Enlaces accesibilidad
Covid 19

Setmana decisiva per canviar la gestió de la pandèmia

  • Aquest dilluns s'estrenen canvis de protocol a les escoles
  • Dijous caurà l'obligació de portar mascareta a l'exterior i divendres l'oci nocturn tornarà a obrir

Per
Setmana decisiva per canviar la gestió de la pandèmia

A partir d'aquest dilluns el Departament de Salut deixarà de fer tests d'antígens als escolars quan hi hagi un positiu a l'aula. La decisió s'emmarca en el context de millora de la situació epidemiològica i davant de la baixada clara dels contagis en tots els grups edats, també entre els més joves.

La positivitat de les proves també s'ha reduït en els últims dies, després d'un retorn a les aules de les vacances de Nadal amb unes incidències molt elevades per la sisena onada.

Canvis al protocol d'actuació per covid a les escoles | MARIA G.COLL

Ara només es mantindran els cribratges entre els professors i en els centres d'educació especial, i les quarentenes que Salut espera eliminar abans de final de mes.

Des del sindicat d'educació USTEC-STES no veuen amb bons ulls la decisió d'eliminar els cribratges als escolars perquè creuen que pot perjudicar la prevenció dels contagis.

En un context on les dades epidemiològiques fa dies que milloren als centres escolars, però encara hi ha més de 37.000 persones en quarantena, la portaveu d'USTEC Iolanda Segura demana al govern català que expliqui clarament els motius de la mesura.

La sisena onada frena

Els indicadors de l'evolució epidemiològica han confirmat aquest cap de setmana que el descens dels contagis és sòlid i la pressió hospitalària es continua reduint.

Tot plegat a poques hores que el Consell de Ministres decreti el final de l'obligació de portar mascareta al carrer. Segons va explicar la ministra Darias, a partir del proper dijous decaurà l'única mesura que el govern espanyol va posar en marxa abans de Nadal per lluitar contra la sisena onada i l'eficàcia de la qual ha estat molt discutida pels especialistes.

D'altra banda, a finals de setmana està previst que puguin reobrir els locals d'oci nocturn. Les patronals demanen compensacions per haver perdut la campanya de Nadal i Cap d'Any.