Enlaces accesibilidad
EducaciEducació

Educació rebutja la moratòria d'un any i manté l'inici del curs escolar el 5 de setembre

Sindicats com CCOO i UGT se senten decebuts amb la decisió de la conselleria

Xavier Massó, secretari general i portaveu d'ASPEPC-SPS: "L'únic que funciona a Educació és la propaganda"

Per
Reunió del Consell Escolar amb un únic punt: el nou calendari escolar

Reunió acabada del Ple extraordinari del Consell Escolar. González Cambray no ha acceptat la moratòria d'un any que demanaven alguns sindicats i manté l’inici del curs escolar 2022-23 el 5 de setembre.

El conseller ha defensat que hi ha temps per debatre amb la comunitat educativa la millor forma d’aplicar aquesta mesura. “Estem al mes de febrer i el curs comença al setembre, ha dit. A més, ha assegurat que “portem dos anys de pandèmia i les transformacions en el sistema educatiu no es poden demorar més”.

La reacció dels sindicats

Sindicats com CCOO i UGT se senten decebuts amb la decisió de la conselleria.

Segons la secretària d’Ensenyament de la Federació de Serveis Públics d’UGT, Cristina Martín, el consens dels sindicats al voltant de la moratòria era “total”. Consideren que, d’aquesta manera, es podria negociar i consensuar l’estratègia amb totes les parts implicades. La secretària general de la Federació d’Educació de CCOO, Teresa Esperabé, també creu que “una cosa tan important com el calendari s’ha de discutir”. Esperabé diu que se senten decebuts perquè el conseller “s’ha negat a debatre la mesura”. Pere Forga, representant d’USOC, diu que “se li ha fet una proposta molt raonable de moratòria i no l’ha acceptat”. Els sindicats s’han mostrat tan reticents a la posició de la conselleria que han confirmat que es manté la vaga de cinc dies al març.

"El departament de propaganda"

Xavier Massó, secretari general i portaveu d'ASPEPC-SPS critica les darreres decisions del Departament d'Educació: "L'únic que funciona a Educació és el departament de propaganda". Veu normal que hi hagi molta gent del món educatiu que estigui "cremada" amb la conselleria, ja que el que ha fet és "vergonyós". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga insisteix que les seves crítiques a Educació van més enllà del calendari. "El currículum desastrós és coherent amb un calendari desastrós", assegura el representant.

ASPEPC: "L'únic que funciona a Educació és la propaganda"