Enlaces accesibilidad
Vacunació

Sanitat recomana als adults que hagin passat la covid esperar 5 mesos per la tercera dosi

  • Fins ara, es recomanava que s'administrés al cap de 4 setmanes
  • Els infants que hagin passat la malaltia podran rebre una sola dosi, 8 setmanes després d'infectar-se

Per
Tercera dosi de la vacuna contra la covid
Tercera dosi de la vacuna contra la covid

Salut Pública ha tornat a fer canvis en el protocol de vacunació. Sanitat recomana als adults esperar fins a cinc mesos després d’haver superat la infecció, i no un mes com estava establert fins ara.

La Comissió ha fet aquesta rectificació d'acord amb els darrers estudis disponibles. “L’evidència actual mostra que el fet de tenir una infecció per covid després de tenir la pauta completa fa que es desenvolupi una resposta immune més potent i més àmplia en termes de neutralitzar altres variants del virus, en comparació amb la resposta observada en persones que només van tenir la infecció o que només van rebre dues dosis”, explica el ministeri.

A més, Sanitat afegeix que les infeccions per la variant òmicron “augmenten la resposta de cèl·lules de memòria a antígens vírics” diferents a la proteïna S en comparació amb les infeccions després de la vacunació causades per la variant delta, el que suposa, afegeix, una ampliació de la immunitat.

Infants: 8 setmanes d’espera

En el cas dels nens i nenes d’entre 5 i 11 anys també hi ha canvis en l’estratègia de vacunació. A partir d’ara, si el nen s’ha infectat abans de rebre cap vacuna, se’li administrarà una sola dosi a partir de les 8 setmanes del contagi. Si la infecció arriba després d’haver rebut una primera dosi, la segona dosi del vaccí s’administrarà a partir de les 8 setmanes després del diagnòstic de la infecció, mantenint l’interval de 8 setmanes respecte de la primera dosi. Fins ara el temps d’espera estava establert en només quatre setmanes.