació mitjana del 65%, malgrat estar lluny encara de les edicions prepandèmia. Això sí, els establiments més pròxims a l'esdeveniment penjaran el cartell de complet, amb unes tarifes lleugerament inferiors.

El president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos, ha explicat que després de dos anys d'estar "en la misèria de la pandèmia" el sector està molt animat, ja que la trobada tecnològica serà el primer esdeveniment presencial important de la ciutat. Per això, els hotelers esperen que el Mobile suposi l'impuls de la recuperació turística de Barcelona, encara molt afectada per la crisi de la covid.