Enlaces accesibilidad
Què has de fer?

Salut demana als positius per test d'antígens que no vagin al CAP

Què fer si dones positiu per covid en un test d’antígens a casa?

Salut demana no anar al centre d’atenció primària si s’és asimptomàtic o es té símptomes lleus i has donat positiu

Per
Salut demana als positius per test d'antígens que no vagin al CAP

Per descongestionar l'atenció primària, Salut ha decidit que un positiu detectat en un test d’antígens d’automostra —com els que es venen a les farmàcies— ja es donarà per vàlid. No serà necessari reconfirmar-lo al CAP amb una altra prova,  però s'haurà de comunicar per telèfon o telemàticament.

Què faig si soc positiu d'un test d'automostra?

1. Contactar amb el CAP per telèfon o per via telemàtica per comunicar el positiu. També ho poden fer al web citasalut.gencat.cat.

Després d’informar del cas positiu de covid, la persona contagiada rebrà un SMS amb l’enllaç de contactecovid.cat en què podrà informar quins són els seus contactes estrets. A través d’aquest missatge també podrà tramitar la baixa laboral en el cas que ho necessiti.

2. Aïllar-se a casa

Si una persona dona positiu per covid en un test d’antígens d’automostra, ha de quedar-se a casa si és asimptomàtica o té símptomes lleus. Aquesta és la recomanació principal que fa Salut per evitar la saturació als CAP. En el cas que una persona malalta empitjori i tingui símptomes greus, es fa una crida perquè vagi al seu centre d’atenció primària o truqui al 112.

3. Comunicar el positiu als contactes estrets

Precisament per frenar l’expansió del virus, es recomana que el positiu per covid comuniqui el resultat als seus contactes estrets. Aquests no estan obligats a fer quarantena si estan vacunats, si bé des de Salut recomanen quedar-se a casa per evitar la transmissió del coronavirus.  Cal recordar que als contactes estrets sense símptomes no se’ls farà test.

Aquesta comunicació als contactes estrets es pot fer personalment. Ara bé, després de comunicar el positiu al CAP, la persona rebrà un missatge SMS amb un enllaç on podrà registrar els contactes estrets.