Enlaces accesibilidad
Sinistralitat

Cap de setmana tràgic a les carreteres catalanes

  • En només 48 hores han mort quatre persones a la Selva, el Maresme, el Vallès i Osona
  • Les quatre víctimes d'aquest cap de setmana representen gairebé el 25% del total de morts aquest any

Per
Un mort i tres ferits a la carretera de Valldoriolf, a Vilanova del Vallès | BOMBERS GENERALITAT
Un mort i tres ferits a la carretera de Valldoriolf, a Vilanova del Vallès | BOMBERS GENERALITAT

El Servei Català de Trànsit estudia si l'elevada sinistralitat que s'ha registrat aquest cap de setmana és una circumstància puntual o es deu a un patró més estructural. Des de l'inici de l'any han mort a les carreteres catalanes 20 persones, de les quals quatre ho han fet a les últimes 48 hores. El primer accident mortal es va registrar la matinada de divendres a dissabte a la C-63, al terme municipal de Vidreres, un punt on aquest any ja s'havia produït un altre accident greu.

Unes hores després va passar el sinistre més greu, a Vilanova del Vallès, amb un mort, un ferit crític i un altre de gravetat. Ja avançat el dissabte, es va notificar a Santa Susanna, al Maresme l'atropellament d'un vianant a plena llum del dia. I al vespre, una noia va perdre la vida a Olost, en un accident en què s'hi van veure implicats un turisme i una furgoneta.

Punt negre de la C-63 a Vidreres

Els Mossos han detingut el conductor de l'accident de la matinada de dissabte a Vidreres, a la comarca de la Selva perquè conduïa drogat. Se l'acusa d'un delicte d'homicidi per imprudència greu, conducció sota els efectes de les drogues, conducció temerària i també contra la salut pública. L'arrestat, de 31 anys, va quedar ferit lleu però la noia de 22 anys que anava al seient de l'acompanyant, veïna de Girona, va morir. La policia va trobar al vehicle 96 grams d'haixix i 975 euros en bitllets fraccionats, motiu pel qual s'està investigant el detingut per un delicte contra la salut pública.

A partir de l'estiu serà més fàcil investigar accidents

Els fets van passar pels volts d'un quart de dues de la matinada al quilòmetre 7,9 de la carretera C-63, al terme municipal de Vidreres. El cotxe va sortir de la via i com a conseqüència de l'impacte, el cos de la noia va sortir disparat. Quan els equips d'emergència van arribar al lloc dels fets van atendre-la però va acabar morint en el trajecte a l'hospital de Blanes.

No és el primer accident greu que es registra enguany a la C-63 al terme municipal de Vidreres. A principis de gener, dues persones van morir en un xoc frontal en què s'hi van veure implicats tres vehicles.

Cotxe encastat a Vilanova del Vallès

A primera hora de dissabte, cap a quarts de vuit del matí, un vehicle amb quatre ocupants que circulava per la BV-5159 a Vilanova del Vallès va sortir de la via al polígon de Valldoriolf de la Roca, i va topar amb violència contra un arbre. Com a conseqüència de l'impacte, dues persones van resultar ferides crítiques, una ferida greu i una altra menys greu.

Dels dos crítics, un va acabar morint hores després a l'hospital de Sant Pau. Es tracta d'un noi de 21 anys veí de Les Franqueses del Vallès. L'altra persona ferida de gravetat està ingressada al Parc Taulí de Sabdell.

Dos morts més al Maresme i Osona

Al migdia i a plena llum del dia, els serveis d'emergències van rebre l'avís que s'havia produït l'atropellament d'un home de 70 anys a la Nacional-II a Santa Susanna (Maresme). Va passar a l'altura del quilòmetre 672, a l'entrada sud de la població i limitant amb Pineda de Mar. Per causes que s'investiguen, un turisme va impactar contra la víctima, que va perdre la vida al lloc dels fets tot i els esforços de reanimació del SEM.

Unes hores després, al voltant de les 7 del vespre, una dona de 28 anys i veïna de Vic va morir en un accident de trànsit a la C-62 a l'altura d'Olost (Osona). Segons les primeres dades recollides al lloc dels fets, una furgoneta i un turisme van topar lateralment. Com a conseqüència de la col·lisió, la conductora del turisme va morir, mentre que un passatger del cotxe i el conductor de la furgoneta van resultar ferits i van ser traslladats a l'hospital de Vic. La carretera va estar totalment tallada fins a un quart d'onze de la nit.

Llargues cues a l'AP-7

Dos accidents han provocat aquest diumenge al vespre més de 20 quilòmetres de retencions en diferents punts d'aquesta autopista. El primer accident ha passat a la Roca del Vallès, on una topada múltiple entre quatre turismes ha obligat a tallar dos carrils de circulació cap al sud i ha generat fins a 26 quilòmetres de cua fins a Sant Celoni. El Servei Català de Trànsit ha recomanat desviar-se cap a les carreteres C-60 i C-32 per esquivar l'embús. Més a l'oest, a Castellví de Rosanes, al Baix Llobregat, un altre accident en sentit nord ha desembocat en 10 quilòmetres de congestió. Trànsit ha proposat la C-32 com a via alternativa.