Enlaces accesibilidad
Carnestoltes 2022

Celebra el Carnaval a Barcelona amb activitats i festa a tots els districtes!

  • Del 24 de febrer al 2 de març la ciutat es vesteix de color i fantasia amb una programació a cada barri
  • El disseny del cartell d’aquest any és de l'il·lustrador 'El Marquès'
  • Coneix la programació del Carnaval 2022 a Barcelona per cada districte!

Per
Comença el Carnaval 2022

Arriba el Carnaval 2022 a Barcelona. Del 24 de febrer al 2 de març la ciutat es vesteix de color i fantasia amb una programació descentralitzada i pensada per a tots els públics. Una setmana plena de diversió, cultura popular i tradicions a tots els districtes de la ciutat.

La màscara és icona del Carnaval d’enguany i de tantes i tantes celebracions d’una tradició arrelada a la cultura mediterrània. El disseny d’aquest any és de l'il·lustrador Adrià F. Marquès, conegut com El Marquès.

El disseny d'aquest any és de l'il·lustrador Adrià F. Marquès

El disseny d'aquest any és de l'il·lustrador Adrià F. Marquès

Una composició que ens convida a jugar mentre dues figures d’arlequins amb màscara s’intercanvien les posicions i capgiren el nostre punt de vista. El cartell es podrà recollir a la Sala Ciutat i al Palau de la Virreina fins que se n’esgotin les existències.

Quins dies se celebra el Carnaval 2022?

Del 24 de febrer al 2 de març del 2022.

  • 24 de febrer: Dijous Gras
  • 25 de febrer: Divendres de Carnaval
  • 26 de febrer: Dissabte de Carnaval
  • 27 de febrer: Diumenge de Carnaval
  • 28 de febrer: Dilluns de Carnaval
  • 1 de març: Dimarts de Carnaval
  • 2 de març: Dimecres de Cendra

Descarrega’t el programa del #CarnavalBCN.

L'Arribo i la Taronjada

Barcelona omplirà de Rues de Carnaval tots els barris. A cadascun, hi haurà una programació diferent. El primer dia, però, el Raval serà el gran protagonista de l’Arribo, l’inici del Carnaval a Barcelona.

Del 24 de febrer al 2 de març, Barcelona es vesteix de color i fantasia

Del 24 de febrer al 2 de març, Barcelona es vesteix de color i fantasia

El primer dia, que rep el nom de Dijous Gras, se celebra l'Arribo i la Taronjada. A les 18 h, començarà la festa al final de la Rambla i es convidarà tothom a posar-se una màscara creada expressament per a l’ocasió.

Carnaval als col·legis i amb menys restriccions

Ses majestats els reis del Carnestoltes recorreran la Rambla homenatjant les paradistes de la Boqueria i els floristes de la Rambla. A més, enguany el protagonisme de l’Arribo recau en els quiosquers i les quiosqueres.

La màscara és icona del Carnaval d'enguany

La màscara és icona del Carnaval d'enguany

La desfilada acabarà al Palau de la Virreina, que aquests dies és la casa del Rei i la Reina dels Poca-soltes. Després de presentar-se, hi haurà el moment més esperat: la Taronjada! Un acte que ja és documentat el 1333, quan el Consell de Cent va prohibir el llançament de taronges. Ara, la música i la ballaruga ompliran el Palau de la Virreina en aquesta batalla de confeti taronja que acabarà amb un espectacular castell de focs!

Rues pels barris de Barcelona

La programació del Carnestoltes s'estendrà pels deu districtes durant bona part del mes de febrer i fins a principis de març, amb activitats que aniran des de concursos de truites i desfilades fins a concerts i tallers. Durant aquests dies, mercats, centres cívics i casals de persones majors obriran les portes perquè grans i petits puguin gaudir de la celebració.

Rues de Carnestoltes 2022

Rues de Carnestoltes 2022 Nadia Somoza

Dimecres de Cendra

La festa conclourà el 2 de març, Dimecres de Cendra, amb el tradicional enterrament de la sardina i amb activitats en bona part dels districtes, que organitzaran sardinades populars i tallers de bunyols de Quaresma o de guarnició de sardines.